About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mk fan
mk fan
9 jaren geleden

Ter info : Een deel van de fondsen hier besproken zijn nu via het FIP van keytrade te krijgen, bvb deze :
Merclin Global, BL Gl Equit en Contrar Eq ( CaW) K €. En ook Carm Invest, maar dat was altijd al zo denk ik. Ongetwijfeld zal AF of RK zeer binnenkort wel een screening houden van het nieuwe aanbod, maar voor degenen die niet kunnen wachten kunnen deze xls al eens herbekijken. Ik denk dat het FIP optimaal werkt voor het type fondsen dat in dit thema aan bod kwamen.

TK14
TK14
9 jaren geleden

Enkele maanden geleden zag ik dat je Skagen Global bij MeDirect kon kopen. Dit fonds is blijkbaar uit de lijst verdwenen… Kan iemand bevestigen dat dit fonds er niet meer kan aangekocht worden?

spaarvogelbekdier
spaarvogelbekdier
9 jaren geleden
Antwoord aan  TK14

@TK14 klopt, medirect verkoopt momenteel geen skagen fondsen. Ik had er indertijd 1 aankoop doorgekregen, maar die is ongedaan gemaakt door medirect zelf.

TK14
TK14
9 jaren geleden
Antwoord aan  spaarvogelbekdier

@Spaarvogelbekdier, bedankt. Dan zal ik via Keytrade moeten handelen en, omwille van de kosten, wat minder gespreid instappen…

BertB
BertB
9 jaren geleden
Antwoord aan  TK14

Ik volg Skagen ook al een tijdje en wil ook eerstdaags instappen. Maar ik stel vast dat Kon-Tiki bij Keytrade niet meer te verkrijgen is, althans niet via online-banking. Nochtans was dit begin dit jaar wel het geval.

Gorik Nelissen
Gorik Nelissen
9 jaren geleden
Antwoord aan  TK14

@bertb Kon-Tiki is terug beschikbaar op onze site sinds deze week, je kan het dus online kopen.

Darts
Darts
9 jaren geleden

Het dividend zal zeker de resultaten positief beïnvloeden. De grootte van het dividend moeten we afwachten. Ik heb op 3/06/14 deze tracker beperkt gekocht ( de beste manier om hem op te volgen is volgens mij hem te kopen, je volgt hem dan nog altijd nauwkeuriger op dan door hem in een schaduwport te steken ) Indien je interesse hebt in de grootte van het dividend wil ik dit bij gelegenheid altijd laten weten.

Het beheer ( verkopen bij een zware daling -stoploss ), daar valt volgens mij wel wat over te zeggen.
Velen, waaronder ikzelf, hebben het moeilijk om verliezen te nemen en houden de positie aan, het is dan ook belangrijk om te durven bijkopen bij zware verliezen en te durven verkopen bij mooie winsten.

Bij aandelen kan je zo je volledig belegde kapitaal verliezen ( heb ik al ondervonden ), maar bij deze tracker ( wereldwijd ) lijkt mij dit uitgesloten, zodat je op lange termijn winst zou moeten maken.

Jammer dat vele dividenden dubbel belast zullen zijn, maar ik vermoed dat je geen trackers ( die wereld indexen volgen ) gaat vinden die dit uitsluiten.

Darts
Darts
9 jaren geleden

De ETF iShares MSCI World D $ lijkt mij er niet zo goed uit te komen. Nochtans vormt hij 60% van de Lazy Portfolio, de Trackermixer. Ik had begrepen dat de trackermixer een bijna evenwaardig alternatief was voor het mixerfonds. Nu weet ik niet zo goed wat ik daarvan moet denken.

Darts
Darts
9 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Ik zie de ETF iShares MSCI World D $ in uw excel bestand staan van dit artikel en vergelijk hem gewoon met de andere fondsen in de lijst. Hij staat toch vrij ver onderaan ( waarmee ik de indruk heb dat hij er niet zo goed uitkomt ) , lijkt mij, vandaar mijn vraag. Is dit omdat je van deze tracker slechts beperkte perioden kon vergelijken gelet op de vrij recente oprichtingsdatum van 28 okt 05 of is er een andere reden. Of interpreteer ik iets niet correct ( wat ook mogelijk is natuurlijk ).

juluscesar
juluscesar
9 jaren geleden

Een tijd terug had ik bijna die Murray gekocht, toen geschrokken omdat alles in pence werd uitgedrukt.
heb dan alles nog eens goed bekeken en volgens wat ik kon vinden is er een dividend van een kleine 4 % per jaar (per trim betaling). Met de dubbele tax (één keer in GB en één keer in Be) ben je hiervan een goed stuk kwijt. Misschien kan AF vertellen of dit erin zit of niet ?
Indien niet dan blijft dit eens sterk fonds dat eigenlijk een gemengd fonds is of is het een soort investeringsmaatschappij ?

Druoon
Druoon
9 jaren geleden

Via Keytrade kan je ze op de LSE aankopen in elk geval. Ticker MYI
Andere weet ik niet

costaadeje
costaadeje
9 jaren geleden

Bij welke bank kan je eigenlijk het volgende fonds kopen: Murray Int Trust PLC Aberdeen K? En wat is de ISIN-code?

Jos Cmos
Jos Cmos
9 jaren geleden
Antwoord aan  costaadeje

Ik heb GB0006111909 gevonden bij keytrade, binck, medirect en degiro. Wel als aandeel, zoals iemand al vermeldde, met ticker MYI (maar bij fortuneo geeft deze ticker een blackrock fonds terug, goed kijken dus).

En zoals Juluscesar al vermeldde, inderdaad in pence uitgedrukt bij bvb degiro.
Transactiekosten goed nakijken, die zijn bij de eerste 2 brokers die ik vermelde zeer hoog en “gewoon hoog”.

Bedankt voor de cijfers al fonds, weeral inspiratie om een satelliet bij te lanceren.

costaadeje
costaadeje
9 jaren geleden

Dus als ik het goed begrijp, staan de beste fondsen bovenaan(Carmignac Investissement, Skagen Global…)?

Vino
Vino
9 jaren geleden

Al Fonds,

MercLin SICAV Global Equity F Acc (LU0379632754) is gesloten voor nieuwe beleggers ( Morningstar).
MeDirect biedt MercLin SICAV Global Equity C Acc aan(LU0379615668), lijkt mij inhoudelijk identiek, wel een hogere TER !!

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

23
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x