About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kevin
Kevin
5 jaren geleden

MeDirect was ook Maltees. Nu heb ik mijn rekeningen nooit aangegeven bij het CAP en nooit de 25% roerende voorheffing aangegeven. Ben ik iets vergeten? Of is dit enkel van toepassing bij Izola Bank?

CP1234
CP1234
5 jaren geleden

We kunnen ons ook de volgende vraag stellen: Moest er ooit met Izola iets mislopen, zou Malta dan moeite doen voor een bank die eigenlijk in Vlaamse handen is ??
( persoonlijk denk ik van niet, maar dat is mijn mening )

CP1234
CP1234
5 jaren geleden

Ik denk dat men hier al minstens 3X heeft bewezen dat men een systeembank niet laat omvallen: fortis, dexia en ook in mindere mate kbc.
Kan men het betalen, tuurlijk niet, maar men zal wel iets doen, in Malta gaan ze dit gewoon als een spijtig incident beschouwen en daarmee is de kous af.

Ik ben ook klant bij Belgische filialen van buitenlandse banken, maar dat zijn onze buurlanden, die spreken allen één van onze nationale talen, bij problemen in Malta zou ik persoonlijk niet weten waar ik moest beginnen.
En als ik niet weet waar te beginnen bij een financieel product, dan blijf ik er van af !

Al Fonds (Marc Person)
5 jaren geleden
Antwoord aan  CP1234

Izola Bank is eigendom van Van Marcke. Misschien eens bellen via de douchekop van je bad ?

CP1234
CP1234
5 jaren geleden

Zal niet lukken, kom ik in Duitsland terecht, heb geen Van Marcke in huis …

CP1234
CP1234
5 jaren geleden

Klopt, maar onze systeembanken zijn door het verleden zo onstabiel geworden dat ze ook in het gevaar zouden komen moest er een kleine speler omvallen. Daarom denk ik dat de regering hier ( en in onze buurlanden ) meer moeite zullen doen om tot een oplossing te komen waarbij de eigenaars geschoren worden ( zoals bij fortis, dexia ) maar de spaarders beschermd blijven.

Maar dat is mijn mening, en ik wil zeker niet zeggen dat we hier veilig zitten, maar in mijn ogen toch nog veel veiliger dan in een land zoals Malta.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x