About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
4 jaren geleden

Beste,
ik beleg via Medirect in jullie mixerfonds en jullie flexerfonds.
Onze lening is afbetaald en nu was ik op zoek naar langetermijnsparen. Meestal kom je dan terecht in een TAK21 product.
Test Aankoop raadt een TAK44 product aan van Allianz waar dit Al Strategy Balanced fonds de TAK23 component in invult.
Ik heb pas jullie(/HDKS) artikel gelezen over het werkelijke rendement van langetermijnsparen via tak21 (3.74%).
Ik lees regelmatig van Al Fonds dat hij een probleem heeft met de hogere kosten van de Tak23 producten en volg hem ook wat niet fiscaal-vriendelijke beleggingen betreft.
De vraag is of een TAK44 product op 20 jaar een hoger rendement zou opleveren dan een TAK21 product (in het kader van langetermijnsparen) of dat de extra kosten van de TAK23-component het mogelijks extra rendement van de TAK23-component grotendeels teniet zou doen.
Alvast bedankt voor jullie mening!

Johan
Johan
4 jaren geleden

Dankjewel!

rudi
rudi
5 jaren geleden

Aan de heren van MIJN KAPITAAL: kunnen de “tekeningen” niet wat groter gepubliceerd worden?

Robokat (Carl De Ridder)
5 jaren geleden
Antwoord aan  rudi

Even klikken op de afbeelding?

G
G
5 jaren geleden

Huiswerk maken? Is dan alles van tak21/23 echt zo slecht zoals ik hier kan lezen?
Wat met de tak 21 niet fiscale versie van 786 van Integrale welke werd afgesloten in 2011 met gegarandeerd rendement 3.25% + winstdeelname tot einddatum contract. Als einddatum werd de leeftijd van 99j genomen. Na 8j zou het product zoals een spaarboekje zijn en vrij opvraagbaar.
Waarom zoveel kritiek op de tak 21/23? Waarom zijn die stokoude TAK21 en TAK23 minder goed dan de huidige Mixer? Naar mijn mening zijn er bij die oude tak21/23 waarover jij je schaamt toch een heel pak minder risico verbonden? (Wat zie ik over het hoofd?)
Mensen die een Ethias First getekend voor een bepaalde datum en als einddatum van 99j hebben die zijn toch ook nog altijd beter af? Ook deze hebben toch levenslang 3.75% Ook vrij van RV ondertussen.

Ik begrijp niet waarom tak 21/23 zo zwaar wordt bekritiseerd.

Ik ben ook benieuwd waarom je u schaamt, want oude 786, first, Expanse en nog enkele andere hebben allemaal gegarandeerde rente tot eindvervaldag. Wel contracten voor bepaalde datums, want de reglementen veranderden naar verloop van tijd.

Als men de artikels hier leest, en men kent er weinig van, dan gaan mensen massaal uitstappen uit hun producten.Ik zie daar geen reden toe. Tenzij u ze mij verklaart.

Robokat (Carl De Ridder)
5 jaren geleden
Antwoord aan  G

Je mag tak21 en tak23 niet door elkaar halen, die zijn in niets te vergelijken.

Tak21 zijn renteproducten, gebaseerd op obligaties. Meestal met laag risico. Tak23 zijn beleggingsfondsen in een verzekeringsjasje, met vergelijkbaar risico als die fondsen.

Over tak21 zal je ons geen kwaad woord horen zeggen. Behalve dat de rendementen de afgelopen jaren sterk zijn afgelopen, samen met de rentes op obligaties. Nu nog instappen is weinig interessant.

Over die levenslange contracten: ik hoop voor jou dat die levenslang gaan blijven. Die producten hangen immers als een molensteen rond de nek van de verzekeraars. Die verzekeraars zijn nu massaal kosten aan het snoeien en hun werknemers aan de deur aan het zetten om aan hun verplichtingen uit het verleden te voldoen. Indien het renteklimaat nog langdurig laag blijft, komen alle verzekeraars in de problemen.

Maar dit heeft dus niets, maar ook niets te maken met tak23 zoals in het artikel hierboven.

Marc
Marc
5 jaren geleden

Als banken en verzekeringsmij dit al doen zonder op de vingers getikt te worden door een of andere beurswaakhond dan is een volgende financiele crisis niet meer veraf.

kurt
kurt
5 jaren geleden

top 10 aandelen ? transparantie ? blackbox.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x