About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bobek
Bobek
10 jaren geleden

Hebben jullie al ooit een vergelijking gemaakt tussen beleggen via tak 21/tak 23 of individueel beleggen in fondsen? Wat biedt het hoogste rendement rekeninghoudend met verzekeringstaks, instapkosten, beheerskosten, …?

De kleine spaarder
De kleine spaarder
10 jaren geleden

Beste Kiwi, geldt die taks alleen voor Tak21 of ook voor Tak23 ?

En ook van mij de beste wensen voor 2013 aan alle lezers hier op deze blog: een goede gezondheid en hopelijk goede resultaten met de beleggingskes…

kiwi
kiwi
10 jaren geleden

De programmawet is vandaag gepubliceerd in het Staatsblad. De taks van 2% is van toepassing op de premies die vanaf 1 januari 2013 worden betaald (art. 104 en 105).

kiwi
kiwi
10 jaren geleden

Hoe hoger het rendement (eventuele winstdeelname in de toekomst) én hoe langer het geld belegd blijft, hoe groter het verschil wordt.
Er is een redelijke kans dat je ook de eerste dagen van 2013 nog kan storten aan 1,1% instaptaks vermits de begrotingswetgeving niet voor het einde van 2012 klaar zal zijn.
Indien veel mensen nog snel gaan bijstorten om de hogere taks te vermijden, levert dit op korte termijn al direct miljoenen euro’s op voor de staatskas.

Pres
Pres
10 jaren geleden

Iemand een idee wanneer deze maatregel zou ingaan?

Kenny
Kenny
10 jaren geleden

335€ extra winst als je nu nog vlug inschrijft, lijkt misschien niet veel, maar daar kan ik toch al wat leuks mee doen.
Misschien ook eens interressant om te vergelijken wat je minder betaalt als je die 30.000€ in kasbons, obligaties, fondsen of aandelen steekt : nu en straks. Ik denk er bvb aan de Leterme staatsbons te verkopen en dit geld nu nog vlug te herbeleggen.

Plo
Plo
10 jaren geleden

In feite is het simpel: als je startkapitaal 0.9% kleiner is dan is je eindkapitaal ook 0.9% kleiner. Dat 0.12% rendementsverschil per jaar is dus niet zo luttel als het lijkt.

Jhn
Jhn
10 jaren geleden

Straf toch, dit blijkt dus een klein bedrag te zijn.
Maar wat totaal bedrag kan de regering hier nu uithalen.
Veel kan dat dan niet zijn?

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x