About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De kleine spaarder
De kleine spaarder
11 jaren geleden

De verplichting om een informatiefiche op te maken, wordt echter door vele banken aan hun laars gelapt als ze verzekeringen verkopen. Bij hoeveel banken heb je zulke fiche al gekregen ? Bovendien treedt de FSMA helemaal niet op.
Als de FSMA controle moest doen op de verplichte opleiding in verzekeringen van het personeel, dan moeten minstens de helft van de banken hun deuren dicht doen omdat ze niet in orde zijn.

Patrick Claerhout
Patrick Claerhout
11 jaren geleden

Beste,
Op vlak van bescherming van de consument is er sinds 2e helft van vorig decennium toch het volgende bijgekomen: verplichting om als verzekeraar een financiële informatiefiche met kenmerken van je product te bezorgen aan de klant. De bemidelaar moet tevens een advies- en informatiefiche (waarin hij o.m motiveert waarom dit product aangepast is aan de behoefte van de klant). Dit versterkt de positie van de klant . Zeker voor bemiddelaars die die verplichting aan hun laars lappen, heeft klant nu goede wapens in zijn handen. Wel ontbreekt de controle op de toepassing . FSMA heeft blijkbaar andere zorgen. Sanctie bij niet naleven is anders niet min (o.m. verlies van erkenning als bemiddelaar).

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x