About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

8
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Al FondsRobokatZoekercostaadeje Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Al Fonds (Marc Person)
Lid

En nu we toch over munten zijn begonnen: Wij hebben al herhaaldelijk gewaarschuwd voor de gevaren van beleggingen in vreemde munten. Vandaag weer een voorbeeld.
Terwijl niemand het verwachte, heeft de Noorse regering plotseling de rente verlaagd. Gisteren kreeg je voor 1 EUR nog 8,916 NOK. vandaag krijg je voor 1 EUR al 9,022 NOK.
Dat betekent dat mensen die beleggingen in NOK bezitten op enkele uren tijd ongeveer 1,20% kwijt speelden. Elke reactie kwam te laat…

Al Fonds (Marc Person)
Lid

In een artikel over Emerging Markets las ik gisteren dat de Turkse Nationale Bank niet zo sterk staat. De reden: blijkbaar hebben de Turken weinig vertrouwen in hun eigen bank.
Iets om in gedachten te houden als je een opportuniteit zou zien in de Turkse Lira…

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Munten blijven momenteel onvoorspelbaar door de opeenvolgende interventies. Dat blijft gokken.

Zoeker
Gast
Zoeker

Er heeft natuurlijk niemand een kristallen bol maar zijn er geen opinies over de AUD die ik hierboven vermeldde? Naar euro gaan en verlies nemen op de AUD of verlengen in een nieuwe (bv Ifima obligatie). Enige buitenlandse munten leken me een goede verzekering tegen EURO-problemen maar na het slechte jaar 2013 voor buitenlandse munten ben ik eerder geneigd om Al Fonds hierboven gelijk te geven: het is gevaarlijk want ze ontsnappen aan elke logica door het manipuleren door de Centrale Banken.
Graag toch jullie idee.
Alvast dank; zeker aan Al Fonds en Robokat voor alle prima info (zeker de nieuwe screenings)

Zoeker
Gast
Zoeker

In april loopt zo ook een Ifima-obligatie van KBC in AUD af. Ook deze is redelijk gedaald, alhoewel het een ander verhaal is dan de Turkse Lira. Soms een idee: herbeleggen in AUD of uitstappen?
Dank.

costaadeje
Gast
costaadeje

Dus beter afblijven zou ik zo zeggen! Ik spreek trouwens uit ervaring.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Op de laatste bladzijde van de Tijd lees ik vanmorgen: “Renteverhogingen India en Turkije doen valuta’s groeilanden opveren”.
Nogmaals een bewijs dat beleggingen in munten onvoorspelbaar zijn en dus erg gevaarlijk zijn: er wordt veel teveel gemanoeuvreerd door de Centrale Banken.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be