About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
DirkVV
Gast
DirkVV

Hoi Robokat en alle andere Morningstar-portefeuille-gebruikers, Had hetzelfde probleem na de aandelensplit van desbetreffende Carmignac-fondsen. Gewoonweg de vroegere aankopen verhogen is inderdaad geen optie! Er is echter wel een eenvoudige tool in de Morningstar- portefeuilles voorzien om dit euvel op te lossen. Hierbij een kort overzicht: – Log in op je Morningstar-portefeuille – Klik bovenaan op het tabblad “BEWERKEN” – Klik vervolgens op het tabblad “SPLITS” – Een overzicht met allemaal “U bent…”-balkjes verschijnt – Klik op zo’n balkje en scroll naar het desbetreffende Carmignac-fonds – Vul de datum van 12/11/2012 in – Vul de splits-verhouding in: 10 voor 1… Lees verder »

jhn
Gast
jhn

deze week was een zeer slechte week!
er zijn een aantal fondsen die serieuze klappen hebben gekregen, uw voorbeelden zullen daar ook wel onder te lijden hebben. enig idee hoe dat kwam?

jhn
Gast
jhn

robeco high yield is ook ineens van naam veranderd!
maar de rest klopt nog wel allemaal

Shemhazai
Gast
Shemhazai

Bij Binck heb ik nochtans mijn Schaduwportefeuille moeten aanpassen: ze hadden mijn positie *100 gedaan en de historische koers behouden. Heb dus het aantal deelbewijzen /10 moeten doen en de koers /10. Dan kwam ie goed…

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Bij Morningstar bestaat dit probleem ook. Als je dan gewoonweg het aantal van je vroegere aankopen gaat verhogen, klopt de historische aankoopkoers niet meer. Die tools houden duidelijk geen rekening met een splitsing van deelnemingsrechten.

Bij Binck staat alles correct, daar heeft men het probleem opgelost door nieuwe effecten te deponeren met een bedrag van nul euro, zodat de historische aankoopkoers wel nog klopt.

Ben benieuwd hoe Carmignac belastingtool daar volgend jaar zal mee rekening houden.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be