About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
De kleine spaarder
Gast
De kleine spaarder

Als men even naar de transacties van de aandelen gaat kijken dan merkt men dat er ook een verhoogde vraag naar aandelen Atenor was vandaag.
Ik word een beetje bang dat men op dit moment alles verkocht krijgt als er maar een etiket obligatie op kleeft.

udi
Gast
udi

Onderstaande zin begrip ik niet, graag enige uitleg hieromtrent.

‘Door de beperkte grootte van de uitgifte, zal deze wellicht zeer illiquide zijn, dus moet je bereid zijn om deze bij te houden tot de eindvervaldag.’

Darts
Gast
Darts

Als het slecht zou aflopen lijkt er mij een reëel risico dat er ook voor de obligatiebelegger niets overblijft. Als de zaken naar wens verlopen is er geen probleem maar zal de aandelenbelegger ook goed af zijn. Als je wilt beleggen in het bedrijf koop je dan niet beter een plukje aandelen met het dividend rendement in het achterhoofd.

jhn
Gast
jhn

misschien dat deze voor mij een brug te ver is.
mijn gevoel zegt dat deze toch wel de meest risico volle is van de bende!

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be