About the author

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
Koen
Gast
Koen

Beste medelezers van deze site, wat vinden jullie over het nieuwe internetplatform van MeDirect? Qua beveiliging en lay-out is het wat mij betreft zeker een stap vooruit. Over de gebruiks(on)vriendelijkheid ben ik een stuk minder tevreden: – het verwijderen van berichten is omslachtiger geworden, want vereist nu 2 muisklikken per bericht (vroeger slechts 1 muisklik per bericht). – het rapport transactiehistoriek vind ik is veel overzichtlijker, én sneller toegankelijker via het navigatiemenu. Wel mis ik in dat rapport belangrijke informatie om mijn beleggingen goed te kunnen opvolgen: het aantal deelbewijzen is afgerond op 2 decimalen ipv 4, en de datum… Lees verder »

jovandevoorde
Gast
jovandevoorde

Heb dezelfde ervaring met het verwijderen van berichten. Ik dacht alle te verwijderen berichten te kunnen selecteren om ze dan met één muisklik te kunnen verwijderen. Noppes. Voor elk bericht idd 2X klikken, als je maandelijks de mixer aankoopt ben je dus wel even bezig.

Nic
Gast
Nic

Je kan wel de berichten per bladzijde selecteren en deze dan samen te verwijderen met de knop rechts onderaan aan te klikken en verwijderen te kiezen.

nelson
Gast
nelson

Ik ben benieuwd naar jullie analyse. Enig idee wanneer we dit kunnen verwachten

Luc
Gast
Luc

Hoi MK , ben nog redelijk nieuw hier op de site, en ben eventueel van plan een rekening bij Medirect te openen .
daarom mijn vraag ; is het inloggen op de website al veiliger + gebruiksvriendelijker, want het lezen van de posts hierboven doet mij twijfelen om deze stap te zetten.

omega
Gast
omega

Ik vernam paar weken terug van Medirect dat ze dit jaar SMS login willen invoeren dus dat lijkt mij toch positief.

Peter
Gast
Peter

Klopt het dat diegene die MeDirect runnen voordien werkten bij die IJslandse bank die destijds over kop gegaan is en mensen toen moeilijk aan hun geld konden. Zegt uiteraard niks over Medirect nu maar wou het toch weten.

Kevin
Gast
Kevin

MeDirect is veiliger dan Belfius 😉

Dolfijn
Gast
Dolfijn

MeDirect is zeer interessant met name voor fondsen maar heb toch enkele bedenkingen: De inlog procedure op hun site is niet bepaald veilig en behoorlijk omslachtig. Dat ze met tegenrekening werken is goed, maar hackers kunnen eens binnen nog altijd veel financiele ravage aanrichten op je rekening wat niemand wil natuurlijk. Ze vermelden dat de pincode aantikken op het scherm dit beschermt tegen keyloggen, maar hackers zijn uiteraard ook in staat om te volgen op je scherm wat jij ziet. Dat kan via spyware maar ook bugs zoals eentje recent ontdekt in Flash Player bieden continu nieuwe mogelijkheden aan hackers.… Lees verder »

CP1234
Gast
CP1234

Update: MeDirect heeft me vandaag telefonisch gecontacteerd, zeer vriendelijke en professionele klantendienst en ze wisten waarover ze het hadden.
Als iets goed is mag het zeker ook gezegd worden.

Rene
Gast
Rene

En wat is de oplossing?

Jens
Gast
Jens

Mac wordt zo weinig gebruikt in vergelijking met Windows dat niet alles overal ondersteund wordt. Je kan blijven klagen en zagen of je kan een tweede browser naast Safari installeren, zoals Firefox of Google Chrome.

CP1234
Gast
CP1234

@ Al Fonds: hun helpdesk wist me te zeggen dat hun systeem apple niet volledig ondersteund op dit moment, maar ze zijn er aan het werken. @ Robokat: de mac werkt perfect, daar komen geen andere browsers op Maar wat ik echt niet snap is dat de uitgevoerde overschrijving via de smartphone er gewoonweg terug opstaat ?? Heb het weeral gemeld aan hun helpdesk, vraag me af met wat ze nu gaan afkomen, want alles werkte en de bevestiging van uitvoering was er. Toch echt wel raar. Maar tijdelijk uitstel is zeker geen afstel, ze zullen hun systemen wel beter… Lees verder »

CP1234
Gast
CP1234

Even iets over Medirect zelf. Is er hier nog iemand die met een apple/ macbook werkt en die problemen heeft op hun site ? Klant worden, beleggersrekening openen, alles zonder probleem. Echter geld overschrijven gaat gewoon niet, zowel niet naar de geldrekening als naar de gelijnde rekening, ik kan gewoon niet op “volgende” drukken. Volgens Medirect ligt het aan qapple, kan zijn, maar waarom werkt de rest dan wel ? Heb het met mijn oude pc eens geprobeerd ( vista ), maar daar kon ik zelf niet mee inloggen … Zou het godgeklaagd vinden moest ik een pc moeten aanschaffen… Lees verder »

De kleine spaarder
Gast
De kleine spaarder

Wel ik gebruik Vista en heb geen enkel probleem. Alles loopt vlot.

peterdedonder
Gast
peterdedonder

Ik stel voor dat je eens een andere browser probeert.
Ik gebruik Firefox (op Windows weliswaar) en heb tot dusver geen enkel probleem ondervonden.
Het moet wel gezegd worden dat de MeDirect site niet meteen de meest moderne/gebruiksvriendelijke indruk maakt.
Maar goed, als ik moet kiezen tussen (1) lage kosten en/of rendement op mijn geld of (2) een gebruiksvriendelijke site… ;-P

CP1234
Gast
CP1234

Op die pc met vista staat firefox als browser, maar inloggen gaat gewoon niet.

Heb nu 3 verschillende systemen gebruikt:

  • oude PC met vista – firefox: inloggen gaat niet
  • nieuwe apple macbook: inloggen en scrollen op de beveiligde site gaan perfect, beleggersrekening openen, geen probleem, enkel overschrijven van gelden is onmogelijk
  • android smartphone van mijn vriendin ( goedkoop model ): alles werkt

Maar ze zijn er kennelijk van op de hoogte, hopelijk doen ze er ook iets aan.

Toch raar dat alle andere banken perfect werken op zowel de mac als de oude pc …

CP1234
Gast
CP1234

Correctie: het overgeschreven bedrag via de smartphone staat terug op de medirect rekening …
Goedkoop of niet, die hun systemen trekken op niets.
Nul, nul vertrouwen geeft deze bank mij en ik ben al jaren op de kar van de online banken gesprongen, maar zo’n zaken ben ik nog nergens tegen gekomen …

Al Fonds
Gast
Al Fonds

Heb je al contact gehad met de helpdesk?
Bij de eerste inlog lukte het bij mij ook niet. Toen heb ik gebeld: ik moest nogmaals inloggen, terwijl men intern de zaken bekeek. Vanaf dan geen probleem meer. Ik vermoed dat ze iets aangepast hebben.

oli469
Gast
oli469

Dit is dus waarom ik graag naar Mijnkapitaal.be kom. Jullie slagen er telkens weer in om analyses te maken die er toe doen. Jullie formuleren ook steevast antwoorden op financiële vragen uit de actualiteit die mij bezighouden zonder dat ik de vragen formeel stel. Misschien niet 100% gepast om dit hier als reactie neer te schrijven, maar ik vind dat jullie team gerust eens in de bloemetjes gezet mag worden. Jullie verrichten fantastisch werk. (ook de gastschrijvers trouwen) Als ik dezelfde vragen stel dan jullie, dan heb ik er bovendien ook vertrouwen in dat ik zelf goed bezig ben met… Lees verder »

costaadeje
Gast
costaadeje

Zou je dan bij Medirect durven opteren voor een termijnrekening op 5 jaar? Of vinden jullie dat te lang?

Kevin
Gast
Kevin

Bedankt voor het artikel, dit stelt me enigszins gerust aangezien daar aanzienlijk wat spaargeld ondergebracht is (termijnrekening + fondsen).

Al Fonds
Gast
Al Fonds

Al tijdens het eerste contact dat ik maanden geleden had met Peter Van Heecke,de General Manager van MeDirect, werd er aangekondigd dat MeDirect een Belgische bank zou worden. De route via Malta was een optie om sneller te kunnen starten.
Vele Belgische banken hebben daar aardig gebruik van gemaakt om bij dat Malta de nodige twijfels te zaaien.Mijn bank vroeg me zelfs waarom ik geld ging overschrijven naar Malta…

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be