About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Clementine
Clementine
8 jaren geleden

300000 € is een bedrag hoger dan de waarde van een doorsnee woning , wat met onze ouderen die hun huisje verkopen , centjes op een rekening , en naar het rusthuis met 2 die rekenen wel elke maand op de inkomsten van hun spaarcentjes om eind vd maand de rusthuisrekening te betalen zonder zich te moeten vernederen en steun te vragen daar zal een bedrag van 1800 € zeer hard aankomen .

luuk
luuk
8 jaren geleden

in Nederland betaal je een heffing van 1,2% over je vermogen met een vrijstelling tot ca. 20.786 euro per persoon

Tk14
Tk14
8 jaren geleden

Alfonds,

Ook ik volg nog met die alternatieven… De laatste dagen stijgen de obligatiefondsen trouwens schitterend… Zeker verder doen met je prachtig initiatief dat almaar meer volgelingen zal krijgen… Voor mij is het al eerder een hobby geworden, het beheer van een fondsenportefeuille ( zij het nog eerder beperkt in aantal fondsen). En geniet van je vakantie…

jhn
jhn
8 jaren geleden

Hey AF, niet opgeven he, ik ben mee … maar wel nog steeds niet steenrijk van al die fondsen. Ik heb nog meer goede tips nodig!
😉

patrick
patrick
8 jaren geleden

Vergeet niet dat we momenteel een inflatie hebben van 2.90 % op jaarbasis, en het jaar is nog niet om. We worden armer, zelfs als we sparen, en de rente op de spaarboekjes is nog steeds dalende, als de ECB de rente naar 0.50 % verlaagd, dan gaat de daling in rasse schreden verder.

curls_be
curls_be
8 jaren geleden

Vanaf inkomstenjaar 2012 moeten we toch alle roerende inkomsten aangeven in de belastingaangifte? Deze discussie is hierdoor toch niet aan de orde? Of zie ik het verkeerd?
Wat is dat bijeengeschraap van geld door de regering toch vaag allemaal!

jhn
jhn
8 jaren geleden

volgens mij ook een van de redenen waarom de grootbanken veel klanten hebben en houden met (veel) geld.
die bankdirecteurs hebben hun klanten in de tang zitten!
de bankdirecteurs, adviseren hun klanten om hun spaargeld op te splitsen, zonder veel moeite doen ze dat even voor hun klanten (lees de bankbedienden). ze maken van oud geld nieuw geld om aan de nieuwe actie te kunnen deelnemen.
die rijkere klant met al zijn geld bij de grootbank denkt, amaai de bank heeft het goed voor met mij, ik blijf nog wat.
diezelfde bankdirecteur, maakt ook diezelfde klant bang van al dat internet bankieren, en de cirkel is rond.

de kans is groot dat deze regel bij een voorstel zal blijven …

udi
udi
8 jaren geleden

Fraudebestrijding op deze wijze is ok. Ik vraag me alleen af welke idioten er meer geld op spaarboekjes zetten dan de vrijstelling, domme fraudeurs?

Freg
Freg
8 jaren geleden

Iemand die zoveel geld op zijn spaarrekening heeft staan daat die meer dan 1830 EUR intrest per jaar krijgt, zal hier echt geen boterham minder door eten.

Wie zoveel geld op een spaarrekening staan heeft, is sowieso beter af om een deel ervan te beleggen in alternatieven die toch nog iets meer opbrengen.

Als ik het goed uitreken voor iemand die 300.000 EUR heeft staan op een spaarrekening à 2,65% intrest= 7950 EUR intrest per jaar. Roerende voorheffing (7950-1830) x 21%= 1285,2 EUR (dat is ook geen kwart minder inkomsten, maar 16% minder). Dat lijkt mij een peulschil als je 307.950 EUR op je rekening hebt staan!

Bovendien is dit niet nieuw, want die RV moet nu al betaald worden, en ze ontwijken is nu reeds belastingsfraude.

De kleine spaarder
De kleine spaarder
8 jaren geleden

Oké, het is ontwijking of zelfs fraude als je wil. Oké het zou eigenlijk niet mogen…
Maar een RV van 21 % op de rente van de spaarboekjes betekent voor een massa zo maar ineens bijna een kwart minder inkomsten. Vele gepensioneerden ( en ook anderen ) gaan dit echt voelen !

Jhn
Jhn
8 jaren geleden

Als ik het goed begrijp doen ze hier aan fraudebestrijding, juist!
Er zal effectief eenmaal een vrijstelling zijn.
Wie kan daar iets op tegen hebben?

William
William
8 jaren geleden

er staat 230 Miljard EUR op spaarboekjes

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x