About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Karine
Karine
5 jaren geleden

Ik geloof niet dat Couckenbak zijn 5% in Fagron zomaar verloren laat gaan. Ik las al geruchten in de krant dat misschien Couckenbak Fagron zou overnemen. In dat geval zou je de koers nogal naar boven zien vliegen.

Karine
Karine
5 jaren geleden
Antwoord aan  Karine

De obligatie staat trouwens intussen alweer 91,5%.

omega
omega
5 jaren geleden

http://www.tijd.be/ondernemen/farma_biotech/Fagron_dicht_bij_oplossing_schuldenprobleem.9722011-3070.art Mogen we nu verwachten dat die obli vlug terug naar 100% zal gaan of wat leert het verleden bij andere bedrijven in gelijkaardige situaties?

omega
omega
5 jaren geleden

Zijn jullie nog steeds vrij gerust in die FAGRON 4,75%2JUL17 obligatie.. heb er een vrij grote som inzitten en voel er niet veel voor om die aan 85% te verkopen.

Hetgeen mij vooral serieus verontrust is dat bij Fagron er helemaal NIKS gecommuniceerd wordt behalve dat ze de ceo buitengekipt hebben. Is dit toch geen zeer slecht teken? Waar staan ze nu eigenlijk?

Steven
Steven
5 jaren geleden

Een vraag die veel lezers zich nu stellen en waar ik ook niet meer het antwoord op weet:
“In wat moeten we nu wel investeren?”
1. Obligaties –> zijn momenteel niet aantrekkelijk
2. Aandelen/fondsen –> ben ik (en al velen denk ik) in overbelegd. Je kan toch niet alles in fondsen of aandelen steken hé…
3. Cash/spaarrekening –> maak je toch momenteel verlies op door lage rentevoeten?
4. Tak21/Tak23 –> Zijn er toch enkel om banken rijker te maken, niet de investeerder?
5. Staatsbon –> zie cash/spaarrekening

Kamiel
Kamiel
5 jaren geleden

Is het niet interessant om momenteel een deel in goud te beleggen?
De prijs staat op het laagste niveau in 5 jaar.De goudprijs stijgt normaal sterk als de beurs crasht wat verliezen in de portefeuille dus voor een stuk kan compenseren.
Goudprijs stijgt normaal ook mee met de inflatie en aangezien men nu al jaren massaal geld aan het drukken is kan een stijgende inflatie mijn inziens niet veraf zijn.

kamiel
kamiel
5 jaren geleden

Je hebt zeker gelijk, ik moet inderdaad nog veel nacijferen en leren.
Het lijkt inderdaad dat de link tussen inflatie en goudprijs vooral theoretisch is.
In de praktijk blijkt de correlatie nogal tegen te vallen.

De link negatief beursjaar -> stijgende goudprijs lijkt me er daartegen wel degelijk te zijn. Ik vind de grafiek in jou artikel hierin geen duidelijk beeld geven..
Als je de cijfers jaar na jaar naast elkaar legt zoals in de cijfers op
http://s19.postimg.org/vcmixw5f7/PPAnnual_Chart.png
zie ik toch geen enkel negatief beursjaar waarin de goudprijs niet gestegen is.

Ergens lijkt het me gewoon niet logisch om in iets te beleggen als het op het hoogste punt staat. De aandelenkoers staat op recordhoogte, obligaties hebben nog nooit zo’n lage interest gegeven. De goudprijs daarentegen is 35% lager dan 5 jaar geleden. Ook andere edelmetalen zijn sterk gedaald in prijs.
Ben ik dan te simplistisch om te denken dat het misschien het moment is om een groter deel in edelmetalen te beleggen?

juluscesar
juluscesar
5 jaren geleden
Antwoord aan  Kamiel

Het staat je vrij om te geloven in goud maar besef dat je historisch gezien op dit moment nog altijd teveel betaald; zeker al in euro.
Hierbij blijf ik van mening dat een beetje goud fysiek in huis hebben (naast wat nadelen) ook mogelijks voordelen zou kunnen hebben. Maar de prijs om dit nu te gaan aankopen is en blijft hoog. Beschouw het ook niet als een echte belegging.
Voor mezelf bouw ik koerslimieten in zoals je dit zou doen bij de aankoop/opbouw van een aandelen positie. Je kan bv wachten tot een gouden 20 fr naar 175 euro zakt vooraleer een beperkte hoeveelheid te kopen. Leg dan verder ook vast voor jezelf hoeveel je zou bijkopen als de koers 150 is en hoeveel je er uiteindelijk wil hebben (% van jouw vermogen) als de koers weer onder de 100 euro gaat.
Zelf vind ik dit een goeie oefening om hierbij dan eens te gaan kijken hoeveel ‘verlies’ je dan hebt op de reeds aangekochte munten ;-(

Zie je goud als belegging ? In meerdere mix fondsen(floss,invesco, blackrock) zitten er grondstoffen en edelmetalen. Laat het aan de fondsbeheerders over.

Jhn
Jhn
5 jaren geleden
Antwoord aan  Steven

Cooperatieve aandelen?
Beauvent of limburg wind.
Geen kapitaal garantie!
Bekijk het eens.

costaadeje
costaadeje
5 jaren geleden

In de Tijd staat vandaag dat obligaties/obligatiefondsen in de toekomst (lees in 2016) best worden vermeden wegens te laag rendement.

Al Fonds (Marc Person)
5 jaren geleden
Antwoord aan  costaadeje

In de Tijd staat het zo: “Obligaties zijn niet aantrekkelijk, maar beleggers moeten ook niet alles inzetten op aandelen“.
Da’s bijna het orakel van Delphi of het weerbericht: opklaringen en af en toe een bui mogelijk.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

16
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x