About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jens
Jens
6 jaren geleden

Aan zulke uitgiftes hoef je je tijd niet eens te verspillen, Robokat. Gegarandeerd koopkrachtverlies tenzij je denkt dat Europa het nieuwe Japan wordt.

Jhn
Jhn
6 jaren geleden

Niet doen!
Wil je mee profiteren van hun wereldwijde positie, koop gewoon hun aandeel.
Heb deze persoonlijk gekocht, en sta met 10,25% winst, met nog een dividend op komst.
Ik heb het aandeel nog geen jaar btw.

Veel succes

Bert
Bert
6 jaren geleden
Antwoord aan  Jhn

Beste Jhn,

Vooreerst proficiat met je rendement op deze positie.

Ik wil de overige lezer er toch attent op maken dat een aandeel een andere benadering nodig heeft dan een fonds en vooral deze uit het mixerfonds.

Wanneer je je aan aandelen waagt, sorry voor de uitdrukking, moet je toch een actief beheer van je portefeuile nastreven.

De tijd van de ‘goede huisvader’ aandelen is al een tijdje achter zo. zo werd een 10tal jaar geleden een bankaandeel als dat van het toenmalige Fortis als zo een aandeel beschouwd. Men kocht dit en hield dit gewoon in portefeuille en elk jaar streek men een ‘mooi’ dividend op.

We weten allemaal wat er met Fortis is gebeurd.

Het is uiteraard niet allemaal kommer en kwel. Maar voor de ‘defensieve’ beleggers onder ons die geen min in hun portefeuille wensen, wens ik toch te waarschuwen en maak uw huiswerk voor u in een individueel aandeel belegt.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x