About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

15
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
GBAl FondsmoustacheSpaarvogelbekdierDaniël Arnoys Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
GB
Gast
GB

Instapkosten zijn er maar één keer. IK heb op mijn Carmignac patrimoine nu 15% op 5 jaar tijd. Weet niet of dat zo slecht is.

moustache
Gast
moustache

Bij Argenta betaal je noch instap- noch uitstapkosten. De looptijd is onbepaald.
Een correcte vergelijking met een rechtstreekse belegging zou toch ook het fiscale aspect moeten bevatten. Bij Tak23 geen RV. Bij bvb. Carmignac Patrimoine een jaarlijkse aangifteplicht van de dividend inkomsten en bij verkoop 25 % RV op het intrestgedeelte.

Spaarvogelbekdier
Gast
Spaarvogelbekdier

@moustache : en de wettelijke instaptax op tak2x? Betaald argenta die ook terug?

moustache
Gast
moustache

@spaarvogelbekdier : helaas niet

Daniël Arnoys
Gast
Daniël Arnoys

OK, zal dat eens op mijn gemak uitpluizen. Bedankt voor de info.

Blackbelt
Gast
Blackbelt

@Daniel: heb je het fonds zelf, of een afgeleid Tak23 product. Het echte fonds is een hele tijd blijven stilstaan, en dat zie je ook aan het tweejaarlijks rendement van ca 2,12%.
Doe daar nog wat instapkosten bij, en er blijft vrijwel niks over.

Daniël Arnoys
Gast
Daniël Arnoys

@Blackbelt: Het is een Tak23. Ik ben op 26 april 2010 ingestapt aan een inventariswaarde van 736. Nu meer dan 4 jaar later is de inventariswaarde 764,84. Schommelt enorm.
Er is geen einddatum. In de algemene voorwaarden heb ik het volgende gevonden:
Tenzij andersluidende bepaling, bedraagt de afkoopvergoeding 5% van de afgekochte brutoreserves die verbonden zijn met een beleggingsvorm van tak 21 of tak 23, steeds met een minimum van 75 euro, geïndexeerd in functie van het gezondheidsindexcijfer der consumptieprijzen (basis 1988 = 100)

Daniël Arnoys
Gast
Daniël Arnoys

Heb dat me dat Patimoinne fonds van Argenta enkele jaren geleden ook laten aansmeren. Het rendement is inderdaad bedroevend. Uitstappen zal wel geen optie zijn zeker wegens te veel kosten?

Darts
Gast
Darts

Het succes van Carmignac Patrimoinne heeft ertoe geleid dat nogal wat afgeleide producten ervan op de markt zijn gebracht. Ikzelf werd op 06/11/09 een obligatie met kapitaal bescherming, afgeleid op Carmignac Patrimoinne, aangesmeerd, ISIN XS0440587748. Een bepaald bedrag was vrijgekomen en ik kon de helft beleggen op 7 jaar tegen 4,2% ( was interessant toen ) op voorwaarde dat de andere helft werd belegd in een dergelijk produkt of rechtstreeks in het fonds, vandaar dat ik schrijf, aangesmeerd. De obligatie vervalt op 20/11/2014 en noteert momenteel tegen 106%, er werden 2% instapkosten betaald en er zal nog RV worden afgehouden… Lees verder »

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be