About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

3
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RobokatDe kleine spaarderPatrick Claerhout Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
De kleine spaarder
Gast
De kleine spaarder

De verplichting om een informatiefiche op te maken, wordt echter door vele banken aan hun laars gelapt als ze verzekeringen verkopen. Bij hoeveel banken heb je zulke fiche al gekregen ? Bovendien treedt de FSMA helemaal niet op.
Als de FSMA controle moest doen op de verplichte opleiding in verzekeringen van het personeel, dan moeten minstens de helft van de banken hun deuren dicht doen omdat ze niet in orde zijn.

Patrick Claerhout
Gast
Patrick Claerhout

Beste, Op vlak van bescherming van de consument is er sinds 2e helft van vorig decennium toch het volgende bijgekomen: verplichting om als verzekeraar een financiële informatiefiche met kenmerken van je product te bezorgen aan de klant. De bemidelaar moet tevens een advies- en informatiefiche (waarin hij o.m motiveert waarom dit product aangepast is aan de behoefte van de klant). Dit versterkt de positie van de klant . Zeker voor bemiddelaars die die verplichting aan hun laars lappen, heeft klant nu goede wapens in zijn handen. Wel ontbreekt de controle op de toepassing . FSMA heeft blijkbaar andere zorgen. Sanctie… Lees verder »

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be