About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robokat (Carl De Ridder)
8 jaren geleden
d.iefje
d.iefje
8 jaren geleden

Bij sommige online bankieren is het mogelijk om zelf limieten in te stellen. Indien het dan nog mogelijik zou zijn om een limiet in te stellen op het aantal transacties per dag of per week dan zou mogelijke schade alvast worden beperkt. Zodra het limiet wordt overschreden wordt een extra controle uitgevoerd.

Sheridans
Sheridans
8 jaren geleden

In de huidige golf (lees vooral bij ING) klopt het dat ze zo te werk gaan.

In andere situaties in het verleden namen ze op één of andere manier deels de controle over tijdens je online verrichtingen. (meestal bij mensen zonder virusscanner, zonder update of die vrij onoplettend waren bij het installeren of downloaden van bepaalde programma’s)
Wanneer je op het einde van de rit je betalingslot (verschillende betalingen in één pakket) dient te bevestigen staat er ineens iets tussen die jij niet hebt ingegeven of die jij per ongeluk zoels hierboven beschreven hebt toegevoegd.
Let wel dit is een scenario die +/- een jaar geleden furore maakte. Ik vermoed dat de meeste banken hiervoor maatregelen hebben ingevoerd. Onder andere het telkens bevestigen van onbekende begunstigden via de M2-toets van de digipas.

Onze vrienden in “geldnood” blijven heel erg creatief….

Sheridans
Sheridans
8 jaren geleden

Het blijft mij telkens verbazen hoe goedgelovig mensen zijn.

Als je in vele gevallen het mailadres nakijkt waarvan deze mails worden verstuurd, dan is de zaak al duidelijk.

Als je dan nog eens opgebeld wordt door een wildvreemde om allerlei persoonlijke gegevens door te geven…. Ik dacht toch dat de bank alle gegevens had over je rekening, zij beheren hem toch?

Ook als je een verrichting doet naar bijvoorbeeld “Electrabel” van 79euro, dan hoef je niet op ok te drukken als de pc je vraagt om 15000 euro over te schrijven naar één of andere buitenlandse rekening.

Robokat (Carl De Ridder)
8 jaren geleden

Nog eentje om aan de phishing verzameling toe te voegen:

Geachte klant,

De ING spendeert veel aandacht en zorg aan de beveiliging en integriteit van al onze bankrekeningen. Graag vragen wij u dan ook aandacht voor het volgende. Afgelopen jaar is de ING, samen met veel andere Belguim banken, doelwit geworden van grootschalig internetfraude. Daarom zijn wij afgelopen maanden een grootschalig project gestart om dit te bestrijden. Alle online bankrekeningen dienen te worden gekoppeld aan een nieuw ontwikkeld beveiligingssysteem, waarmee verdachte bewegingen en ontwikkelingen op uw online bankrekening sneller worden getraceerd en opgelost.

Er is geconstateerd dat uw online ING rekening nog niet voorzien is van het nieuwe beveiligingssysteem.Wij vragen u dan ook 5-10 minuten van uw tijd om deze update compleet te maken, om zo de beveiliging te voltooien.

Gebruikt u onderstaande link: Klik hier

Na de update zal er door een van onze medewerkers nog contact met u worden opgenomen om het gehele proces te voltooien. Wanneer het gehele proces gereed is zal u weer als vanouds gebruik kunnen maken van het online bankieren via ING. Wij willen u alvast bedanken voor uw medewerking.

Hoogachtend,

Klantenservice

Copyright © 2012 ING – Alle rechten voorbehouden | ING Electronic Banking products include SSLEay 0.8.1 ©

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x