About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sloeberke
Sloeberke
9 jaren geleden

Diegenen die ingeschreven hebben, zullen ondertussen weten wat volatiliteit betekent. Wie had dit scenario ingecalculeerd 2 à 3 weken geleden ?
En steeds met munten: je komt altijd te laat om iets te ondernemen.

jill
9 jaren geleden
Antwoord aan  Sloeberke

sloeberke is dit een goeie zaak als men deze obligatie heeft gekocht? de try is toch sterk gestegen, graag een antwoord

Miel Jonair
Miel Jonair
9 jaren geleden

Zie je nu in Cyprus wat er kan gebeuren als je in vreemde landen gaat beleggen. Hier is het zelfs nog in EUR. Eén politieke beslissing en je bent een gedeelte van je centen kwijt. De Russen kunnen er niet mee lachen.
Als het dan nog in een vreemde munt is zoals TRY, dan weet je helemaal niet meer waar je uitkomt. Bovendien is Cyprus heel dicht bij Turkije en zijn die twee landen voor een deel gelinkt aan mekaar. Dit zou aldaar ook invloed kunnen hebben…
Wreed dangeroes !

kamau
kamau
9 jaren geleden

Muntkoersen zijn totaal onvoorspelbaar. Heb obligaties vaste couipon en variabele coupon en zelfs achtergestelde obligaties in USD, omdat ik een USD beleggersrekening heb voor aan-/verkoop van deze obligaties. Als ik veel USD voor 1 EUR krijg vb 1EUR =1,36USD vul ik mijn rekening.
Verder heb ik “zero coupons” in TRY ZAR bijv XS0077909371 RABO 0.000% 1997-2027 23/07 (ZAR) met vervaldag 23/07/2027 aan 38,00% gekocht op 30/01/2013 1EUR=12,2576 ZAR als ze in 2017 of 2018 op >70% en 1EUR rond12,2576 ZAR worden ze verkocht. Maar vreemde munten is en blijft een gok, zelfs voor gespecialiseerden die zich met puts en calls indekken tov aan-/verkoop.

Al Fonds (Marc Person)
9 jaren geleden

Enkele maanden geleden zat ik met twee Zwitserse valutaspecialisten in Montreux in een werkvergadering en heb daar kunnen constateren welke risico’s er verbonden zijn aan vreemde valuta’s, zelfs voor specialisten die er elke minuut met hun neus bovenop zitten.
Als ik dan nu oproepen in de kranten lees om een valuta-oorlog te vermijden ( alle landen zijn momenteel hard hun best aan ’t doen om hun munt te ondersteunen of te verzwakken om uit de crisis te geraken ) dan zou ik zeggen aan alle mensen die al die professionele info niet hebben: “Laat die kelk aan jou voorbij gaan” want het risico is te groot om je vingers te verbranden…
Wil je toch enige diversificatie naar een andere munt: koop dan fondsen die de invloed ondergaan van zo’n munt: koop fondsen die beleggen in Turkije, America, Emerging Markets…
Dan is de soep al minder heet dan ze wordt opgediend…

luc1961
9 jaren geleden

Het is zoals gokken op de lotto. Ik denk dat je 50% kans hebt voor een positief resultaat.

Kleine Garnaal
Kleine Garnaal
9 jaren geleden

AXA heeft er ook eentje, maar dan in AUD: XS0893605799

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x