About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

17 Reacties op "Threadneedle (Lux) Global Multi Asset Income Fund"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Bach
Gast

Op Morningstar.be, toch de belgische site, vind ik deze EUR distributieversie die niet gehedged wordt: LU1297909035
Threadneedle (Lux) – Global Multi Asset Income Class AEP (EUR Distribution Shares). Is dit dan nergens te verkrijgen?

forbin2
Gast

De gogiscore op 1jaar vermeld 22.56 %, ergens een foutje ?

LucF
Gast
Interessant om weten, inderdaad. Ik heb dit fonds (LU0640488648) opgezocht op Morningstar omdat ik meende dat dit fonds misschien wel interessant zou kunnen zijn, maar het lijkt nog heel recent. Geen cijfers van de laatste 3 laat staan 5 jaar. Als ik kijk naar wat er wel is, dan denk ik toch “niet denderend”. Ik zie op de grafiek ook geen plotse daling (wat wijst op een uitkering van een groot dividend, maar bij een kwartaaldividend ga je dat meestal niet zo nadrukkelijk terugzien op de grafiek). Sinds begin dit jaar een daling van -2,24% lijkt me geen bijster goede… Lees verder »
Robokat (Carl De Ridder)
Editor

Rendement is voor M* echt wel gebaseerd op rendement en niet op koersen. In hun grafieken hanteren ze ook geen koersen maar een waarde ontwikkeling (tenzij je expliciet kiest om de koersen te zien). Ze zijn daar dus wel consequent in.

LucF
Gast

Het is me niet onmiddellijk duidelijk wat je hiermee bedoelt: waarde ontwikkeling… rendement… ?

Ik zou het zo stellen: je belegt een bedrag (evt. in schijven). Je rendement is samengesteld uit de toename van de inventariswaarde (koersverloop tussen aankoop en verkoop of moment van berekening “resultaat”) verhoogd met de uitgekeerde dividenden.

Je moet toch met beide rekening houden?

Met waarde ontwikkeling bedoel je wellicht de som van koerswinst en uitkeringen?

Robokat (Carl De Ridder)
Editor

Juist, dat is de waarde ontwikkeling.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be