About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jhn
Jhn
8 jaren geleden

Klopt deels, de USD doen het nog slechter dan de euro, al heb ik ook GB fondsen.
Alleen dit fonds (Robeco High Yield Bonds Class DH EUR) is aan een mooie rush naar boven bezig.

jhn
jhn
8 jaren geleden

in mijn port hou ik bij hoe de winst/verlies-verdeling, tussen mixed, aandeel en obligatie fondsen.
ik sta er serieus van te kijken, waar een maand geleden, de obligatie fondsen te samen nog voor een heel mooie winst zorgden, staan de obligatiefonds eindbalans int rood als ik de som maak!

Al Fonds
Al Fonds
8 jaren geleden

Het interessante aan onze blog is overduidelijk dat we mekaar niet naar de mond praten. We hebben allebei onze eigen opvattingen en onze eigen invalshoeken: aan u om de beste tips eruit te selecteren.
Ik wil er wel nogmaals de nadruk op leggen dat mijn reeds gepubliceerde selectie bedoeld was voor een start met een klein budget ! Ik ben momenteel de screenings aan ‘t afwerken per 01/07 en ga dan daarna de algemene selecties maken zonder rekening te houden met de waarde van de NAV: ook benieuwd of daar geen aandelen- of mixfondsen gaan tevoorschijn komen ?

esweej
esweej
8 jaren geleden

Het is uiteraard zaak om zoveel mogelijk aan spreiding te doen, dat geldt ook binnen de categorie obligaties. Er zijn geen garanties, ook niet voor de toekomst. Je zult dus inderdaad die fondsen op enig moment moeten verkopen. Dat is een onmogelijke en lastige timing. Een stop loss inleggen op 10% kan helpen. De selectie van uw collega laat zien, dat de kansen op forse dalingen/stijgingen bij deze fondsen over een langere periode beperkt is of juist niet. Inderdaad biedt dan enkel het verleden houvast, doch hieruit kun je redelijkerwijs aantonen dat een fondsbeheerder daar in structureel succesvol is of niet. Er zijn namelijk grote verschillen tussen de rendementen van de verschillende obligatiefondsen en de winnaars van vandaag zijn de verliezers van morgen. Obligatiefondsen noteren nu algemeen “hoog” en is een instapmoment niet zonder risico. Al Fons laat zien welke risico’s je loopt als je een keuze maakt, dat lees je nergens en is naar mijn mening uniek, en laat de berekeningen en lijstjes van Morningstar c.s., waar hele volksstammen waarde aan hechten, terecht links liggen. Wie adviezen daarop baseert moet écht oppassen!

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x