About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

11
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
BlackbeltRudijuluscesarRobokatE10 Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Blackbelt
Gast
Blackbelt

Het is op een dag als vandaag dat we kunnen nagaan hoe goed de fondsbeheerders geanticipeerd hebben.
Ben benieuwd welke fondsen zich goed ingedekt hebben en merkelijk minder zullen zakken dan de anderen.

We seperate the boys from the men!

Rudi
Gast
Rudi

Bij M&G tonen ze actief beheer So they have decided to leave the EU. Let us reassure you that M&G remains entirely committed to its clients in the UK and across Europe. We knew the “leave” vote was a possible outcome, so we have well-advanced preparations to continue to service our clients whatever happens. We will keep a close eye on the upcoming developments, but it’s worth noting that it will likely take two or more years for the UK to leave the EU. During this time, existing laws and regulations would continue to apply to fund distribution across Europe.… Lees verder »

juluscesar
Gast
juluscesar

Veel van die ideeën zijn inderdaad juist ontstaan uit discussie en interactie waarbij onder andere AF dan zorgde voor de “mathematische” onderbouw.
Tja even in het verleden kijken is niet alleen goed voor fondsen 😉

Hmmm criteria…ik heb aan mijn vorige vergelijking ook nog eens het Blackrok global All bovenop JPM marco opp gelegd. Misschien zie ik inderdaad opportuniteiten die er niet echt zijn (op middelange termijn)zoals andere zwaktes menen te zien bij bv Ethna.

juluscesar
Gast
juluscesar

Ik had bij jouw antwoord toch een déjà vu gevoel.;) Op een ander forum vroeg ik op 3 juni 2012 het volgende: “Vandaar nogmaals mijn oproep om een lijst samen te stellen met flexibele mix fondsen die het beheer voor ons kunnen doen”(naast het toentertijd vnl genoemde Ethba en CP met dank aan DB) Het antwoord van Al Fonds hierop: “@ JulusCesar: Zeer goed idee, maar ik vrees dat je op zoek bent naar het onmogelijke… Er lopen in Europa een massa mensen rond die tamelijk goed hun boterham verdienen met het samenstellen van portefeuilles voor mensen met wat centen.… Lees verder »

juluscesar
Gast
juluscesar

Bedankt voor deze toelichting over hedge funds. Het artikel gaat over “Afgedekte fondsen’ pur sang. Maar ook sommige mix fondsen bedienen zich in meer of mindere mate van dergelijk strategieën in combinatie met andere beleggingen. Hier dezelfde vgl tussen Ethna, Invesco Bal Risk Alloc, JPM global opp. [grafiek verwijderd] Mijn vraag hierbij blijft of er een mogelijkheid bestaat om uit te filteren welk mix fonds hierin goed is; afgetoetst op de paar voorbije/lopende correcties… Tot nog toe gaat MK immers (terecht) in het verleden kijken; maar ondertussen is de echte bodem van de obligaties er zo ongeveer. Het vereleden is… Lees verder »

E10
Gast
E10

Zeer goed artikel

Jan
Gast
Jan

(hedge)fondsbeheerders hebben inderdaad ook geen kristallen bol. En niemand kent het juiste punt om short of long te gaan. Maar als we daar van uitgaan, moet je dan niet de vraag stellen of je nog wel in financiële producten moet beleggen. Want wat ondertussen wel iedereen met zekerheid weet is, dat er vandaag geen intrest is op spaarboekjes of veilige obligaties en dat de beurs zeer volatiel is en ik vrees dat dit zal zo zijn de komende jaren. Dit met dank aan de centrale banken. De vraag is als we als spaarder niet meer kunnen vertrouwen op financiële producten,… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Laat ons niet zo negatief ingesteld maken door de (meeste) media. Tot op heden geeft mijn fondsenportefeuille mij nog steeds een redelijk rendement. Laat me daar onmiddellijk bij zeggen dat dat ook niet vanaf de eerste maand zo ging. Ik geloof wel dat de tijd van gemakkelijk geld voorbij is. Ooit had ik een spaarboekje dat 7% intrest opleverde. Een kasbon op 5 jaar met elk jaar 12,75%. Zaterdag las ik nog in een krant dat we meer inspanningen zouden moeten doen en minder op de overheid rekenen om alle problemen voor ons op te lossen. Toen ik afstudeerde en… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be