About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
phil2
Gast
phil2

Het zou zeer interessant zijn om over een rekentool te kunnen beschikken die het effectieve restrendement berekent, in functie van de nominale rente, de vervaldatum en de obligatiekoers op moment van berekening. Vroeger kende ik daarvoor een Nederlandse site, maar die blijkt niet meer te bestaan… Of kent iemand een andere site die zo’n rekentool bevat ?

Ann
Gast
Ann

Ik vermoed dat deze berekening ook voor gewone obligaties telt. Ben ik hier correct ?

Dankzij deze verhelderende uitleg ben ik net tot de ontnuchterende vaststelling gekomen dat de obligaties die ik in april kocht (looptijd nog 10 jaar) en 2,75% bruto, me door de RV en de meerwaarde nog maar 1,85% netto oplevert 🙁

Het is wellicht verstandig om een tabel te maken waar ik, op basis van de huidige koers (bv. elke maand) kan zien of het moment bereikt is waar ik ze beter kan verkopen ?

Raf M
Gast
Raf M

Op het moment dat je een obligatie verkoopt krijg je nog een deel van de coupon die als volgende uitbetaald wordt (nl. het percentage dat overeenkomt met de tijd tss 2 uitbetalingen waarvoor jij de obligatie in je bezit hebt gehad). Dit is niet opgenomen in de berekening?

E10
Gast
E10

prima artikel.

Peter
Gast
Peter

Maar wie KOOPT er nu die obligaties en waarom als je meer rendement haalt door ze te VERKOPEN?

Vito
Gast
Vito

Glashelder uiteengezet, Robokat!

kaap
Gast
kaap

Iets duidelijker – wat is de invloed van de verkoopkosten op de analyse.

kaap
Gast
kaap

Wat gebeurt met het restrendement indien de kosten voor verkoop in rekening genomen worden ?

Tinamar
Gast
Tinamar

Zeer goed en begrijpelijk uitgelegd. Dank u.

Mouche
Gast
Mouche

Bedankt Robokat. Nu is het duidelijk!

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be