About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

23
Reageer op dit artikel

avatar
9 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
mk fanGorik NelissenBertBTK14spaarvogelbekdier Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
mk fan
Gast
mk fan

Ter info : Een deel van de fondsen hier besproken zijn nu via het FIP van keytrade te krijgen, bvb deze :
Merclin Global, BL Gl Equit en Contrar Eq ( CaW) K €. En ook Carm Invest, maar dat was altijd al zo denk ik. Ongetwijfeld zal AF of RK zeer binnenkort wel een screening houden van het nieuwe aanbod, maar voor degenen die niet kunnen wachten kunnen deze xls al eens herbekijken. Ik denk dat het FIP optimaal werkt voor het type fondsen dat in dit thema aan bod kwamen.

TK14
Gast
TK14

Enkele maanden geleden zag ik dat je Skagen Global bij MeDirect kon kopen. Dit fonds is blijkbaar uit de lijst verdwenen… Kan iemand bevestigen dat dit fonds er niet meer kan aangekocht worden?

spaarvogelbekdier
Gast
spaarvogelbekdier

@TK14 klopt, medirect verkoopt momenteel geen skagen fondsen. Ik had er indertijd 1 aankoop doorgekregen, maar die is ongedaan gemaakt door medirect zelf.

TK14
Gast
TK14

@Spaarvogelbekdier, bedankt. Dan zal ik via Keytrade moeten handelen en, omwille van de kosten, wat minder gespreid instappen…

BertB
Gast
BertB

Ik volg Skagen ook al een tijdje en wil ook eerstdaags instappen. Maar ik stel vast dat Kon-Tiki bij Keytrade niet meer te verkrijgen is, althans niet via online-banking. Nochtans was dit begin dit jaar wel het geval.

Gorik Nelissen
Gast

@bertb Kon-Tiki is terug beschikbaar op onze site sinds deze week, je kan het dus online kopen.

Darts
Gast
Darts

Het dividend zal zeker de resultaten positief beïnvloeden. De grootte van het dividend moeten we afwachten. Ik heb op 3/06/14 deze tracker beperkt gekocht ( de beste manier om hem op te volgen is volgens mij hem te kopen, je volgt hem dan nog altijd nauwkeuriger op dan door hem in een schaduwport te steken ) Indien je interesse hebt in de grootte van het dividend wil ik dit bij gelegenheid altijd laten weten. Het beheer ( verkopen bij een zware daling -stoploss ), daar valt volgens mij wel wat over te zeggen. Velen, waaronder ikzelf, hebben het moeilijk om… Lees verder »

Darts
Gast
Darts

De ETF iShares MSCI World D $ lijkt mij er niet zo goed uit te komen. Nochtans vormt hij 60% van de Lazy Portfolio, de Trackermixer. Ik had begrepen dat de trackermixer een bijna evenwaardig alternatief was voor het mixerfonds. Nu weet ik niet zo goed wat ik daarvan moet denken.

juluscesar
Gast
juluscesar

Een tijd terug had ik bijna die Murray gekocht, toen geschrokken omdat alles in pence werd uitgedrukt.
heb dan alles nog eens goed bekeken en volgens wat ik kon vinden is er een dividend van een kleine 4 % per jaar (per trim betaling). Met de dubbele tax (één keer in GB en één keer in Be) ben je hiervan een goed stuk kwijt. Misschien kan AF vertellen of dit erin zit of niet ?
Indien niet dan blijft dit eens sterk fonds dat eigenlijk een gemengd fonds is of is het een soort investeringsmaatschappij ?

Druoon
Gast
Druoon

Via Keytrade kan je ze op de LSE aankopen in elk geval. Ticker MYI
Andere weet ik niet

costaadeje
Gast
costaadeje

Bij welke bank kan je eigenlijk het volgende fonds kopen: Murray Int Trust PLC Aberdeen K? En wat is de ISIN-code?

Jos Cmos
Gast
Jos Cmos

Ik heb GB0006111909 gevonden bij keytrade, binck, medirect en degiro. Wel als aandeel, zoals iemand al vermeldde, met ticker MYI (maar bij fortuneo geeft deze ticker een blackrock fonds terug, goed kijken dus).

En zoals Juluscesar al vermeldde, inderdaad in pence uitgedrukt bij bvb degiro.
Transactiekosten goed nakijken, die zijn bij de eerste 2 brokers die ik vermelde zeer hoog en “gewoon hoog”.

Bedankt voor de cijfers al fonds, weeral inspiratie om een satelliet bij te lanceren.

costaadeje
Gast
costaadeje

Dus als ik het goed begrijp, staan de beste fondsen bovenaan(Carmignac Investissement, Skagen Global…)?

Vino
Gast
Vino

Al Fonds,

MercLin SICAV Global Equity F Acc (LU0379632754) is gesloten voor nieuwe beleggers ( Morningstar).
MeDirect biedt MercLin SICAV Global Equity C Acc aan(LU0379615668), lijkt mij inhoudelijk identiek, wel een hogere TER !!

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be