About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sloeberke
Sloeberke
9 jaren geleden

Al Fonds, jij bent veel te braaf voor deze wereld met je eindconclusie.
Het kan zijn dat de bestaande portefeuille niet belangrijk is in een streefdoel van een kantoor, maar als je de klanten kan doen wisselen van product dan verdien je twee keer: je behoudt de portefeuille en je verkoopt nieuwe producten.
Dat noemt dan niet meer “cross-selling” maar uitpersen van de klanten.

Vowani
9 jaren geleden

Het is heel goed om ons hierop te wijzen, dank daarvoor.

Helaas zullen de “slachtoffers” van dergelijke praktijken niet de lezers zijn van deze website, maar wel de vele mensen die deze materie totaal niet begrijpen, en dus het “advies” van hun lokale bankier zullen volgen “want die zal het toch wel best weten”.

Het wordt dringend tijd dat men in het onderwijs tijd vrijmaakt in de lessen economie om de jongeren inzicht te geven in hoe financiële producten werken, en hoe zij kunnen leren om hun eigen geldzaken goed te beheren.

Pas als een meerderheid van de mensen een goed inzicht heeft, kan men een échte tegenstroom verwachten. Hopelijk worden toekomstige generaties beter gewapend om weerwoord te kunnen bieden tegen misleidende bankiers en verzekeraars.

evita
evita
9 jaren geleden

Ja, welke waarde heeft nog je vertrouwingspersoon bij een bank ? 0,0% !
En als je dan je geld verschuift dan zeggen ze: dat zie we niet graag ! Ik zie zoveel niet graag antwoord ik dan !

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x