About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

22
Reageer op dit artikel

avatar
8 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Al FondsobelixBennyvaknietS Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
obelix
Gast
obelix

waar kun je eigenlijk skagen fondsen kopen?

Benny
Gast
Benny

Als ik de koers even bekijk, sinds de start -8,47% tegenover de index -4,14%.Maar dat zegt natuurlijk niets op die termijn.

jhn
Gast
jhn

Tis toch maar te hopen dat ze niet teveel Chinese aandelen in portefeuille hebben vandaag!
Of dit promotie rondje begint met een valse noot.

vak
Gast
vak

Zie o.m. een artikel op de website van IEXProfs. Het Labrusca fonds is inmiddels geliquideerd omdat het fondsvolume teruggevallen was van ca 200 tot 34 mln euro.

vak
Gast
vak

Misschien toch nuttig om te weten dat Weintraub de fondsbeheerder was van Skagen Global tot in 2010 en toen is weggegaan om zijn eigen fonds Labrusca op te richten en dat dit fonds een flop is geweest.

nietS
Gast
nietS

Volledigheidshalve kan men hier nalezen :

http://www.lansforsakringar.se/globalassets/aa-global/dokument/ovrigt/fondhandelser/2014/00000-information-likvidering-labrusca-family-office-141202.pdf

Ze hebben blijkbaar goed gepresteerd, maar waren zelf nieterg tevreden met waarmee ze bezig waren, nl een “absolute return conservative fund”. Bovendien, en dat hangt samen met de terugval, is volgens hen de interesse voor deze klasse tanende.

nietS
Gast
nietS

Inderdaad interessant om in de gaten te houden. Maar een dergelijke aanpak en ervaring geven me al veel vertrouwen. Nu nog een winkel vinden waar men dit kan kopen. 😉

ambertreeleaves
Gast

Bedankt voor de info. Gaan jullie dit fonds opnemen in de screening? Kwestie van binnen een jaar of 5 de eerste resultaten te kennen van de 3 jaars prestatie van het fonds. Op basis van hun illustratieve grafiek belooft het een rollercoaster te worden. Ik ben alvast benieuwd. Wat dit betreft “hoe meer ondernemingen in de portfolio hoe meer de prestatie het gemiddelde benadert: vandaar het woord Focus in de naam. Zij die liever trackers kopen, moeten daar maar eens over nadenken…” –> ik heb erover nagedacht en dit is perfect wat ik wil. Ik begrijp niet goed wat jullie… Lees verder »

Jhn
Gast
Jhn

Leuk nieuwtje!
Morningstar is nog niet op de hoogte van dit nieuw fonds.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be