About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

42
Reageer op dit artikel

avatar
11 Comment threads
31 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Al FondsIllBeBackGina SwinnenM&Mpeterdedonder Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
M&M
Gast
M&M

Diegene die moet geven, vindt het altijd teveel. => Diegene die onderneemt (de mier). Diegene die moet krijgen, zal het altijd te weinig vinden. => Diegene die ondergaat (de krekel). Samengevat: In België moet men gedoseerd ondernemen (werken/investeren/sparen/…) om voldoende krachten “te sparen” (profiteren) om zo de eindmeet (pensioen) op hopelijk goede manier te halen. Wie te véél onderneemt betaald er achteraf de rekening (op de één of andere manier) van. RV naar 30% is hier weer een mooi voorbeeld van. Wat betreft de tak23: Kreeg zelf ook zo’n voorstel van de (groot)bank. Heb de kosten ed. toen ook aangekaart… Lees verder »

roger
Gast
roger

Het punt is juist genomen ook volgens mijn ervaring met een andere bank. Nemen rendement van het onderliggende fonds als maatstaf voor het rendement. Totaal verkeerde voorstelling.

Corippo
Gast
Corippo

Goed artikel Al Fonds. Je hebt al meerdere keren op die nagel geklopt maar hij geraakt niet in de plank. Het is bijna platvloers wat die maatschappijen doen. Maar ja, het is aan de koper om voldoende kritisch te zijn en kunnen we dat wel..? Het zou misschien beter zijn om die financiële maatschappijen en personen een soort eed van Hippocrates te laten afleggen waaraan ze ook persoonlijk gebonden zijn. Wishfull thinking natuurlijk 🙂 MK hoeft geen belangen van zijn lezers te verdedigen. MK is kritisch, objectief en deontologisch correct. En dat mag zo blijven. Proficiat voor deze slimme stem… Lees verder »

IllBeBack
Gast
IllBeBack

Misschien kunnen we een standbeeld oprichten 🙂 Je zal mij zeker die producten van verzekeringsmaatschappijen niet zien verdedigen. Maar in een OBJECTIEVE en DEONTOLOGISCHE correcte vergelijking zou je wel met ALLES moeten rekening houden. En op deze website (en niet alleen in dit artikel) worden toch systematisch “bruto” resultaten vergeleken. De resultaten bij de meeste vergelijkingen zouden er wel enigzins anders uitzien als rekening gehouden wordt met beurstaks op kapitalisatiefondsen en roerende voorheffing op het niet-aandelen gedeelte bij gemengde fondsen (en in sommige gevallen zelfs de volledige meerwaarde). Maar het blijft wel een kritisch en zeer nuttig medium. Met een… Lees verder »

Theo Van Lysebetten
Gast

Zou zeggen moest elke € ontvangen , verdiend daar correct alles op betaald worden.
Bedrijfs wagens , iemand die wagen nodig heeft om te gaan werken , moet deze zelf moet aankopen.
Ja dat is geen bedrijfswagen , een zelfstandige kan er perfect een paar nemen.
Een wagen om zijn activiteiten mee te doen.
Een wagen om zijn klanten te bezoeken ( genre x drive 6 )
Die elke € en correct zijn.

Rick
Gast
Rick

Weer een interessant artikel op MK. Wat die meerwaardebelasting betreft, toch enkele bedenkingen… Faire meerwaardebelasting…??? O.i. een contradictie. Als we eens kijken hoe men aan het geld is gekomen waarmee belegd wordt, dan is dat wrs door (o.a.) werk en/of erfenis. M.a.w. dan is er dus al belasting over betaald. Dan moet men nog de huidige belastingen (beursbelasting, rv, …) betalen (en ondertussen wordt er door sommige politici maar luidkeels geroepen dat ‘die spaarders nu eindelijks eens belasting moeten gaan betalen’?!?). Het doel zou zijn om belasting op arbeid te verminderen… Dat klinkt natuurlijk mooi, wie kan daar nu wat… Lees verder »

IllBeBack
Gast
IllBeBack

Ik ben het ook helemaal eens 🙂 🙂 🙂 maar toch bedankt !

Raoul
Gast
Raoul

Veel mensen vergeten van hun huiswerk te maken bvb. nog maar alleen voor het aankopen van fondsen kan het nooit kwaad om rond te kijken welke instellingen de beste voorwaarden bieden. De ene vraagt 5%, de ander 2% en er zijn er ook met 0% instapkosten. Er zijn te veel mensen die verslaafd zijn aan hun huisbankier, anders zouden er geen 800.000 Arco slachtoffers zijn.

peterdedonder
Gast
peterdedonder

Enkel klikken op de eerste figuur levert een grotere versie op. Als je klikt op een van de andere leidt dat tot een foutmelding.

Zoeker
Gast
Zoeker

Al Fonds, dank voor het duidelijke artikel. Wel nog een vraag. Is het niet zo dat je Carmignac Patr als rechtstreeks gekocht op je belastingbrief dient te zetten en zo een stuk rendement kwijtspeelt en dat dit niet zo is bij een Tak23? Misschien dat het zo nog interessant kan zijn om bv via Argenta de Tak23 te nemen die hier al bij al niet zo slecht uitkomt?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

De berekening hebben we ooit al gemaakt, maar die kwam nog altijd in het voordeel van het fonds.

We hebben de verzekeraars al meerdere keren uitgedaagd om hun fiscale argument met harde cijfers te bewijzen. Het blijft telkens oorverdovend stil. Toch blijft men beweren dat tak23 fiscaal voordeliger is, terwijl men dat nooit bewijst.

IllBeBack
Gast
IllBeBack

Onbegrijpelijk dat mensen die producten blijven kopen. Wat ik echter nog veel vreemder vind is dat NIEMAND zich blijkbaar stoort aan de roerende voorheffing die nu op een paar jaar gestegen is van 15% tot 30% (!). Als je ziet wat een storm aan protest er is geweest met betrekking tot de speculatietaks (die uiteindelijk maar 33% was en dat dan nog beperkt tot de eerste 6 maanden) … . Hetzelfde gebeurt nu met de meerwaardebelasting. Dan wordt er geschermd met het feit dat alle rijke belgen ons land zullen verlaten. Bij de roerende voorheffing reageert er niemand. Hier gaat… Lees verder »

patrick
Gast
patrick

En maak u geen illusie. Bij de volgende begrotingsopmaak stijgt de RV naar 33 %, dat staat nu al in de sterren geschreven.

IllBeBack
Gast
IllBeBack

Inderdaad. Tegen dat De Wever uitgerangeerd is zal de RV op 55% staan, kwestie van het GROOTKAPITAAL evenveel te belasten als ARBEID. Op dat vlak zal deze regering het veel beter doen dan de socialisten ooit hadden kunnen doen. En ondertussen gijzelen diezelfde waalse socialisten het CETA akkoord en dus de volledige europese unie. We kunnen onze grieven dus veel beter voorleggen aan de waalse socialisten dan aan de VFB. Die weten tenminste wat NON betekent.

IllBeBack
Gast
IllBeBack

(ik spreek althans voor mijzelf) werd blijkbaar door MK toegevoegd (wist niet dat commentaren werden aangepast)

Wild Fire
Gast
Wild Fire

Kun je verduidelijken waar de cijfers in de voorlaatste kolom (‘Verlies’) in de eerste tabel vandaan komen? Het gaat telkens ‘maar’ over een verlies dat 4,66% tot 6,82% van €10.000 bedraagt. In nominale termen dus 466 euro tot 682 euro, terwijl in de kolom ‘Verlies’ getallen staan van meer dan € 2.000.

dirk
Gast
dirk

blijf maar op dezelfde nagel kloppen, Mijnkapitaal!

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be