About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
obelix
obelix
6 jaren geleden

waar kun je eigenlijk skagen fondsen kopen?

Benny
Benny
6 jaren geleden

Als ik de koers even bekijk, sinds de start -8,47% tegenover de index -4,14%.Maar dat zegt natuurlijk niets op die termijn.

jhn
jhn
6 jaren geleden

Tis toch maar te hopen dat ze niet teveel Chinese aandelen in portefeuille hebben vandaag!
Of dit promotie rondje begint met een valse noot.

vak
vak
6 jaren geleden

Zie o.m. een artikel op de website van IEXProfs. Het Labrusca fonds is inmiddels geliquideerd omdat het fondsvolume teruggevallen was van ca 200 tot 34 mln euro.

vak
vak
6 jaren geleden

Je kan de resultaten van het Labrusca fonds nog zien op Morningstar Zweden

vak
vak
6 jaren geleden

Misschien toch nuttig om te weten dat Weintraub de fondsbeheerder was van Skagen Global tot in 2010 en toen is weggegaan om zijn eigen fonds Labrusca op te richten en dat dit fonds een flop is geweest.

nietS
nietS
6 jaren geleden
Antwoord aan  vak

Volledigheidshalve kan men hier nalezen :

http://www.lansforsakringar.se/globalassets/aa-global/dokument/ovrigt/fondhandelser/2014/00000-information-likvidering-labrusca-family-office-141202.pdf

Ze hebben blijkbaar goed gepresteerd, maar waren zelf nieterg tevreden met waarmee ze bezig waren, nl een “absolute return conservative fund”. Bovendien, en dat hangt samen met de terugval, is volgens hen de interesse voor deze klasse tanende.

nietS
nietS
6 jaren geleden

Inderdaad interessant om in de gaten te houden. Maar een dergelijke aanpak en ervaring geven me al veel vertrouwen. Nu nog een winkel vinden waar men dit kan kopen. 😉

ambertreeleaves
6 jaren geleden

Bedankt voor de info. Gaan jullie dit fonds opnemen in de screening? Kwestie van binnen een jaar of 5 de eerste resultaten te kennen van de 3 jaars prestatie van het fonds. Op basis van hun illustratieve grafiek belooft het een rollercoaster te worden. Ik ben alvast benieuwd.

Wat dit betreft “hoe meer ondernemingen in de portfolio hoe meer de prestatie het gemiddelde benadert: vandaar het woord Focus in de naam. Zij die liever trackers kopen, moeten daar maar eens over nadenken…” –> ik heb erover nagedacht en dit is perfect wat ik wil. Ik begrijp niet goed wat jullie hiermee bedoelen. Of het beter of slechter is, dat hangt af van je doelstelling, toch?

jhn
jhn
6 jaren geleden

Is dat niet tegen uw huisstijl?
Andere fondshuizen hebben deze behandeling niet gekregen?

jhn
jhn
6 jaren geleden

dan ben je toch beïnvloedbaar 😉

zijn ze al begonnen?
of moeten ze hun eerste aankopen nog doen?

Jhn
Jhn
6 jaren geleden

Leuk nieuwtje!
Morningstar is nog niet op de hoogte van dit nieuw fonds.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

22
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x