About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

12
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RobokatAnnjules CeasarjuluscesarDarts Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jules Ceasar
Gast
jules Ceasar

Niet te snel panikeren; brengt nooit goeie raad. Bekijk eens of je voldoende vergoeding krijgt voor het risico; krijg je 2 of 3 keer zoveel als op een goed spaarboekje ? (eigenlijk moest je dan al aanvoelen dat er hoger risico is) Bekijk ook eens hoeveel deze obligatie inneemt tov jouw te beleggen kapitaal. Je zou per risico obligatie (eigenlijk per schuldeiser) nooit verder mogen gaan dan 2% van jouw kapitaal. Heb je ook andere producten van deze bank ? Aandelen ? Gestructureerde beleggingen ? (deze staan dikwijls 2 keer uit tov een krediet risico.) Tel deze dan bij deze… Lees verder »

Ann
Gast
Ann

Bedankt voor de wijze raad !
Ik ga deze tips ook bij ev. toekomstige aankopen in overweging nemen.

Wat deze obligatie betreft, ga ik alles heel goed opvolgen (dagelijkse notering koers met bijhorende grafiek).
Maar ik wil voor mezelf kunnen uitmaken wat voor mij het minimale bedrag is dat ik bij een verkoop wil hebben en welke notering ze daarvoor moet halen. Daarvoor moet ik kunnen berekenen wat ik krijg (per schijf van 1000 euro) als ik ze bv. op 97% wil verkopen. Of is dit eenvoudigweg 970 euro, minus nog kosten ?

Ann
Gast
Ann

In april werd me een “veilige bankobligatie” aangeraden. Deze heb ik boven pari gekocht. Een maand geleden kwam ik er achter dat het een junior achtergestelde obligatie was. Ondertussen had ik ook gelezen over de nieuwe regels van het redden van banken en de bail-in. Ik heb mijn bank gebeld en laten weten dat ik deze nooit gekocht zou hebben, als ik geweten had dat het een achtergestelde obligatie was.Ze zouden dit nakijken, maar ik hoorde niets. Daarom nog een mail gestuurd met dezelfde uitleg. Zonder enig antwoord. Maandag ben ik dan maar naar de bank geweest, en kreeg te… Lees verder »

juluscesar
Gast
juluscesar

Misschien nog even vermelden dat er ook fondsen zijn die vooral beleggen in zulke producten. Het voorbeeld is KBC Participation Europe Financial Bond Opportunities Inc. Heb wel de indruk dat de banken onderling zelf wel weten welke perp risico inhouden. Zo brengt het bovenstaande fonds nog maar weinig op wat er op wijst dat ze de meest risico volle hebben afgestoten en er zijn er ook een aantal, voor de banken dure,vervroegd terug betaald. Ik dacht verder dat de SNS-bank het eerste voorbeeld was van bail-in ? Hoe zit dit eigenlijk bij van die gestructureerde producten in geval van bail… Lees verder »

Darts
Gast
Darts

Nuttig artikel, is een duidelijke waarschuwing.

Het momenteel steeds terugkerend probleem is dat er weinig goede alternatieven zijn.
Verzekeraars hebben ook nogal wat achtergestelde leningen uitgegeven, misschien zijn deze wel iets minder risicovol.

Ik heb ook nog steeds perps in portefeuille, bijkopen doe ik niet.
Als ook de gewone obligatiehouders mee moeten betalen, ja waar kan men dan nog enigszins vast rendement behalen zonder groot risico.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be