About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

13
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Al FondsHermanJensJhnKris Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Herman
Gast

In verschillende artikels lees ik dat themafondsen niet de heilige koe zijn, biotech, vastgoed, goedmijnen enz…. allemaal fondsen die erg volatiel kunnen zijn, misschien is het wel eens interessant om te bekijken wat dan wel aangewezen is voor een buy en hold strategie. Buiten de mixerfondsen dan, Global larg cap ?

Jens
Gast
Jens

Het biotechfonds van Templeton (LU0109394709) is toch een explosief satellietje; heeft z’n eigen verloop.

jhn
Gast
jhn

Die megatrend (LU0386882277) kan je toch niet slecht noemen, ga deze eens nader bekijken.

Kris
Gast
Kris

De negatieve houding t.o.v. themafondsen heeft me een beetje verrast. Ik dacht dat die in een kern/satelliet-strategie zoals het MijnKapitaal kernfonds, tesamen met regio- en sectorfondsen wel degelijk een plaats hadden als mogelijke satellietfondsen.
Of is dat concept volledig opgegeven ten voordele van het mixerfonds?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Het idee is om op zoek te gaan naar themafondsen die weinig “correlatie” vertonen met de grote aandelenindexen. Indien themafondsen net dezelfde bewegingen maken als de globale aandelenindexen, dan hebben die weinig meerwaarde buiten het entertainment effect. Je kan dan evengoed een globaal fonds nemen en gelijkaardige resultaten halen met een lager risico.
Stel nu dat je een themafonds vindt dat zich niet veel aantrekt van de globale marktbewegingen, dan is dat natuurlijk super interessant. Alleen zal dat niet gemakkelijk zijn om te vinden.

Kris
Gast
Kris

In vastgoed, of goud misschien?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be