About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

24
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
RobokatOmegaJoAl FondsRonny Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
omega
Gast
omega

Zat juist in de KBC port pdf van mijn ouders te kijken en daar zit ook Blackrock Global Allocation in en tot mijn verbazing staat die dit jaar negatief.

Na effe rondkijken blijkt dit te zijn doordat het in USD wordt uitgedrukt. In onze euro ziet dat er dan veel beter uit, maar onderstaande lange termijn grafiek in USD van dat fonds doet mij toch afvragen of dit wel zo’n sterk fonds is. Half 2012 stond het niet hoger dan 2007. Dat het nadien steeg kan je van ongeveer alles zeggen.

Link grafiek: http://fww.biz/charts/fondsweb-de/range-120m/currency-USD/type-performance/ids-fund_LU0072462426

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Deze vraag hebben we nog maar enkele dagen geleden beantwoord en kan je in dit draadje nalezen.

Omega
Gast
Omega

@Robokat De link werkt niet. Kom terecht op de homepage.

Dat dit fonds in USD dit jaar negatief staat kan ik nog begrijpen gezien de rush van de dollar, maar dat het mid 2012 nog niet hoger stond dan 2007 is toch eerder vrij matig, niet?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Probeer de link nog maar eens (het artikel was deze nacht offline voor herpublicatie).

Jo
Gast
Jo

Ben nieuw en enorm geboeid door alles wat ik tot nut toe gelezen en herlezen heb op Mijn Kapitaal.Heb ook screen mixer gedownload en de gevonden info gebruikt om deze excel te bestuderen. Ik vind echter nergens terug waarom bepaalde fondsen een gekleurde (geel/blauw) achtergrond hebben en andere niet.

Ronny
Gast
Ronny

Is er al eens berekend hoeveel meer rendement de mixer of flexer zou krijgen indien we enkel instappen op de “allow” momenten? Ik zou dit graag zelf eens willen proberen, maar beschik niet over de juiste momenten. Bvb gedurende de afgelopen 3 of 5j een fictief bedrag van 1300€ per maand, verdeeld over de 13 fondsen. Bij een nogo vh fonds houdt men de 100€ per fonds in reserve. Bij een “allow” stapt men met 200€ in tot de reserve op is en gaat dan verder met 100€ tot de “allow” voorbij is. Op korte termijn zal men dan in… Lees verder »

jph
Gast
jph

kun je even toelichten waar het onderscheid ligt in het verschillend aantal berekeningen, de meeste mixerfondsen halen in de kolom AM1 zo’n 213 berekeningen terwijl er voor bvb Eurose DNCA het aantal 171 staat en Evolutif B het aantal berekeningen 175 ? deze fondsen bestaan toch ook al langere tijd.
ook in de kolom AM3 wijken deze fondsen in het aantal berekeningen af van de rest.

hagi
Gast
hagi

is er een mogelijkheid om deze av1 via morningstar zelf na te rekenen?

jempi
Gast
jempi

Hoi misschien stomme vraag?
AM en Perc
Bij deze
Conc Kaldemorgen D.I.I. K €
Ethna Aktiv ET K €
Flossbach v.S Multi Opp.II K €
Balanced Risk Alloc (Invesco) K €
op AM5 staat 0 – Perc 5 ook 0
en toch zitten ze in de mixer??
Ik denk misschien verkeerd omdat ik steeds leed niet genoeg berekeningen en fondsen te jong?
In 2008 zakten ze allemaal buiten de mixer meer dan 20 % tot bijna 50 %
Buiten de mixer volatiliteit meer dan 17 tot 40

Ronny
Gast
Ronny

Als ik de gemiddelde AV1 en VAR bereken kom ik uit op 7.61 en 9.46. Of is mijn berekeningswijze verkeerd? (gewoon alles optellen en delen door 13). Als ik dan kijk naar AV1 groter dan deze waarde en VAR <10, zie ik wel fondsen staan die het rendement van de mixer misschien nog meer ten goede komen, zonder aan volaliteit in te boeten. (vb: sust. mixed triodos, merclin patrim, ). Ook deze hebben een perc3 van 100.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be