About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

11
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
mjindeRobokatevitahagiloonly Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
mjinde
Gast
mjinde

Enkele bedenkingen/ideeën om het systeem te bekijken: – bij de screenings wordt gekeken naar het rendement over een bepaalde periode en afgewogen is dit negatief of positief. Een index maakt een gelijkaardige beweging => relateren van de prestaties tov de beweging van de index? – statistische concepten introduceren, alhoewel hiermee de begrijpbaarheid van het geheel vermindert: gemiddelde snapt iedereen, maar bij mediaan haken al veel mensen af, laat staat standaardafwijking of variantie, normaalverdeling en zo voort. (Zijn de berekende waarden trouwens normaal verdeeld?) – Is het wel mogelijk om iets te bekomen dat alles omvat? Elke wetenschappelijke studie omvat een… Lees verder »

evita
Gast

Heel veel dank aan het team hier. Ik heb hier met het Mixerfonds een prima belegging gevonden voor mijn geld .

hagi
Gast
hagi

Ben nieuw op deze site, zijn er nog andere fondsen naast flossbach dewelke u kan aanraden?

loonly
Gast
loonly

weer als altijd top, perceptie en empathie = Al Fonds

Vowani
Gast

@Robokat: dank, weerom een uitstekende, rationele en objectieve analyse van jou, zoals gewoonlijk. Ook heel sterk aan jouw aanpak vind ik dat je geen “heilige huisjes” hebt, en ook zelfs kritisch wil kijken naar jullie eigen interne methodes om fondsenprestaties te evalueren. Da’s erg sterk, de meest analysten willen of durven dat niet, want ze hebben last van nood aan zelfbevestiging, die hun rationaliteit vertroebelt. Bij jou duidelijk niet het geval, en da’s top!

E10
Gast
E10

zeer informatief

Frank Daems
Gast
Frank Daems

Aha, ik zie dat je ook wat meer belang begint te hechten aan de ‘recente tendens’. Dat doe ik al een tijdje in ‘mijn screenings’.
Het gemiddelde rendement van bijv. CI is begin 2012 nog even terug gestegen (na de slechte periode vanaf augustus 2011), maar sinds april 2012 is dat percentage alweer terug in dalende lijn.
Zie ook (opgelet link werkt maar tot aan de volgende update, gepland voor volgend weekend):
http://fradaems.atspace.cc/D150111T1622/fund0299.htm

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Wij hebben er een hele studie over gemaakt.
Je zou echter weer moeten gaan opdelen in soorten. De obligaties hebben mooie resultaten behaald en gaan dat waarschijnlijk niet meer doen…
Voor sommige soorten leek er heel weinig verschil te zijn.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be