About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De kleine Spaarder
De kleine Spaarder
8 jaren geleden

Mispak je niet aan dat restrendement. Dat restrendement is het rendement dat je nog kan krijgen als je de opbrengst van nu er aftrekt ( van de totale opbrengst ). Daar zit eigenlijk ook nog een stukje oneerlijke fiscaliteit in: je kan immers een deel cashen zonder RV. Als je hem houdt tot het einde wordt er voor je vaderlandsliefde ook nog eens 21 % RV afgetrokken…

Mouche
Mouche
8 jaren geleden

Wat ik nog altijd niet begrijp is hoe dat restrendement kan evolueren in de tijd. Met de Letherme staatsbons was er een hogere intrest maar evolueerde het restrendement naar beneden omdat de obligatie op de secundaire markt een heel stuk boven de 100% ging. Wat kan nu het scenario worden voor het restrendement van deze bons? Met een lagere intrest…een hoger resdtrendement na een zekere tijd? Of is dat niet te voorspellen?

Sloeberke
Sloeberke
8 jaren geleden

Zou jij geld lenen aan iemand die meer uitgeeft dan hetgene dat hij verdient ?
En toch nog Belgische Staatsbons kopen ?

Visbak
Visbak
8 jaren geleden

Een “open vraag”:
Om zo te kopen en bij te houden, is deze misschien niet echt interessant, maar eventueel als speculatie obligatie?
Als je deze koopt, en de rentes blijven laag of zakken nog, kan deze obligatie wel in pari stijgen? Dan kan je er zo de winst mee halen als je verkoopt?

De kleine Spaarder
De kleine Spaarder
8 jaren geleden

Wordt deze Staatsbon uitgegeven onder pari of boven pari ?
Is dat al geweten ?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x