Cursus – Leer Beleggen

Cursus Leer Beleggen in FondsenDe cursus “leer beleggen in fondsen voor beginners” van Robokat is sterk gefocust op defensief beleggen (beleggen met een laag risico). Ze gaat over de uitbouw van een portefeuille met o.a. fondsen maar ook andere effecten zoals aandelen, obligaties, vastgoedbevaks, tak21,… De lezer moet als huiswerk zijn/haar eigen portefeuille samenstellen. Zo krijgt men feeling met beleggen om betere resultaten te krijgen.

De cursus “beleggen in fondsen” van Al Fonds vertrekt vanuit een voorbeeldportefeuille die is samengesteld via de selectietechniek van Al Fonds. Ideaal voor wie als beginner snel aan de slag wil en zo ervaring wil opdoen.

Hoe zijn beiden cursussen complementair ? Als je vertrekt vanuit de cursus van Al Fonds, kan je de fondsenselectie nog eens aftoetsen aan de criteria van Robokat. Als je begint met de cursus van Robokat, kan je inspiratie opdoen voor een keuze van je fondsen bij Al Fonds.

Behalve de cursussen, vind je ook andere, meer algemene artikels in de menu balk bovenaan. Zo leren we je hoe je kan beleggen in goud, de beleggingsmogelijkheden van vastgoed, de 7 gouden regels voor een bezoek aan je bankier, en nog veel meer.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be