About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stan
stan
6 jaren geleden

Bij Deutsche Bank kan je inderdaad niet inschrijven voor primaire obligaties, wel op de secundaire markt. Wat je kan doen is deze obligaties kopen bij een grootbank en dan transfereren naar DB. De transfertkosten worden betaald door DB.

stan
stan
6 jaren geleden

Bij mij hebben ze dat zonder problemen gedaan (reeds twee keer zelfs). Ik moet wel toegeven dat het over heel wat meer ging dan een obligatie van 2.000 EUR.

jipi
jipi
6 jaren geleden

zeer interessant. Kan je ook de tarieven van Deutsche bank toevoegen?

stan
stan
6 jaren geleden

Waar en niet waar: de 8 EUR. per lijn is beperkt tot 80 EUR. per jaar. Vanaf het 11de effect, geen extra kosten bewaarloon en aan 11 ben je snel: wat aandelen, wat obligaties en wat fondsen.
Het bewaarloon bij Belfius is volgens mij 10 EUR. per lijn en dit onbeperkt. Heb je 20 effecten, dan is het 200 EUR. per jaar.

stan
stan
6 jaren geleden

Je hebt gelijk wat betreft het bewaarloon bij Belfius. Toen ik daar nog een effectenrekening had(enkele jaren geleden) was het nog 10 EUR. per lijn, ook voor die lijnen(obligaties) waarvan het bedrag slechts 2.000 of 3.000 EUR. bedroeg.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x