About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dolfijn
Dolfijn
5 jaren geleden

Vraagje.. is er ergens een site waar je al deze bedrijfsobligaties te weten kan komen, ook diegene reeds in omloop?

Je kan uiteraard bij je bank krijgen, maar bij bvb Binck is dit niet echt gemakkelijk. Iemand die ik ken zit bij Keytrade waar je veel oblis kan vinden, maar deze bvb had ik ook niet gevonden dus waar kan je deze nieuwe en bestaande best vinden, ook buitenlandse?

evita
5 jaren geleden

Met alle respect aan de investeerders, maar met alle Chinezen maar niet met den deze !

peterdedonder
peterdedonder
5 jaren geleden

Ter info:
Rabobank had aangekondigd ze aan te bieden, maar heeft zich op ‘t laatste moment bedacht.
Reden:
Informatie uit laatste hand van bepaalde Overheidsorganen wijst er op dat deze specifieke obligaties door de Mifid-regulering (die onder meer waakt over de bescherming van de particuliere belegger) als ‘Complex’ zou kunnen beschouwd worden. Daarom is dit type obligaties niet geschikt voor verdeling via ‘execution only’-kanalen (m.a.w. zonder u een Passendheidstest voor te leggen over uw kennis en ervaring). Als particuliere belegger geniet u van de hoogste graad van bescherming en daarom kunnen sommige ‘complexe’ beleggingsproducten niet worden aangeboden zonder deze Passendheidstest.

stan
stan
5 jaren geleden

Artikel is to the point. ik begrijp niet wie zo’n obligatie zal kopen.Als je vandaag een beetje moeite doet, kan je een spaarrekening openen met een rendement van 1,4 tot 1,6% en dat op één jaar. Wie haalt het dan in zijn hoofd om een obligatie met risico te kopen voor 7 jaar aan 1,8%. En inderdaad, de obligatie zal op een paar uren uitverkocht zijn. Onbegrijpelijk.

Jens
Jens
5 jaren geleden

Bij Tessenderlo heeft een nieuwe investeerder vorig jaar het roer omgegooid. Er werd een kapitaalverhoging doorgevoerd en het dividend werd geschrapt + het gaat operationeel gewoon beter.

juluscesar
juluscesar
5 jaren geleden

Zit het probleem hem bij de obligatie ? Het MIFID ? of de klanten van Rabo die eigenlijk Passendhiedstest zouden moeten afleggen ? 😉

juluscesar
juluscesar
5 jaren geleden

Blijkbaar kreeg ook Rabo hoofdpijn van de cijfers en zal je daar niet kunnen intekenen.

Even citeren:
“Ondanks deze eerdere positieve berichtgeving, zal Rabobank.be de obligatieuitgifte van Tessenderlo Chemie N.V. niet verdelen.
Informatie uit laatste hand van bepaalde Overheidsorganen wijst er op dat deze specifieke obligaties door de Mifid-regulering (die onder meer waakt over de bescherming van de particuliere belegger) als ‘Complex’ zou kunnen beschouwd worden. Daarom is dit type obligaties niet geschikt voor verdeling via ‘execution only’-kanalen (m.a.w. zonder u een Passendheidstest voor te leggen over uw kennis en ervaring). ”

Ik hoop dat overnemen van een andere bron voor één keer mocht 😉

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

13
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x