Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

55 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
peter de ceuster
peter de ceuster
1 jaar geleden

ik hou ook van een goud positie
maar liefst fysiek

Blackbelt
Blackbelt
9 jaren geleden

Ik ben toch héél sterk aan het overwegen om een goed stuk geld in dat Blackrock World Gold fund te steken.
Ik krijg stevig hoogtevrees op de rest van de markten.

Kleine Garnaal
Kleine Garnaal
9 jaren geleden
Antwoord aan  Blackbelt

Zit in een neerwaardse trend, heeft het enkel goed gedaan in de EM/Turkijecrisis en eerste Oekraïnedagen.
Zit sinds midden februari erin, sta nu op -9%. Enkel om lang bij te houden en niet van wakker te liggen 🙂

Redactie
9 jaren geleden
Antwoord aan  Kleine Garnaal

In het toemaatje van begin deze maand had ik aangekondigd dat de trend waar naar S ging, maar dat die trend nog erg pril was. In het laatste toemaatje ( 23/03 ) wordt vermeld dat de goud(mijn)fondsen op hun adem hebben getrapt en dat de trend weer onbeslist ( W ) was.

Rat013
Rat013
4 jaren geleden
Antwoord aan  Kleine Garnaal

10 jaar geleden geïnvesteerd in World Mining en vandaag is het mijn enige fonds met verlies. De helft blijft nog over.

Kevin Gardedieu
Kevin Gardedieu
10 jaren geleden

Na enkele weken tobben, kijken, denken, wat huiswerk maken, is de kogel door de kerk. 100% op mixfondsen spelen is niet leuk maar wel het simpelste. Echte sectoren die eruit steken, zijn er niet of zijn nogal bubbelachtig als je het bekijkt. Denk maar aan biotech, communicatie. Goud is misschien een ganse bubbel, maar meer zakken zal toch wel niet lukken. Daarom zopas LO World Gold Expertise aangekocht voor een beperkt bedrag.

Redactie
10 jaren geleden
Antwoord aan  Kevin Gardedieu

Ik neem aan dat je ook aandacht gehad hebt voor de kosten. Die kunnen immers fel doorwegen op beperkte bedragen.
Zoals velen hier al gelezen hebben, ben ik ooit gestart met een aantal fondsen met erg kleine bedragen. Ik heb ze toen kunnen aankopen zonder kosten.
Ik heb er nu eentje verkocht dat een meerwaarde had gerealiseerd van 107 %. Ik was bijna 15 % van het resultaat kwijt aan transactiekosten. Gezien dat kleine bedrag was ik bijna alle winst kwijt.

Kevin Gardedieu
Kevin Gardedieu
10 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

1000€. Per transactie 12.75€ => 2,55% kwijt. Zo veel kosten zijn dit niet. Gratis is het niet, maar aangezien ik pas mijn eerste stappen zet sinds september, wil ik het nog allemaal overzichtelijk houden. Eerst ervaring opdoen, beetje bij beetje de kennis opbouwen. Ondertussen heb ik een opvolglijst van diverse fondsen uit diverse continenten, sectoren en zo. Jouw historiek heb ik niet maar ooit start je met één waarde. En gezien de lange termijn die bij fondsen in het spel is en het feit dat ik nog 50-60 jaar hoop te leven, komt dat wel goed.

Zoeker
Zoeker
10 jaren geleden

De doemdenkers zeggen dat alleen fysiek geleverd goud zekerheid biedt. Ik kan me indenken dat een promesse op papier minder zekerheid biedt. Maar is dan bv Gold Bullion Securities (die beweren dat voor elke security er goud bij een onafhankelijke partij ligt) niet beter dan het ‘papieren goud’ waarover gesproken wordt (Comex?). Wat denken jullie?

Redactie
10 jaren geleden
Antwoord aan  Zoeker

Ik zie het zo: verkopers van fysiek goud promoten fysiek goud. Gold Bullion promoten hun Securities. Beheerders van Goudmijnaandelen zetten hun mogelijkheden in de kijker. Is een ETF op goud misschien een mogelijkheid ?
Vandaag Mark Mobius in de krant:”de uitverkoop van de groeimarkten nadert zijn einde. De aandelen worden aantrekkelijk.” Het salaris van deze man hangt natuurlijk sterk af van de omvang van zijn FT Emerging Markets-fund.
Ik zie het momentum van goud en van Em Mkts nog steeds Dalend… Bij goud komt wel de W in zicht. Gaat dat zich doorzetten ?

Redactie
10 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Wie kent nog de slogan: wij van WC eend adviseren … WC eend.

Redactie
10 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Er is ook nog: “Wiens brood men eet, wiens taal men spreekt”

Yves
Yves
10 jaren geleden

@Herman: bedankt om je mening te geven, dat was ook de bedoeling van mijn vraag. Het is misschien niet waar wat hij zegt, maar hij weet het in ieder geval mooi te brengen.

Herman
Herman
10 jaren geleden

@Yves: Eerst over de reeks, ik heb ze bekeken met de nodige nuchterheid, en ik denk dat er niet echt veel nieuws verteld wordt. Dat er aan leningen geld verdient wordt daar hoef je geen econoom voor te zijn om dat te weten. Dat er maandelijks een hoop valute bijgemaakt wordt hoor je bijna dagelijks op het nieuws.
En daar gaat het hoofdzakelijk over. Ik denk dat er een klein deel waarheid in de reeks zit, een heel deel is opgeklopt, en het grootste deel wordt verzwegen. Ik denk dat je bij de reeks een aantal gezonde vragen moet durven stellen.In een van de afleveringen geeft Maloney aan dat hij met goud begonnen is nadat een vermogensbeheerder een deel van zijn familiefortuin was kwijtgeraakt. Als goud dan de heilige koe voor de belegger is, waarom verkoopt hij het dan ? Dan is hij beter om het zelf bij te houden. Een andere overweging die ik wil meegeven is het volgende : Hij heeft een reeks gemaakt van 5 afleveringen + nog een aantal kleinere afleveringen, allen met de mooiste computeranimaties. Wat zou het kosten om zo een aflevering te maken ? is dat van zijn eigen centen hoop hij natuurlijk op een rendement van die investering, heeft hij investeerders, dan verwachten die een rendement van die investering. Van waar moet dat komen ? van de verkoop van goud en zilver natuurlijk en dan kom je tot de essentie. Als niemand goud koopt zal de koers nauwelijks omhoog gaan, als iedereen plotseling goud koopt zal zijn investering opbrengen. Ik denk dat de grootste grondstof ter wereld geld is , u en mijn centen, daar draait het eigenlijk om, en daar willen heel wat mensen aan verdienen. Zijn stelling dat goud op lange termijn de beste belegging is zou ik ernstig durven betwijfelen, want na het goud en zilver komt er wel weer wat anders, je moet je afvragen of men geen “bubble” tracht te creeren. Hoeveel goud zou hij zelf gaan bijhouden ? Ik weet het allemaal niet hoor, ik benader het maar met gezond boereverstand, en de goudprijs heeft altijd al een eigen leven gehad, maar diegene die meent er wat van te kennen en het rooskleurig inziet kan investeren in goud en misschien een zaak doen. Echter als het tegenvalt is je winst van enkele jaren zorgvuldig sparen en beleggen weggesmolten voor de zon.

juluscesar
juluscesar
10 jaren geleden

Even aanvullen dat zilver de januari beweging van goud niet volgt en nog steeds (relatief) zwak staat.
Kan bv te maken hebben met het Chinese nieuwjaar, paard is blijkbaar gekoppeld aan goud.

Deze lage zilverprijs is van invloed op bv Agfa…en op fondsen waarin er aandelen van zilverafhankelijke aandelen zitten. Dit zowel aan de mijnen zijde als de verwerkingszijde.

Ook de goudprijs is in die zin economisch belangrijk. Misschien minder voor aandelen van verwerkers(goud wordt minder dan zilver gebruikt in de technologie) maar dan toch aan de mijnen zijde. Dit niet alleen voor “mijnfondsen” maar ook in sommige van de mixer fondsen zitten er goud gerelateerde waarden.

Wil ik maar meegeven dat ook zonder doemscenario’s edel metalen een invloed hebben op de economie. Ook al wordt er vaak beweerd dat ze op zichzelf niet economisch productief zijn.

Redactie
10 jaren geleden
Antwoord aan  juluscesar

Probeer maar eens aan een juwelier wijs te maken dat goud geen economische waarde heeft…

Yves
Yves
10 jaren geleden

@Herman: ik ben mijn eerste bericht begonnen met te zeggen dat het gaat over een reeks gemaakt door mensen die goud verkopen. En in de reeks gaan ze niet zo ver als een echt “doom” scenario te schetsen. Ik wou eigenlijk meer weten of alle andere info die ze daar in geven juist was, vandaar mij bericht hier. Voor de rest hebben we “believers” en “non-believers”

Phjo
Phjo
10 jaren geleden

Alles is relatief … de totale schuld van de nv Belgie bedraagt een 300 miljard. Afhankelijk van de koers drukken ze daar om de 6 maanden onze schuld, na de tapering weliswaar. Waar maken wij ons druk om als we budgettair op 2,7% tekort stranden 🙂

Phjo
Phjo
10 jaren geleden

Met dat verschil kleine garnaal dat persen 24h/24h lopen tegen 80 miljard dollar per maand.

Redactie
10 jaren geleden
Antwoord aan  Phjo

Heb ik niet gelezen dat ze dat al verminderd hebben tot 70 miljard per maand ?

Redactie
10 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Het is al ‘maar’ 65 miljard per maand meer. Heeft de valuta van de opkomende landen terug onder druk gezet.

Kleine Garnaal
Kleine Garnaal
10 jaren geleden

Ik zie het al gebeuren, dat je met uw klompje goud, bij de bakker binnen komt 🙂 Oh wacht, ik kan niet passen, ik moet het even omsmelten. Goud heeft 1 enkele functionaliteit: supergeleider, niet meer niet minder. Al de rest is een illusie. De tijd dat goud ook echt gebruikt werd in betaalmiddelen is ook al lang gepasseerd. Ik zie in de toekomst, andere vormen van fysieke betaalmiddelen (Bv 1 euro in briefje, zoals in de US), gewoon omwille van het feit dat de productie van de “metalen” versie ervan te duur geworden is. Zie eurocentjes die meer kosten in productie dan ze “werkelijk” waard zijn.

Ik snap dus niet waarom mensen fysiek goud kopen, het is toch grotendeels gelinked aan de papierversie en het risico op verlies (diefstal, vergeten in kluis/tuin/zolder) is groot.
De dag waarop de banken bij de mensen aan huis gaan om het terug in te kopen, uit noodzaak voor de overheid, nog héél ver weg is. Al de rest is goed, voor de goudhandelaar, zijn premie.

Phjo
Phjo
10 jaren geleden

Alfonds: Op 6 maart 2009 gaf Marc Faber aan dat dit in zijn ogen de bodem van de markt was, en dat beleggers weer aandelen zouden kunnen kopen. Deze voorspelling bleek uit te komen. Was ook juist omtrent kredietcrisis.
Goud heeft een toekomst. Maar dat moet je volgens mij op lange termijn zien! Het is een atypisch activa dat moet diene als verzekering. Een verzekering die je nog wel eens van pas komen als je ziet hoe pover het zoveel jaren na de crisis gesteld is met overheden. En dan bij voorkeur in fysiek goud.

Herman
Herman
10 jaren geleden

Ik heb de reeks die Johan aanhaalt ook bekeken, het is leerzaam als je het nuchter bekijkt en erg relativeert. Het geeft je min of meer inzicht hoe geld en valuta werken. Voor de rest lijkt het mij een poging om een massahistery te organiseren zodat iedereen fisiek goud gaat inkopen wat de prijs zou stuwen (en wie heeft daar baat bij ? juist…)Als de doemdenkers hun waanzin alsnog toch niet uit komt kan de kleine belegger op zijn aangeschafte goud 20 jaar blijven zitten tot het de waarde van de inkoopprijs terug haalt. Ik stel me de vraag eigenlijk wat er zou gebeuren mocht nu iedereen goud gaan inkopen, de vraag zou veel groter worden dan het aanbod….Alweer een “bubble” die uit elkaar spat ? Wat zou de waarde van goud dan worden ? De VS hebben een tijd geleden iedereen aangezet om een eigen woning te kopen en er voor te lenen….van die leningen is de Leeman bank wel falliet gegaan en is de huizenmarkt ginder ingestort en de rente gigantisch gestegen, waar ze nu nog de gevolgen van dragen, een hoop mensen kan hun lening niet afbetalen en de staat kan niet de steun geven die ze beloofd had. De “dream” die ze zo graag verkondigen is een illusie, En dat besef begint de wereld meer en meer door te krijgen.

Herman
Herman
10 jaren geleden

Merk wel op dat hij zelf goud en zilver verkoopt ! Het feit dat de V.S en europa dermate veel geld druk om zijn financiele markten kunstmatig te ondersteunen zal zo vroeg of laat zijn gevolgen wel hebben. Ze adviseren ook dat edele metalen op korte tijd ook nog het enige echte betaalmiddel zal worden om je koopkracht te beschermen. Het is inderdaad een reeks om eens over na te denken. Als je dan nog even verder kijkt op het internet wordt daar aan gekoppeld dat het imploderen van de globale markten tot gevolg zou hebben dat we nu aan het begin staan van wereldoorlog 3 en dat er een nieuwe wereldorde in de maak is, voor na die oorlog. Volgens mij toch allemaal net iets te ver gezocht…. Je moet maar een op youtube “world war 3” of “the next financial crisis” ingeven. Er staan een berg documentaires op met alle mogelijke senario’s. Volgens die knapen zitten we tegen volgende zomer in de volgende wereldoorlog. Ik heb mijn reis voor volgende zomer toch geboekt hoor. En ik ga ook niet naar de Antwerp Gold Bank lopen om een kilo goud te kopen.

Redactie
10 jaren geleden
Antwoord aan  Herman

Toch wel opmerkelijk dat die doomverkondigers altijd zoveel bijval kennen. Meestal komt er weinig van hun voorspellingen uit.
In de jaren ’60 had je de Club Van Rome: volgens hun rapport zou er in 2000 geen benzine meer zijn en zou de luchtkwaliteit zo slecht zijn dat we allemaal met een gasmasker zouden rondlopen. Door de milleniumbug zou heel de wereld in de problemen komen. Volgens de Azteken zou de wereld al een paar keer tenonder gegaan zijn. Vorig jaar had je er ene die een boek schreef over het verdwijnen van de euro: nu staat hij op de Europese lijst voor de verkiezingen. Marc Faber heb ik al in 2009 horen vertellen in een stampvolle zaal dat alleen goud nog toekomst heeft: dat moest je dan opslaan in een kluis in Singapore.
Om er maar enkele op te noemen.

Yves
Yves
10 jaren geleden

@ Al Fonds: dat is nu echt niet makkelijk. Het zijn tot nu toe 5 afleveringen en ze duren elk een 45 min, dus om dat samen te vatten? Een kleine poging. Hij geeft een historische uitleg over het ontstaan van geld of beter gezegd currency (valuta?) want volgens hem is daar een fundamenteel verschil in. Hoe het papieren geld niet meer gelinkt is aan goud (en de historie erachter) en dat elk “fiat currency” door de geschiedenis heen verdwenen is. En dat er terug zal gegaan worden naar het linken van geld aan goud, waardoor de goudprijs (zeer) sterk zal stijgen. Hij geeft uitleg over hoe Amerika geld in de economie pompt (QE en QE2) en wat de gevolgen hier van kunnen zijn. Hoe het systeem in elkaar zit als wij ons geld naar de banken brengen, die daar dan 10% van opzij zetten en 90% verder uitlenen aan bv een bedrijf die daarmee zijn personeel betaald die hun geld dan ook op de bank gaan zetten waarvan de bank 10%M houd enz. Je moet het echt eens gezien hebben, voor je een mening kan geven denk ik. Wat dus niet wil zeggen dat ik hem zomaar geloof, maar zou wel graag eens de mening hebben van mensen die meer vertrouwd zijn met deze materie dan ik.

adribeir
adribeir
10 jaren geleden

Die reeks heb ik ook bekeken en de uitleg lijkt mij geloofwaardig.
Voor mij persoonlijk hoop ik dat de geschiedenis zich herhaalt, zoals Malone (zo heet die gladde amerikaan, dacht ik) voorspelt 🙂

Redactie
10 jaren geleden
Antwoord aan  adribeir

Kan er iemand de stelling van die man verwoorden ? Al diegenen die de uitzending niet gezien hebben ( zoals ik ), kunnen nu niet volgen.

Yves
Yves
10 jaren geleden

vandaar dat ik spreek over de diegene die er in geloven en de rest. Heeft er iemand al de reeks “hidden secrets of money” gezien? Zelfs als je weet dat het gemaakt is door mensen die goud verkopen, en het gepresenteerd wordt door een “gladde” amerikaan vond ik het toch interessant om te volgen. Tenzij ik mij laat misleiden, en dan spreek ik niet over het goud maar over de info die gegeven wordt over ons monetair systeem. Iemand een andere mening?

Johan
Johan
10 jaren geleden
Antwoord aan  Yves

De reeks “Hidden Secrets of Money” kan je bekijken op Youtube:

adribeir
adribeir
10 jaren geleden

Het ligt inderdaad in kluizen,… en blijft daar liggen. Van elke ounce fysiek goud, denken er 100 mensen dat zij eigenaar zijn. Als er ooit massaal goud wordt opgevraagd, kan de prijs exploderen.

adribeir
adribeir
10 jaren geleden

Als je weet dat het ongeveer 1000$ -1200$ kost om 1 ounce goud boven te halen, lijkt het mij logisch dat het neerwaarts risico veel kleiner is dan het opwaarts potentieel. Maar dat is slecht mijn gedacht.

Redactie
10 jaren geleden
Antwoord aan  adribeir

Er liggen op de wereld nochtans overal stapels goud in kluizen…

luc1961
10 jaren geleden

Sommigen beweren dat de goudprijs naar 1000$ gaat, anderen beweren dat zelfs 2500$ mogelijk is. Geen touw aan vast te knopen.

Yves
Yves
10 jaren geleden

ik denk er al een tijdje aan om fysiek goud te kopen. Niet enkel als belegging maar ook als iets om op terug te vallen. Over aandelen en fondsen heb je duizend meningen, over goud maar 2; de “believers” en de “non-believers” maakt het eigenlijk gemakkelijk. Alleen wanneer moet je kopen? Volgens de meeste kenners en banken zit er voor dit jaar nog een verdere daling in van de goudprijs, maar dan moeten de beurzen goed blijven draaien natuurlijk en niet de dieperik ingaan zoals de voorbije dagen.

Redactie
10 jaren geleden
Antwoord aan  Yves

Fysiek goud is wel een a-typisch belegging: daarmee bedoel ik dat je er geen touw kan aan vastknopen.
Het is niet omdat de rente daalt of stijgt dat goud stijgt of daalt. Het is niet omdat de aandelen stijgen of dalen dat goud reageert. Het gaat gewoon zijn eigen gang.
Of het een verzekering is voor barre tijden ?

De kleine spaarder
De kleine spaarder
10 jaren geleden

Weet er hier iemand waar dit gaat eindigen ? Straks is koper meer waard dan goud…

Shemhazai
Shemhazai
11 jaren geleden

Dit is inderdaad een discussie de regelmatig terug de kop opsteekt. Persoonlijk schat ik de risico’s van fysische goudbeleggingen hoger in dan via gold-ETF’s.
Risico’s zijnde fysische diefstal bij transport van fysisch goud, diefstal van het geld dat veelal cash moet betaald worden, bewaarpremie als je het goud niet in een bankkluis deponeert, verlies door het niet-liquide karakter van fysich goud, het dikwijls ondeelbare karakter van munten, staven, e.d.
De ETF’s kunnen ook gecontroleerd worden op fysische ‘bullion’: uiteraard niet door jezelf, dit zou het risico voor de custodian te hoog maken. Maar indien de bewaarder een onafhankelijke partij is, die geen banden heeft met de ETF, lijkt dit spijkers op laag water zoeken. Of ken jij een fysische goldtracker die aan die voorwaarden voldoet die zijn verplichtingen niet kon nakomen in het verleden?
Het verband dat u aangeeft lijkt me even risicovol als het beleggen (via fonds of rechtstreekse aandelen) in een bedrijf dat uiteindelijk enkel op papier blijkt te bestaan. Onderzoek vooraf is STEEDS noodzakelijk!
Nog een vergelik: ik raad mensen ook steeds aan niet al hun spaarcentjes bij 1 bank onder te brengen…

Redactie
11 jaren geleden

Een fysieke goudtracker is toch nog altijd iets heel anders dan echt goud in eigen bezit. Want hoe ga je controleren of die tracker wel echt genoeg goud heeft liggen in haar kluizen om aan alle beleggers te voldoen?

Blijkbaar zijn de duitsers ook al niet meer zeker dat hun goud in het Amerikaanse Fort Knox er nog wel is en gaan ze dat ter plaatse controleren. Want om een of andere redenen wilt Amerika het goud niet meer teruggeven en dat roept toch vragen op:
http://dagprijsgoud.blogspot.be/2012/05/amerika-weigert-goud-vrij-te-geven-na_24.html

Een goudstuk in de hand is dus beter dan 10 goud ETF’s in de lucht ?

Shemhazai
Shemhazai
11 jaren geleden

Waarom fysisch goud kopen? Koop een goudtracker die in fysisch goud belegd (een ETF à la GLD). Als je in olie belegd ga je toch ook geen vaatjes inslaan? Die ETF’s zijn meestal heel liquide zodat je snel van je ‘goud’ vanaf kan.

Redactie
11 jaren geleden
Antwoord aan  Shemhazai

Ziet iedereen dat zo ?

El Nico
El Nico
10 jaren geleden
Antwoord aan  Shemhazai

Als je je goud niet fysisch laat leveren, dan heb je geen enkele garantie.
Wat zal er gebeuren denk je wanneer iedereen zijn tracker wil omzetten in fysisch goud ?

Jos Bosmans
Jos Bosmans
7 jaren geleden
Antwoord aan  Shemhazai

Als je er niet voor kan staan en het verdedigen dan is het niet van jou 😉

Sloeberke
Sloeberke
11 jaren geleden

Op een ander forum heb ik veel info gevonden over het aankopen van goud ( munten, staven enz… ).
Maar nu het tegenovergestelde: Stel ik heb goud in mijn bezit: waar en hoe weer verkopen ?
Gewoon terugsturen ? Naar zo’n goudopkoper waarvan je overal banners ziet ?

Shemhazai
Shemhazai
11 jaren geleden

“Moest het een aandeel zijn, dan had iedereen zeker al verkocht en winst genomen…”

En vervolgens in wat belegd? In Staatspapier met negatief rendement? Of als kleine man op ons veilige en dus oh-zo-laag-renderende spaarboekje? Dat is juist de kern van ‘goudbeleggen’. In tijden van grote onzekerheid, recessie en geldcreatie, naar de ‘veilige haven’ vluchten. Dan is het kwestie van je kop terug uit het zand te halen als de economie terug aantrekt. Dat moment kent niemand, maar daarom kunnen we ook ‘dynamisch’ een goudportefeuille beheren…à la Al Fonds 😉

chris
chris
11 jaren geleden

Hey allemaal,
Zolang er in Europa en de U.S géén economische heropleving zal gebeuren , zal de goudprijs blijven stijgen, hetzij langzaam , maar toch. Dan weten we nog niet wat er zal gebeuren met Griekenland, Spanje e.a.
Plus is de loonkost hier dermate hoog dat er van economische “push-up” weinig te zien zal zijn….

Redactie
11 jaren geleden

Beste Jan,
Diegenen die in goud belegden, hebben er de laatste weken nog niet veel plezier aan gehad.
Over “voedselgrondstoffen” ga ik me niet uitspreken. Moeilijk natuurlijk om een massa van die grondstoffen in te slaan. Je moet dan beleggen in “afgeleide producten” en die zadelen je onmiddellijk met een derdenrisico.
Ik hou het bij fondsen.

jan
jan
11 jaren geleden

Goud beleggingen zijn terug populair geworden, omdat er een zware economische recessie aan zit te komen, (omdat het een primair goed is) stel dat dat doemscenario er zit aan te komen, dan denk ik dat de investeerders in granen,…. toch nog een betere belegging zijn, goud kun je niet opeten in tijden van crisis, graan en suiker wel, deze zijn primairder dan goud, waardoor de prijs van voedsel grondstoffen dan ook meer kunnen stijgen.

El Nico
El Nico
10 jaren geleden
Antwoord aan  jan

Beste Jan,

Goud kun je misschien wel niet opeten in tijden van crisis, maar met wat zal je je graan betalen als geen enkele munt nog waarde heeft ? Terug naar de ruilhandel van vroeger ? Of toch liever goud ?

evita
evita
11 jaren geleden

Hallo Mouche, Jij hebt blijkbaar ook goudmijnaandelen ! Ik krijg
regelmatig een gratis nieuwsbrief van ‘Slim Beleggen ‘ die info geeft over oa goud en goudmijnaandelen !

http://www.slimbeleggen.net/category/rapporten/goud-zilver/

Een aanrader, lezen toch kost niets hé ?

Redactie
11 jaren geleden

Beste Mouche, eerst al bedankt voor je bezoek aan onze nieuwe blog.
Maar terzake: die stoploss uitvoeren is één van de moeilijkste beslissingen om te nemen. Ik spreek uit ervaring. Je zit altijd met de vraag: ik verkoop vandaag en wat als dat morgen weer begint te stijgen ?
In mijn nieuwe cijfers waar ik momenteel aan werk zullen de volatiele fondsen duidelijk worden aangemerkt. Maar daar heb je nu niks aan. Vermits dat fonds echter verschijnt in mijn Gematigde Portefeuille ( evaluatie vanavond op deze blog )reken ik het (voorlopig nog) bij de minder-volatiele en zou ik zeggen houden. Ben je echter vrij defensief en allergisch voor schommelingen dan is het verkopen en proberen goedkoper bij te kopen. In beleggen zijn er echter weinig zekerheden: misschien een deel verkopen ?

Mouche
Mouche
11 jaren geleden

Ik heb een goudmijnen fonds, dat van Blackrock ( met sterren!)…ik sta momenteel al op zo’n 25 % verlies. Alhoewel dit een andere topic is dan rechtstreeks in goud beleggen , stel ik toch vraag , of ik dit met verlies moet verkopen ( volgens Alfonds zijn werkwijze) of moet aanhouden en geduld hebben?

DJTW
DJTW
11 jaren geleden

Mmm, ik analyseer het iets anders. Goud is altijd in pieken gestegen:
– Tussen 1/1/8 en 1/1/9 bleef goud nagenoeg stabiel, maar binnen dat jaar waren er stijgingen en dalingen.
– Vervolgens een fundamentele stijging.
– Vervolgens weer wat jojo, maar in essentie redelijk stabiel.
– Gevolgd door een fundamentele stijging in Q4 2009
etc.
OOk dit jaar zie je dezelfde beweging. Alleen is de beweging groter geworden.

Redactie
11 jaren geleden

Als de bakker op de hoek het ook al heeft over zijn goudbeleggingen, dan is dat het signaal dat de beste tijd om in te stappen voorbij is.

Hoewel, je weet maar nooit.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

55
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x