About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

10
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
ambertreeleavesRobokatRickDrupkeAl Fonds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Rick
Gast
Rick

“Dit is geen echte lijfrenteverzekering: ”

Wat is het verschil met een echte lijfrenteverzekering en in hoeverre zijn die (echte dus) interessant?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Bij lijfrente gaat de overschot van het kapitaal bij overlijden 100% naar de bankverzekeraar en krijgen de erfgenamen niets. Gelukkig is dit product niet zo erg.

Drupke
Gast
Drupke

We krijgen tot hiertoe steeds een goed geargumenteerde en gefundeerde begeleiding voor de opbouw van het Mixerfonds (proficiat!) maar graag ook raadgevingen hoe, na een investeringsperiode (vb. 5 jaar) de “vruchten” hiervan plukken. Eenheden verkopen, maar wanneer, hoeveel (%), gespreid over alle fondsen of ook via een GOGI-systeem enz… m.a.w. wanneer en hoe de Mixer “afromen” (als aanvullend pensioen vb.)?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

In onze ogen moet je een Mixer nooit afbouwen tenzij je het geld ergens voor nodig hebt. Wanneer en waarom afbouwen is dus 100% persoonlijk en afhankelijk van jouw noden.

Karien
Gast
Karien

Carmignac Patrimoine heeft sinds vorig jaar ook een dergelijke formule waarbij ze maandelijks een dividend uitkeren. Is dit dan niet interessanter ? Anderzijds gaat er daar wel 27% onroerende voorheffing van af.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ook daar gaat men in feite je eigen kapitaal uitkeren wanneer het fonds negatief evolueert. Wij zijn daar geen voorstander van.

ambertreeleaves
Gast

De vraag van de lezer is interessant. En jullie bijkomende vraag ook. Er zijn inderdaad mogelijkheden voor de actieve belegger om zelf iets gelijkaardigs te bouwen. 1- zoals jullie aangeven: een mixer van 100 000 en elke maand 220 eur verkopen. Wat zou dat even (ik heb helaas de data niet om het na te gaan, jullie misschien… hint?!?) 2- beleggen in een high yield dividend tracker. Hier heb ik zelf een ball park oefening gemaakt… Met wat meeval haal je 2200-2600 euro per jaar uit 100 000. Met behoud van je stukken (dus meer of min waarde ifv de… Lees verder »

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be