About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
luc1961
8 jaren geleden

Momenteel heb ik een verlies met die obligaties (-7,5%), maar voor een klein bedrag gekocht. Ik heb dit nog niet meegemaakt dat men ook 10% kan verliezen met obligaties. Ik koop nu meer BGF Global Allocation en Rouvier Patrimoine. Carmignac Patrimoine koop ik nu in beperkte mate wegens die ratingverlaging (Silver).

Al Fonds
8 jaren geleden

Is dat nu net niet één van die levenslessen ( waar we misschien al snel tegen zondigen) ? Of je nu gaat tennissen, zwemmen, kaartspelen, op de computer werken, koken, beleggen en noem maar op: je gaat het eerst moeten leren en dan veel oefenen.
Maar met vallen en opstaan, wordt je beter en beter.
Ik heb hier gisteren de moed gehad om met enkele Fransmannen gaan petanque te spelen: Ik durf je mijn puntenaantal niet te vertellen.

Karien
Karien
8 jaren geleden

Wat ik hier vooral uit afleid is dat, hoe meer ik mij informeer, hoe meer ik besef dat ik er niets van ken. Als Robokat dan zegt dat wij niets klakkeloos moeten aanvaarden, maar vooral ons eigen huiswerk moeten maken, dan schiet ik daar, met mijn gebrek aan kennis schromelijk tekort.
Ik kan dus niet anders dan mijn vertrouwen schenken aan jullie, die mij onafhankelijk leren kennismaken met deze wereld en waar ik al veel (maar nog veel te weinig) van bijgeleerd heb.
Nu is mijn beleggingshorizon wel verder dan vijf jaar, dus nadat ik gestart ben met het Mijn Kapitaal Kernfonds (weliswaar pas in de week van 17 mei, dus net voor de dip)heb ik enkel verliescijfers gezien. Ik heb echter niets verkocht, ook niet toen één van mijn fondsen (Aberdeen Global Em Markets) op -21 % stond en dus ruim door de stoploss drempel ging. Ik heb wel hier en daar wat bijgekocht. Maar met kleine bedragen, want hoewel ik meteen in het bad ben gesprongen, is de vrees nu groter gezien het water nog kouder is 😉

Jhn
Jhn
8 jaren geleden
Antwoord aan  Karien

Eerst en vooral is uw relaas zeer herkenbaar.
Persoonlijk zijn fondsen maar in een latere fase toegevoegd.
Effe een opsomming:
Ten eerst zijn er spaarrekeningen, getrouwheidsrekeningen
Ten tweede, pensioensparen en andere levensverzekeringen zoals tak21
Ten derde, pik eens een obligatie mee
Ten vierde, termijnrekeningen (nu minder interessant)
Ten vijfde, cooperatieve aandelen
Ten zesde, fondsen
Ten zevende, aandelen
Ten achtste, casino 😉
Wat ik wil zeggen is: hopelijk heb je ook een grote spreiding van producten en dit ook nog eens in de tijd.
Mijn fondsen doen het niet zo briljant, maar dat is niet zo erg, ik heb tijd en de andere soort beleggingen houden het rendement redelijk op pijl.
eenmaal je vanalles hebt, begint er en soort van mechanisme, je krijgt inkomsten die je herbelegt, andere lopen af en kan je ergens nieuwe zaken kopen of je wacht op een betere moment.
Volhouden is de boodschap!
Typisch in een leerprocess: eerst alles nieuw en redelijk te vatten, dan overload aan info, pas dan kom je tot een aanvaarding en bouw je ervaring.
Tat later

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x