About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

9
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RobokatCP1234Maxim JanssensLaurent B.Blackbelt Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Maxim Janssens
Gast
Maxim Janssens

Aangezien de rente waarschijnlijk gaan stijgen, is het dus niet slim om obligaties te kopen nu. Maar heeft dit ook geen invloed op mixerfondsen? Die hebben toch ook een hoop obligaties staan die minder waard zullen worden wanneer de rente stijgt… Is dat een reden om een mixerfonds met weinig obligaties te verkiezen boven een mixerfonds met veel obligaties?

Laurent B.
Gast
Laurent B.

Naarmate de institutionele investeerders meer en meer beseffen dat de rente opwaarts gericht zal zijn, zullen bedrijven wellicht moeilijker hun obligaties geplaatst krijgen. En dan mogen de particulieren opdraven om de kruimels nog op te rapen. Zoals aangegeven, slim van de bedrijven maar niet zo slim voor wie er in trapt. Geef mij maar de fondsen van het mixerfonds, deze zullen de komende 7 jaar ongetwijfeld een veel verstandiger beheer van het obligatiegedeelte doen, met hoger rendement dan de schamele 2.5% (tegenover vrij hoog risico) die hier te rapen valt. Maar zoals vaak, laten particulieren zich verleiden door ietwat hogere… Lees verder »

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Individuelen aandelen willen jullie niet bespreken, maar wel obligaties.
Kunnen jullie even toelichten waarom?

Aandelen koop ik wel af en toe, aan een obligatie heb ik mij nog nooit gewaagd.
Mijn strategie is om voor het defensieve deel van mijn portefeuille mixfondsen te gebruiken, aangevuld met wat aggressieve fondsen en wat aandelen om te eindigen met een paar startup aandelen in de pharma en tech sector. (van die laatste ben ik me bewust dat ik hogere risico’s neem)

Het zou interessant zijn om hier ook een ‘aandelenhoek’ te vinden, eventueel zelfs met wat hoger risico.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be