About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
deenigekeuze
deenigekeuze
8 jaren geleden

Mijn plan loopt deze maand net 5 jaar. Als ik het plan niet afsluit, kan ik nu kopen en verkopen zoals ik wil, zonder kosten?

Sara
8 jaren geleden

Dat is vreemd. Gisteren zag de productpagina er helemaal vernieuwd uit (met nieuwe copy die 40 fondsen vermeldde — de lijst met fondsen bevatte er evenwel maar 20). Vandaag ziet ie er echter weer uit zoals de maanden ervoor! Then again, in de FAQ staat er vandaag nog steeds 40 (al staat dat er al een paar maanden zo…)

Ik heb de indruk dat het dus in elk geval niet lang meer zal duren. Waarschijnlijk heeft een webmaster per ongeluk te vroeg op publish geklikt. 🙂

Sara
8 jaren geleden

Heb contact opgenomen. Reactie: “In principe zal de uitbreiding van het fondsenaanbod van het Fund Investment Plan ten laatste in september plaatsgevonden hebben.”

Saraara
8 jaren geleden

Op de website wordt nu vermeld dat er keuze is uit 40 fondsen. Volgt er een follow-up post van MijnKapitaal.be? 🙂

marc w.
marc w.
8 jaren geleden

Iemand al weet van welke nieuwe fondsen erbij zijn/zullen komen bij Fund Investment van Keystrade ?
Ik zoek dringend naar een deftig alternatief voor het niets opbrengende spaarboekje.

Karien
Karien
8 jaren geleden

Ik heb navraag gedaan bij Keytrade om mijn fondsen van het MIjn Kapitaal Kernfonds die noodgedwongen bij Binckbank zaten, over te plaatsen naar Keytrade. Dat kan, maar deze fondsen kunnen bij Keytrade nog steeds niet aangekocht worden. Gezien ik toch van plan was om gespreid te investeren in dit Kernfonds is dat wel een handicap. Dus, bij deze toch een oproep aan Keytrade (Nelissen Gorik) om er werk van te maken en deze fondsen aan te bieden in hun Fund Investment Plan…

Johan
8 jaren geleden

Je hebt volledig gelijk als je stelt dat de perfecte timing onmogelijk is. Ook hebben we al proberen aan te tonen dat op langere termijn gespreid instappen bijna nooit een voordeel is. In de evaluaties die er binnen enkele dagen aankomen, zal je echter wel zien dat gespreid instappen de tussentijdse verliezen erg beperkt. Dat kan wel een erg groot psychologisch voordeel zijn voor velen.
Gedurende een hele tijd tegen een verlies aankijken van 10% is geen optie voor vele beleggers.

Johan
8 jaren geleden

“Het is erg moeilijk te onderzoeken of een éénmalige instap nu wel beter of slechter is dan een gespreide instap”

Ik denk toch dat het voor een amateur belegger heel moeilijk is om de beste timing te vinden op in te stappen… de mogelijk om bv. elke maand hetzelfde bedrag te investeren en dus zowel hoog als laag te kopen is niet zo een slecht idee. Zeker op langere termijn.

Ha ja, ik spring wel in het zwembad maar niet meen salto en ga meestal niet via het laddertje 🙂

karien
karien
8 jaren geleden

Ik ben al klant bij keytrade, helaas moest ik noodgedwongen de andere fondsen van het kernfonds, elders aankopen, wat ook voor mij veel ingewikkelder is. Dus ik ben ook grote voorstander van de suggestie van al fonds !

Jens
Jens
8 jaren geleden

Bedankt voor deze analyse. Indien het fondsenpakket uitgebreid wordt, zal ik hier zeker gebruik van maken.

Nelissen Gorik
8 jaren geleden

We bekijken wat we kunnen doen om het universum eventueel uit te bereiden. De mensen achter mijn kapitaal zullen dan zeker hun inbreng mogen maken.

De huidige keuze van het universum van fondsen is niet enkel gemaakt door te kijken naar de historische gegevens maar we willen onze klanten een zo breed mogelijk spectrum aanbieden in het Fund Investment Plan.

Andere opmerkingen of vragen blijven natuurlijk welkom.

KR
KR
8 jaren geleden
Antwoord aan  Nelissen Gorik

Beste,

Heeft u al meer (goed) nieuws voor ons?

Alvast bedankt,
KR

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

17
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x