About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jules Verne
Jules Verne
7 jaren geleden

Het netto-rendement is 4,75 x 0.75 = 3,56 %, want de interest van april 2013 tot oktober 2013 zal nog uitbetaald worden.

Vo Wani
Vo Wani
7 jaren geleden

Interessante analyse, Robokat.

Bermudez
Bermudez
7 jaren geleden

Ik ben akkoord met de analyse wat de lange looptijd betreft, indien het zou gaan om een belangrijk deel van je beleggingsportefeuille.
Indien deze obligatie maar enkele %ten van je kapitaal uitmaakt, en je obligatieportefeuille bestaat uit 20-25 verschillende posities, met vervaldata gespreid over de komende jaren, is die meer dan 3% netto dan alvast niet lekker meegenomen?
De beste termijnrekening op 7 jaar zit momenteel netto aan 2,25%. Wat moet je doen met je vrijgekomen kapitaal indien je niet ingaat op dit aanbod ? Aandelen ? een nieuwe obligatie die je waarschijnlijk minder zal opbrengen? Niet ingaan, op spaarrekening en wachten tot de rente gestegen is, bied je ook geen rendement.
Het blijft koffiedik kijken, maar aangezien ik gespreid zit in obligaties, met nog steeds een nettorendement van 3,6%, denk ik wel in te gaan op dit aanbod. Er komen nog kansen om in de toekomst vervallen obligaties te ruilen met nieuwe uitgiftes met een beter rendement, welke mijn gemiddelde opnieuw omhoog zullen halen.

Al Fonds (Marc Person)
7 jaren geleden

Klopt, de lange termijn is sinds enkele dagen weer omlaag.
De korte rente ( op 3 maand ) staat in BE momenteel op zo’n 0,220%: waarom zou een bank jou 2 % op jaarbasis geven als ze zelf geld kan inkopen aan 0,220% ?

Sheridans
Sheridans
7 jaren geleden

Ik ben het eens met de analyse.

Toch stel ik me nog steeds de vraag waar men het haalt (en dan heb ik het niet enkel over “mijn kapitaal” om te stellen dat de rentes aan het stijgen zijn of dat ze zullen stijgen de komende maanden of jaren.

Het enige wat ik momenteel zie bij quasi alle banken (als er al iets veranderd) zijn rentedalingen.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x