About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lop
lop
6 jaren geleden

Kun je eens de Rabobank Certificaten bespreken AEX:RABO, XS1002121454
Deze is in mijn ogen zeer interessant in verglijking met andere obligaties .En wordt gretig aangekocht door pensioenfondsen .Geen vaste looptijd maar wel een bescherming indien de rente fors gaat stijgen .

hkds
hkds
6 jaren geleden

Mijn mening? Dat dit product niets te maken heeft met beleggen, maar alles met gokken:
Normaal heb ik geen probleem met een product dat gelinkt is aan een index, want op momenten dat die index laag staat, hou ik de belegging gewoon wat langer bij, tot het weer goed komt (ref. crisis in het artikel).
Ik heb ook geen probleem met een belegging met wisselkoersrisico, want bij verkoop kan ik het saldo op een USD rekening zetten, of laten omzetten naar een EUR rekening naargelang het het voordeligst is op dat moment.
Maar hier wordt de verkoopdatum opgelegd: zonder pardon na exact 7 jaar. Wat is de kans dat net dan de index gunstig staat?
Mijn advies: beleg zonder deadline, en schenk een deel van uw winst weg aan het goede doel.
En voor zij die toch willen instappen: laat in ieder geval bij afloop het saldo uitbetalen op een USD rekening, zodat je de keuze hebt de USD te behouden om te herbeleggen (bij lage dollar), dan wel over te zetten naar EUR (bij dure dollarkoers).

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x