About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
GB
GB
6 jaren geleden

Instapkosten zijn er maar één keer. IK heb op mijn Carmignac patrimoine nu 15% op 5 jaar tijd. Weet niet of dat zo slecht is.

GB
GB
6 jaren geleden

Ik bedoelde inderdaad netto.

moustache
moustache
6 jaren geleden

Bij Argenta betaal je noch instap- noch uitstapkosten. De looptijd is onbepaald.
Een correcte vergelijking met een rechtstreekse belegging zou toch ook het fiscale aspect moeten bevatten. Bij Tak23 geen RV. Bij bvb. Carmignac Patrimoine een jaarlijkse aangifteplicht van de dividend inkomsten en bij verkoop 25 % RV op het intrestgedeelte.

Spaarvogelbekdier
Spaarvogelbekdier
6 jaren geleden
Antwoord aan  moustache

@moustache : en de wettelijke instaptax op tak2x? Betaald argenta die ook terug?

moustache
moustache
6 jaren geleden
Antwoord aan  Spaarvogelbekdier

@spaarvogelbekdier : helaas niet

Daniël Arnoys
Daniël Arnoys
6 jaren geleden

OK, zal dat eens op mijn gemak uitpluizen. Bedankt voor de info.

Blackbelt
Blackbelt
6 jaren geleden

@Daniel: heb je het fonds zelf, of een afgeleid Tak23 product. Het echte fonds is een hele tijd blijven stilstaan, en dat zie je ook aan het tweejaarlijks rendement van ca 2,12%.
Doe daar nog wat instapkosten bij, en er blijft vrijwel niks over.

Daniël Arnoys
Daniël Arnoys
6 jaren geleden
Antwoord aan  Blackbelt

@Blackbelt: Het is een Tak23. Ik ben op 26 april 2010 ingestapt aan een inventariswaarde van 736. Nu meer dan 4 jaar later is de inventariswaarde 764,84. Schommelt enorm.
Er is geen einddatum. In de algemene voorwaarden heb ik het volgende gevonden:
Tenzij andersluidende bepaling, bedraagt de afkoopvergoeding 5% van de afgekochte brutoreserves die verbonden zijn met een beleggingsvorm van tak 21 of tak 23, steeds met een minimum van 75 euro, geïndexeerd in functie van het gezondheidsindexcijfer der consumptieprijzen (basis 1988 = 100)

Daniël Arnoys
Daniël Arnoys
6 jaren geleden

Heb dat me dat Patimoinne fonds van Argenta enkele jaren geleden ook laten aansmeren. Het rendement is inderdaad bedroevend. Uitstappen zal wel geen optie zijn zeker wegens te veel kosten?

Darts
Darts
6 jaren geleden

Het succes van Carmignac Patrimoinne heeft ertoe geleid dat nogal wat afgeleide producten ervan op de markt zijn gebracht. Ikzelf werd op 06/11/09 een obligatie met kapitaal bescherming, afgeleid op Carmignac Patrimoinne, aangesmeerd, ISIN XS0440587748.

Een bepaald bedrag was vrijgekomen en ik kon de helft beleggen op 7 jaar tegen 4,2% ( was interessant toen ) op voorwaarde dat de andere helft werd belegd in een dergelijk produkt of rechtstreeks in het fonds, vandaar dat ik schrijf, aangesmeerd.

De obligatie vervalt op 20/11/2014 en noteert momenteel tegen 106%, er werden 2% instapkosten betaald en er zal nog RV worden afgehouden van het enorme rendement, ik kijk er echt al naar uit.

Het is duidelijk dat de kapitaalbescherming waar men mee uitpakt om u te overtuigen in werkelijkheid bijzonder nadelig is voor het rendement. Men laat u in de waan dat je een hoger rendement hebt dan op een spaarrekening gecombineerd met de zekerheid van de spaarrekening, maar is dit wel zo?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

15
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x