About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

38
Reageer op dit artikel

avatar
11 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
AMAAl FondsTK14Jean-ClaudeRobokat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
AMA
Gast
AMA

Het eerste is inderdaad niet aankoopbaar, het tweede

BERKSHIRE HATHAWAY INC CL B, BRK.B is aankoopbaar bij KT.

AMA
Gast
AMA

Seth Klarman, is het hoofd en oprichter van het in 1983 opgerichte hedge fund Baupost Group. Klarman onderscheidt zich van andere hedge fund managers door vaak het grootste deel van zijn portefeuille aan te houden in cash en toch gemiddeld een jaarlijks rendement van 18 procent weet te realiseren sinds zijn fonds in 1983 werd opgericht. Verder werd de hedge fund manager recent nog aangewezen als de op drie na beste manager aller tijden, met in totaal een rendement van 21,5 miljard dollar. Is dit fonds niet interessant, over WB met zijn fonds Berkshire Hathaway B zie ook niets terug… Lees verder »

Jean-Claude
Gast
Jean-Claude

Hebt u , zoals u voorgesteld had , met Keytrade en Fortuneo kontakt genomen om hun te vragen al de geselekteerde fondsen van uw mixerfonds in hun reeks fondsen op te nemen” .
Hoe kan ik die anders kopen zonder weer een andere konto te openen bij Deutsche Bank , Binck of andere ?
Kan dit direct bij Keytrade via de beurs ?
Dank U

Jean-Claude
Gast
Jean-Claude

@ Al Fonds en Robokat
Goede avond
De Klassiekers Patrimonial Fonds van ING zowel Aggressief , Neutraal , als Defensief worden regematig aangeraden door de analysten van Test Aaankoop , Morningstar , Boursorama enz …
Worden die door u niet een beetje onderschat of vergeten omdat die al zolang bestaan ?
Hebben die , volgens u , een plaatsje in uw basis mixerfond .
Ik stel u de vraag omdat il bij Keytrade of Fortuneo noch M&G optimum , First eagle amundi of Flossbach von Storch kan krijgen dat ik anders zou kopen volgens uw aanraden .
Dank u voor uw antwoordje

TK14
Gast
TK14

@Jean-Claude: First Eagle Amundi is online te verkrijgen bij Keytrade. Ik vond het eerst ook niet, maar zoek eens in de linkermenubalk onder ‘Investeren’ en vervolgens onder ‘Geavanceerde zoekopdracht’ en hier geef je dan onder ‘naam’ gewoon ‘first eagle’ in en dan krijg je zelfs 2 varianten van het fonds…

Phil
Gast
Phil

@robocat: wat met synthetische trackers?
Zijn deze onderworpen aan de roerende voorheffing ( deels nulcoupon met swapcontracten) ?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Alle vastrentende waarden vallen onder RV of meerwaardeheffing, dus ik zie niet in waarom niet. Zowat alle gestructureerde fondsen met kapitaalbescherming zijn ook synthetische producten en ook die ontsnappen niet.

phil2
Gast
phil2

Ik wil nog even terugkomen op de inleidende zin van het artikel, nl. de vraag “Tracker of actief beheerd fonds ?”. Daar het laatste meer kosten met zich meebrengt en minder liquide is in het algemeen, vind ik dat beide best worden overwogen om in te investeren. Ik zou het nl. zeer interessant vinden dat het track-record van ieder voor de selectie gekozen actief fonds vergeleken wordt met dit van de best vergelijkbare tracker, waarbij de netto-meerwaarde van het fonds zou aangetoond worden. Jullie reacties tegemoet ziend, groet ik jullie vriendelijk.

Phil
Gast
Phil

Lees al een tijdje over de mogelijkheden van investment trusts! Murray (MYI) investment trust is een closed ended fonds itt de klassieke Europese beleggingsfondsen die van het open ended type zijn. Ter informatie de beschrijving van closed ended fonds op morningstar: Closed-end fondsen wordt vaak verward met traditionele open-end beleggingsfondsen die gesloten zijn voor nieuwe investeerders, maar dit is onjuist. Een CEF is een soort beleggingfonds waarvan de aandelen worden verhandeld op de open markt, zoals een aandeel of een ETF. Net als een traditioneel beleggingsfonds, belegt een CEF in een portefeuille van effecten en wordt deze meestal beheerd door… Lees verder »

lippens jean-marie
Gast
lippens jean-marie

Beste,
ik denk dat je toch een klein foutje maakt.Murray noteert niet met een discount tov de NAV maar wel met een premie.Die premie blijkt er echter in het verleden meestal te zijn. Een ander interessant investment trust fund is Caledonia.Google eens en bekijk dit eens nader.Kwaliteit ten top en ook nog een mooi dividendrendement erbovenop.Grtjs

Phil
Gast
Phil

@jean-Marie: volledig gelijk. Betreft een premie en geen discount.

Phil
Gast
Phil

37% van de onderliggende activa betreft “unquoted”. De aanstelling van een nieuwe CEO Wyatt sinds 2010 is blijkbaar een kantelmoment. Deze man doet dus het beheer voor de famile erachter die bijna de helft van de aandelen in handen heeft. Dut laatste is altijd een pluspunt . Ga het zeker eens van naderbij bekijken.

Phil
Gast
Phil

@al fonds : caledonia investments

Phil
Gast
Phil
Phil
Gast
Phil

‘T valt op dat het mixfonds DJE concept (DB) zeer goed scoort in de screening. Nochtans weinig bekend en niet opgenomen in de mixer. Is hiertoe een specifieke reden?

Lippens Jean-Marie
Gast
Lippens Jean-Marie

Beste,
alweer bedankt voor de interessante screening.Ik heb ook wat opzoekingswerk gedaan en ben tot de vaststelling gekomen dat Murray Int Trust toch wel heel interessant is.Bovenop de ,bijna, jaarlijkse goede resultaten nog eens een stevig dividend erbij.Ben dan ook van plan om hierin wat centen te beleggen.Alvast bedankt…

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be