About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

14
Reageer op dit artikel

avatar
9 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RobokatAl FondsdesireE10jhn Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Robokat (Carl De Ridder)
Lid

desire>Maar waarom niet alle in USD genoteerde fondsen van de hand doen Als eerste reactie zou je geneigd zijn om die fondsen buiten te gooien omdat ze gedaald zijn en blijven dalen. Momenteel is de EUR heel hard aan het stijgen. Maar uiteindelijk moet je bij beleggen aankopen doen indien iets goedkoop is en verkopen als het duur is. En niet omgekeerd. En dit wordt nu stilaan zo’n moment om fondsen in “goedkope” buitenlandse munt aan te kopen. Toch blijft selectiviteit geboden. Obligatiefondsen die investeren in westerse overheden/bedrijven kan je bv. beter links laten liggen, want veel potentieel hebben die… Lees verder »

desire
Gast
desire

Ik begrijp de macro-economische mechanismen (de verbanden tussen inflatie, rente, verwachtingen) onvoldoende om het bovengaande volledig te kunnen volgen.
Maar waarom niet alle in USD genoteerde fondsen van de hand doen, en zeker diegene die (voornamelijk) in obligaties beleggen?

E10
Gast
E10

dank u voor al de bijkomende zeer goede uitleg.
nu heb ik het begrepen

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

jhn>Wat jullie zeggen is dat dit een moment is om van te profiteren en dus bij te kopen of andere aan te kopen die ineens lager komen te staan. Het is wel niet zo dat een fonds dat lager staat, automatisch koopwaardig is. Je moet altijd nagaan waarom iets daalt. Al Fonds heeft die analyse gemaakt: komt de daling van stijgende rentes of van de muntevolutie ? We hebben dit samen achter de schermen ook bekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat de EUR een stijging kent t.o.v. vrijwel alle vreemde munten (en niet dat de USD gezakt is).… Lees verder »

jhn
Gast
jhn

Op 2 a 3 dagen tijd ben ik een hele hoop virtuele winst kwijt, naargelang type en soort, donderen sommige fondsen een halve, tot 1 a 2 % naar beneden.
Een beginner als ikzelf ervaar dit toch als een lichte paniekaanval!
Wat jullie zeggen is dat dit een moment is om van te profiteren en dus bij te kopen of andere aan te kopen die ineens lager komen te staan. Met uitzondering van echte EURO fondsen.
Ik ben benieuwd

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ik zie de stijging van de EUR dus als een opportuniteit om vreemde munten “goedkoop” in de slaan.
Zie ook mijn artikels hierover:

http://www.mijnkapitaal.be/fondsen/beleggen-munten-groeilanden/
http://www.mijnkapitaal.be/fondsen/emerging-markets-obligatiefondsen/

E10
Gast
E10

sorry voor één keer begrijp ik de titel niet.

Waar zit de opportuniteit?

Dank u voor de verduidelijking

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be