About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

10
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
JohanAl Fonds (Marc Person)Robokat (Carl De Ridder)rudiG Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Johan
Gast
Johan

Beste, ik beleg via Medirect in jullie mixerfonds en jullie flexerfonds. Onze lening is afbetaald en nu was ik op zoek naar langetermijnsparen. Meestal kom je dan terecht in een TAK21 product. Test Aankoop raadt een TAK44 product aan van Allianz waar dit Al Strategy Balanced fonds de TAK23 component in invult. Ik heb pas jullie(/HDKS) artikel gelezen over het werkelijke rendement van langetermijnsparen via tak21 (3.74%). Ik lees regelmatig van Al Fonds dat hij een probleem heeft met de hogere kosten van de Tak23 producten en volg hem ook wat niet fiscaal-vriendelijke beleggingen betreft. De vraag is of een… Lees verder »

rudi
Gast
rudi

Aan de heren van MIJN KAPITAAL: kunnen de “tekeningen” niet wat groter gepubliceerd worden?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Even klikken op de afbeelding?

G
Gast
G

Huiswerk maken? Is dan alles van tak21/23 echt zo slecht zoals ik hier kan lezen? Wat met de tak 21 niet fiscale versie van 786 van Integrale welke werd afgesloten in 2011 met gegarandeerd rendement 3.25% + winstdeelname tot einddatum contract. Als einddatum werd de leeftijd van 99j genomen. Na 8j zou het product zoals een spaarboekje zijn en vrij opvraagbaar. Waarom zoveel kritiek op de tak 21/23? Waarom zijn die stokoude TAK21 en TAK23 minder goed dan de huidige Mixer? Naar mijn mening zijn er bij die oude tak21/23 waarover jij je schaamt toch een heel pak minder risico… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Je mag tak21 en tak23 niet door elkaar halen, die zijn in niets te vergelijken. Tak21 zijn renteproducten, gebaseerd op obligaties. Meestal met laag risico. Tak23 zijn beleggingsfondsen in een verzekeringsjasje, met vergelijkbaar risico als die fondsen. Over tak21 zal je ons geen kwaad woord horen zeggen. Behalve dat de rendementen de afgelopen jaren sterk zijn afgelopen, samen met de rentes op obligaties. Nu nog instappen is weinig interessant. Over die levenslange contracten: ik hoop voor jou dat die levenslang gaan blijven. Die producten hangen immers als een molensteen rond de nek van de verzekeraars. Die verzekeraars zijn nu massaal… Lees verder »

Marc
Gast
Marc

Als banken en verzekeringsmij dit al doen zonder op de vingers getikt te worden door een of andere beurswaakhond dan is een volgende financiele crisis niet meer veraf.

kurt
Gast
kurt

top 10 aandelen ? transparantie ? blackbox.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be