About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jhn
Jhn
8 jaren geleden

Met de Leterme bonds heb ik verkocht om winst te innen want de restwaarde zakte. Maar kan het ook omgekeerd, voor bvb de bedrijfsobligaties van vorig jaar? Ze houden brengt meer op, of kan er ook een tijd komen dat we ze vervroegd gaan moeten/mogen/kunnen gooien? Dat stukje van het plaatje snap ik nog niet.

Robokat (Carl De Ridder)
8 jaren geleden

@weets herwig: zelfs t.o.v. het herbeleggen van de jaarlijkse coupons blijft verkopen + herbeleggen interessant. Bij verkoop krijg je immers NU een flinke meerwaarde die je NU kunt herbeleggen. Op die coupons moet je nog jaren wachten. Wat je nu kan beleggen heeft dus veel meer tijd om te renderen.

Weets herwig
Weets herwig
8 jaren geleden

Is de uitleg dat we winst maken als we de Staatsbon Leterme verkopen wel correct? Werd hier rekening gehouden dat we de jaarlijkse coupons herbeleggen? Volgens De Standaard maken we verlies als we de Staatsbon op 8 jaar verkopen. Wie is hier juist?

Sheridans
Sheridans
8 jaren geleden

Uit ervaring weet ik dat de meesten niet nadenken, laat staan over een obligatie 🙂

Als men ziet wat voor fondsen ze bij verschillende banken als zoete broodjes verkopen, dan weet men genoeg. “Teken hier maar mevrouw, het is een goed product voor u”

Sheridans
Sheridans
8 jaren geleden

Mijn glazen bol is spijtig genoeg stuk 🙁

Er wordt hier steeds vemeld onder een evaluatie van een bedrijfsobligatie dat er best gespreid wordt en dat je niet al je eieren in dezelfde mand moet leggen.

Maar moet ik nu afleiden uit dit artikel dat we best opletten met de meeste bedrijfsobligaties? Ook deze van bijvoorbeeld Arseus, Omega Pharma, Vandemoortele enz?

Met andere woorden moet men ook opletten als je een “beperkt” bedrag intekent bij relatief grote spelers met een stabiel verleden?

Wat die vooruitzichten van de rentes betreft, wij raden mensen momenteel dingen aan op relatief lange termijn (gezien de trend nogal dalend is) maar een echt zicht erop hebben we ook niet.

patrick
patrick
8 jaren geleden

als je vandaag verkoopt, en je geld herbelegt in een andere obligatie, is de rente kleiner dan enkele maanden geleden, dus, of je vandaag beter af bent, durf ik te betwijfelen. Ik verkocht 3 maand terug, maar, kon men centen aan betere voorwaarden dan vandaag herbeleggzen.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x