About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

17
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)RobinRobokat (Carl De Ridder)Jekyjempi25 Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Robin
Gast
Robin

Hallo,

Er is iets in dit artikel dat ik niet begrijp. U schrijft dat men het mixerfonds zou kunnen aankopen zonder instapkosten (voor kleine bedragen tot 2,50% per storting bij Belfius). Ik dacht dat dit enkel mogelijk was via Medirect. Ik zou heel graag in jullie Mixerfonds willen stappen maar ik weet dat het momenteel niet de moment is. Ik ga ervan uit dat u bedoelt dat je voor fondsen bij Belfius 2,5% betaalt maar dat niet gelinkt is aan de Mixer van jullie, correct? Bedankt om te reageren.

Ronic
Gast
Ronic

Mag ik ervan uitgaan dat het KBC Easy Invest Service een gelijkaardig product is.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Iedere grootbank heeft gelijkaardige producten.

Opmerkelijk is dat vanaf 2018 iedere bank expliciet zal moeten zeggen of ze onafhankelijk advies leveren of niet. Met dergelijke producten zullen ze dus openlijk moeten toegeven dat hun advies in hun eigen belang is.

kurt
Gast
kurt

Gaat dit in essentie iets veranderen ? 90 % van de bevolking blijft toch beleggen via zijn grootbank. Geen Macron effect hier.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

We zijn erg benieuwd hoe dit alles in de praktijk zal verlopen.

jempi25
Gast
jempi25

Heb denk ik ooit eens de vraag gesteld > MD geeft tot 2 % premie bij aankoop fondsen! EVI België geeft tot 2.25 % premie! Ik zou wel eens willen weten of dit rendeert als je tijdens zo een periode aankoopt? Ondanks dat ik stop zie in de GOGI van Jullie Zit misschien nog in het oud systeem bij mijn excel Franky maar bij mij zie ik staan >> NOGO en NO Score bij de overige in de MIXER Behalve voor hier ALLOW LU1054321358 Henning Potstada Deutsche Invest I Multi Opp LU0227384020 Vorm en Hansen Nordea 1 – Stable Return… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Je moet helemaal niets, GOGI is een hulpmiddel waarmee je zelf bepaalt of je het volgt of niet.

Maar als je GOGI volgt, dan moet je wel goed begrijpen hoe dit instrument werkt en waarom je het zou gebruiken. Je zou dan in principe in staat moeten zijn om je vragen zelf te beantwoorden, want al die zaken zijn al tal van keren in onze artikels aan bod gekomen. Misschien die dingen toch wat meer bestuderen?

vak
Gast
vak

Zijn de onderliggende fondsen bij een dakfonds institutionele versies (met lagere management fees) of retailversies ?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be