About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Al Fonds (Marc Person)
7 jaren geleden

Volledig akkoord met mijn collega Robokat: je moet duidelijk aangeven dat je het contract gaat aftrekken als pensioensparen. De maatschappij dient immers elk jaar een attest af te leveren. Daarin wordt bevestigd dat het contract in aanmerking komt voor de fiscale aftrek pensioensparen ( of Lange Termijnsparen ) en wordt de betaalde premie vermeld. Verwittig je de maatschappij niet, dan krijg je dat attest niet in handen. Voor pensioensparen sturen de maatschappij zo’n attest rechtstreeks op naar de fiscus ( zoals voor je loonfiche ): vandaar dat taxonweb dat bedrag al ingevuld heeft.

Fons Ghistelynck
Fons Ghistelynck
7 jaren geleden

Beste Robokat,

Schitterende site, ik ben reeds de ganse namiddag de artikelen en reacties m.b.t. Tak21/Tak23 aan het lezen.
Maar ik blijf op mijn honger zitten met volgende vraag ; wanneer wordt een tak21 fiskaal aftrekbaar, dus onder welke voorwaarden ? Kan je om het even welk Tak21-contract als lange-termijnsparen inbrengen ? Hoe zit het met de rendementen ?
Met dank voor de moeite die U zich getroost om een en ander bevattelijk voor te stellen, ik wou dat ik over Uw inzicht beschikte.
Met achting,
Fons Ghistelync

Harry Quintens
Harry Quintens
7 jaren geleden

En hoe zit het met de belastingen; tak 23 is na 8 jaar en één dag vrijgesteld van roerende voorheffing en mix- en obligatie fondsen worden wel belast. Kan jij dit nog eens klaar en duidelijk uitleggen eventueel met een voorbeeld wat de fiscus voor hem houdt bij de verschillende fondsen en bij een tak 23.

Sloeberke
Sloeberke
7 jaren geleden

Beste Robokat, ik denk dat je beter een vergiet als kop bij dit artikel had geplaatst, in plaats van een spaarvarken.
Binnen enkele jaren gaan er weer velen komen klagen dat ze deze producten in het volste vertrouwen hebben aangekocht. In een artikel in de krant schrijft men dat de klanten “hopen” op een beter resultaat.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x