About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

19
Reageer op dit artikel

avatar
8 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Robokat (Carl De Ridder)Steven GennéHectorrenildeRobokat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Steven Genné
Gast
Steven Genné

Er is een fout in de tabel: scenario 2 begint met 60 000 ipv 62500 !

Hector
Gast
Hector

Mijn reactie is wel een beetje laat, maar volgens mij houd Jullie tabel maar rekening met 9 jaar ipv 10 jaar. Dit maakt een groot verschil. Vanaf 10 jaar, maak je met de simulatie altijd verlies als je uitstapt.

renilde
Gast
renilde

Zou het kunnen dat bij een overname van Ethias door een andere verzekeraar, enkel de winstgevende delen worden overgenomen, en de rest achterblijft?

Bart De Smet
Gast
Bart De Smet

Interessant artikel.
Ik volg MK al een tijd en geniet van de klare kijk op de zaken.
Misschien nuttig op te merken dat je in de tabel bij scenario 1 de bruto waarde vindt van je belegging, de roerende voorheffing moet er nog van af (en we ervaren dat die steeds stijgt).

Groeten,
B uit B

G.M
Gast
G.M

En wat met de volgende strategie? Je vraagt het geld bij Ethias op en je betaalt een deel van je woonlening terug aan de bank. Vooral het niet fiscale gedeelte van de woonlening. Dit heeft als bijkomend voordeel dat ook de Schuldsaldoverzekering komt te vervallen of sterk gereduceerd wordt. (Als ik goed gerekend heb, dan komt dit neer op een bijkomende winst van ongeveer op 2,1% per jaar en dat in mijn geval nog 18 jaar). Ik heb indertijd geleend omdat mijn spaarproducten meer opbrachten dan de rentevoet van de woonlening. Aan het fiscale deel van de woonlening, blijf ik… Lees verder »

bosske
Gast
bosske

Interessante klare kijk op de situatie en de mogelijkheden, al blijft een keuze maken toch moeilijk met een rendement van 3,55%.

Paul
Gast
Paul

In De Belegger lees ik dat je bij Ethias momenteel kan overstappen op Certiflex van verzekeraar Integrale met verlaagde instapkosten van 0,5 % i.p.v. 1%. Wel tax 2 % s(aa( betalen. De min gegarandeerde rente bedraagt voor 8 jaar 1,25%.

Dus moet een van de scenario’s eens herberekend worden. s er zo’n wizzkid (of Robokat) onder ons?

Paul
Gast
Paul

OK, ik begrijp je redenering. Toch héél erg bedankt voor je achtergrond info bij First.

By the way, ik denk dat ik het bedrag ga afhalen en transfereren naar een van de modelportefeuilles bij Me Direct (Ben 67 j. jong en dus bv 70% in Mixer en 30% in Flexer). Is dat geen zinnig alternatief bij een uitstap uit First?

renilde
Gast
renilde

De overblijvende rekeningen zouden naar een herverzekeraar gaan of overgenomen worden. Blijft Ethias dan wel verantwoordelijk? Bij de overname van de Ethias spaarrekeningen door Optima is het toch ook slecht afgelopen?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be