About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rick
Rick
4 jaren geleden

“Dit is geen echte lijfrenteverzekering: ”

Wat is het verschil met een echte lijfrenteverzekering en in hoeverre zijn die (echte dus) interessant?

Robokat (Carl De Ridder)
4 jaren geleden
Antwoord aan  Rick

Bij lijfrente gaat de overschot van het kapitaal bij overlijden 100% naar de bankverzekeraar en krijgen de erfgenamen niets. Gelukkig is dit product niet zo erg.

Drupke
Drupke
4 jaren geleden

We krijgen tot hiertoe steeds een goed geargumenteerde en gefundeerde begeleiding voor de opbouw van het Mixerfonds (proficiat!) maar graag ook raadgevingen hoe, na een investeringsperiode (vb. 5 jaar) de “vruchten” hiervan plukken. Eenheden verkopen, maar wanneer, hoeveel (%), gespreid over alle fondsen of ook via een GOGI-systeem enz… m.a.w. wanneer en hoe de Mixer “afromen” (als aanvullend pensioen vb.)?

Robokat (Carl De Ridder)
4 jaren geleden
Antwoord aan  Drupke

In onze ogen moet je een Mixer nooit afbouwen tenzij je het geld ergens voor nodig hebt. Wanneer en waarom afbouwen is dus 100% persoonlijk en afhankelijk van jouw noden.

Karien
Karien
4 jaren geleden

Carmignac Patrimoine heeft sinds vorig jaar ook een dergelijke formule waarbij ze maandelijks een dividend uitkeren. Is dit dan niet interessanter ? Anderzijds gaat er daar wel 27% onroerende voorheffing van af.

Robokat (Carl De Ridder)
4 jaren geleden
Antwoord aan  Karien

Ook daar gaat men in feite je eigen kapitaal uitkeren wanneer het fonds negatief evolueert. Wij zijn daar geen voorstander van.

ambertreeleaves
4 jaren geleden

De vraag van de lezer is interessant. En jullie bijkomende vraag ook. Er zijn inderdaad mogelijkheden voor de actieve belegger om zelf iets gelijkaardigs te bouwen.

1- zoals jullie aangeven: een mixer van 100 000 en elke maand 220 eur verkopen. Wat zou dat even (ik heb helaas de data niet om het na te gaan, jullie misschien… hint?!?)

2- beleggen in een high yield dividend tracker. Hier heb ik zelf een ball park oefening gemaakt… Met wat meeval haal je 2200-2600 euro per jaar uit 100 000. Met behoud van je stukken (dus meer of min waarde ifv de beurs – gebaseerd op IDVY)

ambertreeleaves
4 jaren geleden

dat is een interessant gebruik van de GOGI…
Ik ga eens in detail kijken wat de tracker juist bezit en hoe deze evolueert

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x