About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Jhn
Gast
Jhn

Om ergens een vergelijk te maken, zit dit soort van beleggingen met dit risico, in de klasse van cooperatieve aandelen, zoals groenkracht en dergelijke?
Hier is ook geen garantie.

evita
Gast
evita

In de mail die ik van de Rabobank gekregen heb ivm deze uitgifte lees ik het volgende : Mocht er voor de afsluiting meer verkocht zijn dan beschikbaar, dan worden de beschikbare coupures herverdeeld. Het is dus mogelijk dat u slechts een deel van uw gevraagde coupures of niets zult ontvangen. De uiteindelijke verdeelsleutel wordt u zo snel mogelijk gecommuniceerd per mail. Uw uiteindelijk verkregen bedrag ziet u in uw effectenportefeuille op de betaaldag (12 juli 2013). Of niets !! Misschien krijg je bij herverdeling en intekening van maar 10 000 euro helemaal niets ?? Ik weet het ook niet… Lees verder »

djtw
Gast
djtw

Robokat kan/mag net als ’n bank geen expliciet beleggingsadvies geven. Lees echter wel wat hij tussen de regels schrijft. En zie wat KBC ook aangaf: risicograad 6 op een schaal van 7. Dat betekent dus een héél reëel risico dat je je centen (of een deel ervan) niet terugziet. Ik ken VGP enkel van vroeger, en ik was direct geïnteresseerd. Tot ik hier las dat ze dus een paar heel mooie projecten verkocht hebben, en dat de investeringen nog moeten beginnen renderen. Valt dat mee, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Maar als dat tegenvalt,…. Kijk zelf naar… Lees verder »

evita
Gast
evita

Het minimum inschrijvingsbedrag is 10 000 euro en dat vind ik een hoog bedrag, maar je gaat omwille van de herverdeling misschien maar 5 of minder coupures krijgen.
Ik denk ook dat de koers vlug boven de 100% zal staan!

jhn
Gast
jhn

@evita: hoe bedoel je, je moet minimum voor 10 (10000) gaan om er uiteindelijk 5 (5000) te krijgen.
zou dat inderdaad zo kunnen gaan?

evita
Gast
evita

Jhn, als de vraag groter is dan het aanbod gaat de bank/broker toch een verdeelsleutel moeten toepassen.In dat geval ga je toch minder coupures krijgen dan je besteld hebt !
De vraag is natuurlijk : zal er een overintekening zijn ? Zo ja, van welke orde ? Het hoge minimum inschrijvingsbedrag schrikt misschien mensen af om in te tekenen !

Jhn
Gast
Jhn

Je moet dus 10 stuks kopen, dat is duidelijk, kan je ze dan per stuk verkopen?
Of enkel terug per 10?

sinds dit weekend ben ik beginnen twijfelen of ik deze nu zou nemen of niet.
4 jaar is kort, vastgoed is een goede investering, mooie opbrengst

Verder lees ik weinig reacties op deze uitgave, iemand?

jhn
Gast
jhn

zo zie je maar dat de lekkere hapjes weggelegd zijn voor de grote jongens … jammer

Bloemkool
Gast
Bloemkool

Kunnen we geen groepsaankoop organiseren? De coupures zijn er van 1000 EUR.

Gertjan
Gast
Gertjan

Losse opmerking: Eigenlijk zouden we bij een hypotheeklening op een huis ook beter een soort schuldratio gebruiken in plaats van de zogenaamde quotiteit. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er heel wat koppels die een ‘schuldratio’ van 400% te riskant zouden vinden maar met een quotiteit van 80% geen probleem zouden hebben. En dat terwijl beiden identiek zijn.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be