About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

15
Reageer op dit artikel

avatar
8 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Al FondsRobokatbartgijssensJvrjhn Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
bartgijssens
Gast
bartgijssens

Wat is jullie huidige visie omtrent dit product in verband met de recente devaluatie van de chinese munt, de daling van de chinese beurs en de renteverlagingen van de centrale chinese bank?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Of het nu de moment is om in China te investeren of dat het beter is om nog even te wachten, daar ga ik me niet over uitspreken. Momentums zijn niet in te schatten. Dat het, gezien de omvang en de stijgende welvaart van de bevolking, een must is om een “deel China” in je portefeuille op te nemen, valt niet te ontkennen. Gezien wij terughoudend zijn om in één land te investeren, zou ik eerder kiezen voor Azie. Dat geeft de beheerder uitwijkmogelijkheden bij moeilijkheden en die andere landen rond China (Korea, Thailand om India niet te vergeten…) zijn… Lees verder »

Jvr
Gast
Jvr

Ter info.
Bij binck kan je LU0616856422 niet aanschaffen (enkel sluitingtransacties momenteel). LU0632805262 is bij binck niet verhandelbaar.

jhn
Gast
jhn

en zo heeft deze (PowerShares Chinese Yuan Dim Sum Bond (USD) ) toch 6% opgebracht!

Harrie
Gast
Harrie

Wordt hierop divident/rente uitgekeerd?

kiwi
Gast
kiwi

Robokat, ik vermoed dat er een foutje is geslopen in de vermelde ISIN code. Als je de ISIN US73937B7617 intikt bij BinckBank krijg je een ander ETF van Powershares te zien. Als je zoekt op naam kom je wel bij PowerShares Chinese Yuan Dim Sum Bond Portfolio terecht. De juiste ISIN code volgens de fact sheet van Powershares is us73937B753. Het aantal posities (number of securities) zou volgens de fact sheet 58 zijn?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Het zou kunnen dat de Yuan niet de meest geschikte munt is om zich te beschermen tegen eventuele problemen met de EUR. Als men een rangschikking zou maken van de munten die politiek ( uit eigen belang ) gestuurd worden dan zal de Yuan wel in de Top5 staan. De kans op verrassingen is dus erg groot. Als men zich dan toch wil indekken tegen de EUR, koop dan gewoon een aantal fondsen die beleggen buiten de Eurozone. Ook grondstoffen, energie, infrastructuur. Als je in mijn artikel Waarom beleggen in fondsen… de “negatieve lijst” bekijkt, dan blijkt ook dat beleggen… Lees verder »

E10
Gast
E10

alhoewel zeer speculatief, een zeer interessante piste voor een beperkt bedrag zoals je zegt..

Alleen twee tegenargumenten:
– akkoord met de kleine spaarder, de markt wordt niet zuiver gespeeld
– los van de yuan, ik heb in het algemeen negatieve ervaringen met bond-fondsen immers naast het munt risico heb je het rente risico die de koers elf beïnvloed

Robokat, toch een zeer apprecieerd artikel

De kleine spaarder
Gast
De kleine spaarder

Ik zou toch alle mensen willen waarschuwen dat beleggen in munten toch wel wat risico inhoudt. Misschien toch eerst wat beleggen in fondsen om te kijken of je niet allergisch bent aan fluctuaties en volatiliteit.
Bij fondsen is dat nog min of meer op te volgen en onder controle te houden.
Munten maken soms rare sprongen onder invloed van politieke beslissingen die men niet kan zien aankomen. ’s Nachts beslist de regering dit of dat en ’s morgends zit jij met de gebakken peren…
Bij de Yuan zit die regering werkelijk “in the driving seat” !

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be