About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

23
Reageer op dit artikel

avatar
9 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
LucHeleneAl Fonds (Marc Person)RonnyAl Fonds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Helene
Gast
Helene

Dit artikel geeft bevestiging aan het artikel van de lange termijn prestaties van jullie fondsen: – Het Record dynamic fonds heeft hetzelfde profiel als de Flexer en de mediaan, bull en bear voor dezelfde periode zijn identiek. – Het Record balanced fonds is veel defensiever dan de Mixer (slechts 25% aandelen tov 50) dus minder volatiel en de mediaan, bull en bear is lager dan die van de Mixer. De beheerskosten van deze Record fondsen zijn lager dan die van de MK portefeuilles, maar het duurde een paar jaar voordat de instapkosten konden terugverdiend worden. Zoals reeds eerder is aangegeven,… Lees verder »

Luc
Gast
Luc

Helene, het percentage aandelen zegt wel degelijk iets, nl. hoeveel aandelen er in het fonds zitten. Ik weet niet waarom een fonds met 25% aandelen noodzakelijkerwijs veel defensiever zou zijn dan één met 50%… Ik vraag mij immers af waar die ‘25% minder aandelen’ dan wél in belegd is. Die keuze zou kunnen zorgen voor een defensiever invalshoek. Maar vergeet niet dat obligaties, vroeger bijna altijd als defensief beschouwd, dat niet noodzakelijk zijn in tijden dat de rente best kan stijgen. Dus als die 25% in obligaties zit zou die net veel meer daling kunnen zorgen dan voor stabiliteit. En… Lees verder »

Helene
Gast
Helene

De extra 25% obligaties in de Record Balanced lijken in korte termijn Euro obligaties en cash te zitten. (Bron: fonds documentatie op ING website via Google search). Voordat deze meer volatiel worden dan aandelen moet er veel gebeuren. De Flexer en het Record Dynamic fond zijn gelijkaardig van samenstelling en hadden gelijkaardig rendement, instapkosten inbegrepen. Ook alle andere berekende getallen zijn gelijkaardig. Op geen enkele maatstaf is er voordeel geweest van het aktief beheer binnen de fondsen tov het aktief beheer dat Blackrock deed door aanpassen van de Etf% binnen het Record fonds. Mixer situeert zich daaronder wat risico, volatiliteit… Lees verder »

Luc
Gast
Luc

Heel terecht wat je daar ook schreef: “het kan interessant zijn zelf de onderliggende ETF’s te kopen”. Want uiteindelijk is dat de bron van rendement, en als je die koopt&houdt, geniet je evenzeer van hun opbrengst zonder dat je de beheerskost moet betalen. Zelfs bij ETF’s kunnen de beheerskosten schommelen, maar ze zullen altijd lager liggen dan bij fondsen. Mijn ervaring is ook dat mijn aandelen uiteindelijk stukken beter presteren dan de fondsen. Feit is wel dat die aandelen volatieler zijn, maar daar leer je mee leven als je kijkt naar de LT-resultaten. En je moet natuurlijk spreiden. Als je… Lees verder »

Ronny
Gast
Ronny

Mijn ouders hebben dit fonds sinds de opstart. Sinds 1/7/2014 heeft de trackermixer een rendement van 21,83%. Record fund dynamic 28,41%. Ik zou die 2 graag eens samen in grafiek zien om het verschil in volaliteit te vergelijken, maar vind het niet hoe men dat in M* kan. Een andere vraag: wat gebeurt er met dit fonds als record verdwijnt?

Jessica
Gast
Jessica

“die 0,40% zie je niet, maar die gaan elk jaar, niet van jouw rendement, maar van jouw totale uitstaande bedrag.”
Vind ik een oneerlijke uitspraak, De fondsen die jullie aanraden in de selectie, hebben een jaarlijke beheerskost van 1-2 procent, dat is een pak meer dan dit.

Jef Koek
Gast
Jef Koek

Ik heb gezien dat Record Bank de samenstelling van hun fonds gewijzigd heeft. In de dynamic variant is het obligatiegedeelte teruggebracht en goud toegevoegd. Ook is er wat meer info over de inhoud van de trackers toegevoegd op hun site. Nu nog iets doen aan hun kosten…

dK
Gast
dK

Interessante gegevens, al vind ik het wat jammer dat de inhoud niet beoordeeld wordt.
Hoe schatten jullie deze in?
De mix tussen groeilanden en stabiele indexfondsen lijkt me wel interessant.

Marc claessens
Gast
Marc claessens

Eigen kind schoon kind zeker?

juluscesar
Gast
juluscesar

Blijkbaar krijgen we nu ook de trend van fondsen op te starten rond familiaal gerunde bedrijven.
Er zit er zo al ééntje langer bij argenta gsp-family fund.
Ook kbc begint met een fonds met bedrijven waarvan minstens 20% van de aandelen nog in ‘familie’ bezit zijn. (bv Colruyt zou hier kunnen inzitten)
Klinkt natuurlijk vertrouwd, en bij neergaande beurs gaan die bedrijven wat minder diep. op lange termijn doet een goed global fonds het blijkbaar beter ?

Visbak
Gast
Visbak

=> Opstartdatum 20/06/2014
Typo? Denk dat het 22/05/2014 moet zijn 🙂

Marc claessens
Gast
Marc claessens

Voorintekenperiode tot 20/6

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be