About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koen
Koen
4 jaren geleden

Beste medelezers van deze site,
wat vinden jullie over het nieuwe internetplatform van MeDirect?
Qua beveiliging en lay-out is het wat mij betreft zeker een stap vooruit.
Over de gebruiks(on)vriendelijkheid ben ik een stuk minder tevreden:
– het verwijderen van berichten is omslachtiger geworden, want vereist nu 2 muisklikken per bericht (vroeger slechts 1 muisklik per bericht).
– het rapport transactiehistoriek vind ik is veel overzichtlijker, én sneller toegankelijker via het navigatiemenu.
Wel mis ik in dat rapport belangrijke informatie om mijn beleggingen goed te kunnen opvolgen: het aantal deelbewijzen is afgerond op 2 decimalen ipv 4, en de datum van settlement is niet zichtbaar (wel via het een voor een openen van de bijhorende PDF…)

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen (en hoop dat MD snel enkele zaken kan aanpassen)

jovandevoorde
jovandevoorde
4 jaren geleden
Antwoord aan  Koen

Heb dezelfde ervaring met het verwijderen van berichten. Ik dacht alle te verwijderen berichten te kunnen selecteren om ze dan met één muisklik te kunnen verwijderen. Noppes. Voor elk bericht idd 2X klikken, als je maandelijks de mixer aankoopt ben je dus wel even bezig.

Nic
Nic
4 jaren geleden
Antwoord aan  jovandevoorde

Je kan wel de berichten per bladzijde selecteren en deze dan samen te verwijderen met de knop rechts onderaan aan te klikken en verwijderen te kiezen.

nelson
nelson
6 jaren geleden

Ik ben benieuwd naar jullie analyse. Enig idee wanneer we dit kunnen verwachten

Luc
Luc
6 jaren geleden

Hoi MK , ben nog redelijk nieuw hier op de site, en ben eventueel van plan een rekening bij Medirect te openen .
daarom mijn vraag ; is het inloggen op de website al veiliger + gebruiksvriendelijker, want het lezen van de posts hierboven doet mij twijfelen om deze stap te zetten.

omega
omega
6 jaren geleden
Antwoord aan  Luc

Ik vernam paar weken terug van Medirect dat ze dit jaar SMS login willen invoeren dus dat lijkt mij toch positief.

Peter
Peter
6 jaren geleden

Klopt het dat diegene die MeDirect runnen voordien werkten bij die IJslandse bank die destijds over kop gegaan is en mensen toen moeilijk aan hun geld konden. Zegt uiteraard niks over Medirect nu maar wou het toch weten.

Kevin
Kevin
6 jaren geleden
Antwoord aan  Peter

MeDirect is veiliger dan Belfius 😉

Dolfijn
Dolfijn
6 jaren geleden

MeDirect is zeer interessant met name voor fondsen maar heb toch enkele bedenkingen:

  1. De inlog procedure op hun site is niet bepaald veilig en behoorlijk omslachtig. Dat ze met tegenrekening werken is goed, maar hackers kunnen eens binnen nog altijd veel financiele ravage aanrichten op je rekening wat niemand wil natuurlijk. Ze vermelden dat de pincode aantikken op het scherm dit beschermt tegen keyloggen, maar hackers zijn uiteraard ook in staat om te volgen op je scherm wat jij ziet. Dat kan via spyware maar ook bugs zoals eentje recent ontdekt in Flash Player bieden continu nieuwe mogelijkheden aan hackers. Ik werk al 17 jaar in IT dus denk dat ik weet waarover ik spreek als ik zeg dat de login van Medirect echt wel ondermaats is. Digipass of sms zou al een stuk veiliger zijn. Geld kan men idd niet stelen vanwege tegenrekening, maar zoals gezegd willen de meeste hackers vooral ravage aanrichten als ze ergens binnengeraken. Misschien dat Robokat of Al Fonds die digipass of sms optie toch eens kunnen aankaarten bij MeDirect.

  2. Waar worden de fondsen bewaard? In een post op spaargids zeiden ze geloof ik KBL in Luxemburg maar vind daar nergens bevestiging over op hun site.

Peter
Peter
6 jaren geleden
Antwoord aan  Archief_Robokat

Heb het gevoel dat het hier en op SG vol zit met werknemers van MeDirect.. zo defensief dat men is als men nog maar iets in vraag durft stellen zoals de veiligheid van de login.. is bijkomende beveiliging met digipass of sms echt teveel gevraagd anno 2015.

Dolfijn
Dolfijn
6 jaren geleden
Antwoord aan  Archief_Robokat

OK, dat is in orde. Gezien ik lees dat jullie goede contacten onderhouden met banken en fondsbeheerders, wou ik alleen nog vragen van het eventueel nog eens aan MeDirect voor te leggen als je kan.

Op SG waren er vooral enkele die zeer fel TEGEN verbetering van het systeem waren en nu ben ik wat bang dat MeDirect dan maar niks zal veranderen aan het systeem wat jammer zou zijn.

Natalie
Natalie
6 jaren geleden
Antwoord aan  Archief_Robokat

Ik ben ook geinteresseerd in Medirect maar vind het toch wel bedenkelijk dat ze blijkbaar geen 2-step verificatie (sms/digipass) willen invoeren. Een tegenrekening voorkomt idd diefstal, maar neemt uiteraard niet weg dat hackers schade kunnen toebrengen aan accounts. Zelf je google account kan je tegenwoordig beschermen met 2-step en hier gaat het uiteindelijk wel over je vermogen hé.

Je zegt dat je professioneel bezig bent met IT security. Wat zouden ze volgens jou qua veiligheid moeten verbeteren vanuit jouw expertise?

Mvg, Natalie

Natalie
Natalie
6 jaren geleden
Antwoord aan  Archief_Robokat

Als het effectief waar is dat je geld op een andere manier dan de tegenrekening kan weghalen, zou je dat dan niet aan MeDirect raporteren zodat ze die bug kunnen fixen? Lijkt mij toch belangrijk genoeg en je kan er dan mss een artikel over schrijven zodat veiligheid ook eens wat meer aandacht krijgt.

Die methode om geld weg te halen zonder via de tegenrekening te gaan, is dat alleen bij MeDirect dat je die bug ziet of ook bij andere online banken?

En is het zo om dat überhaupt te kunnen doen dat je wel eerst iemands account zou moeten kunnen hacken. Is het dus niet dat je intern van jouw MeDirect account geld zou kunnen stelen van een ander account zonder dat account als zodanig te moeten hacken dus via interne weg.

Mvg, Natalie

Natalie
Natalie
6 jaren geleden
Antwoord aan  Archief_Robokat

Vraag is of MeDirect ook veilig is voor grotere vermogens.. als ik naar het kapitaal van onze familie kijk dan gaat het over enkele miljoenen euros. De reden dat ik dit vraag is dat volgens hun eigen kerncijfers ze een eigen vermogen hebben van maar zo’n 80M euro, wat niet echt veel is voor een bank.

Vooral als de bank in problemen zou komen zal ze waarschijnlijk niet gered worden door een overheid gezien het niet als systeembank beschouwd wordt. In theorie zou je bij faillisement je effecten makkelijk moeten terugkrijgen maar uiteraard kan niemand weten of dat in de praktijk ook zo zou zijn met al de chaos dan.

CP1234
CP1234
7 jaren geleden

Update: MeDirect heeft me vandaag telefonisch gecontacteerd, zeer vriendelijke en professionele klantendienst en ze wisten waarover ze het hadden.
Als iets goed is mag het zeker ook gezegd worden.

Rene
Rene
7 jaren geleden
Antwoord aan  CP1234

En wat is de oplossing?

Jens
Jens
7 jaren geleden

Mac wordt zo weinig gebruikt in vergelijking met Windows dat niet alles overal ondersteund wordt. Je kan blijven klagen en zagen of je kan een tweede browser naast Safari installeren, zoals Firefox of Google Chrome.

CP1234
CP1234
7 jaren geleden

@ Al Fonds: hun helpdesk wist me te zeggen dat hun systeem apple niet volledig ondersteund op dit moment, maar ze zijn er aan het werken.

@ Robokat: de mac werkt perfect, daar komen geen andere browsers op

Maar wat ik echt niet snap is dat de uitgevoerde overschrijving via de smartphone er gewoonweg terug opstaat ??
Heb het weeral gemeld aan hun helpdesk, vraag me af met wat ze nu gaan afkomen, want alles werkte en de bevestiging van uitvoering was er.
Toch echt wel raar.

Maar tijdelijk uitstel is zeker geen afstel, ze zullen hun systemen wel beter upgraden naar de toekomst toe hoop ik.

CP1234
CP1234
7 jaren geleden

Even iets over Medirect zelf. Is er hier nog iemand die met een apple/ macbook werkt en die problemen heeft op hun site ? Klant worden, beleggersrekening openen, alles zonder probleem. Echter geld overschrijven gaat gewoon niet, zowel niet naar de geldrekening als naar de gelijnde rekening, ik kan gewoon niet op “volgende” drukken. Volgens Medirect ligt het aan qapple, kan zijn, maar waarom werkt de rest dan wel ? Heb het met mijn oude pc eens geprobeerd ( vista ), maar daar kon ik zelf niet mee inloggen …
Zou het godgeklaagd vinden moest ik een pc moeten aanschaffen gewoon voor deze bank, op al de andere banken heb ik nog nooit problemen gehad met men Macbook.
Iemand dezelfde ervaringen bij Medirect ??

De kleine spaarder
De kleine spaarder
7 jaren geleden
Antwoord aan  CP1234

Wel ik gebruik Vista en heb geen enkel probleem. Alles loopt vlot.

peterdedonder
peterdedonder
7 jaren geleden
Antwoord aan  CP1234

Ik stel voor dat je eens een andere browser probeert.
Ik gebruik Firefox (op Windows weliswaar) en heb tot dusver geen enkel probleem ondervonden.
Het moet wel gezegd worden dat de MeDirect site niet meteen de meest moderne/gebruiksvriendelijke indruk maakt.
Maar goed, als ik moet kiezen tussen (1) lage kosten en/of rendement op mijn geld of (2) een gebruiksvriendelijke site… ;-P

CP1234
CP1234
7 jaren geleden
Antwoord aan  peterdedonder

Op die pc met vista staat firefox als browser, maar inloggen gaat gewoon niet.

Heb nu 3 verschillende systemen gebruikt:

  • oude PC met vista – firefox: inloggen gaat niet
  • nieuwe apple macbook: inloggen en scrollen op de beveiligde site gaan perfect, beleggersrekening openen, geen probleem, enkel overschrijven van gelden is onmogelijk
  • android smartphone van mijn vriendin ( goedkoop model ): alles werkt

Maar ze zijn er kennelijk van op de hoogte, hopelijk doen ze er ook iets aan.

Toch raar dat alle andere banken perfect werken op zowel de mac als de oude pc …

CP1234
CP1234
7 jaren geleden
Antwoord aan  CP1234

Correctie: het overgeschreven bedrag via de smartphone staat terug op de medirect rekening …
Goedkoop of niet, die hun systemen trekken op niets.
Nul, nul vertrouwen geeft deze bank mij en ik ben al jaren op de kar van de online banken gesprongen, maar zo’n zaken ben ik nog nergens tegen gekomen …

Al Fonds
Al Fonds
7 jaren geleden
Antwoord aan  CP1234

Heb je al contact gehad met de helpdesk?
Bij de eerste inlog lukte het bij mij ook niet. Toen heb ik gebeld: ik moest nogmaals inloggen, terwijl men intern de zaken bekeek. Vanaf dan geen probleem meer. Ik vermoed dat ze iets aangepast hebben.

oli469
oli469
7 jaren geleden

Dit is dus waarom ik graag naar Mijnkapitaal.be kom. Jullie slagen er telkens weer in om analyses te maken die er toe doen. Jullie formuleren ook steevast antwoorden op financiële vragen uit de actualiteit die mij bezighouden zonder dat ik de vragen formeel stel. Misschien niet 100% gepast om dit hier als reactie neer te schrijven, maar ik vind dat jullie team gerust eens in de bloemetjes gezet mag worden. Jullie verrichten fantastisch werk. (ook de gastschrijvers trouwen) Als ik dezelfde vragen stel dan jullie, dan heb ik er bovendien ook vertrouwen in dat ik zelf goed bezig ben met mijn persoonlijke financiële zaken.
Ik moet zeggen dat MeDirect erin geslaagd is mijn vertrouwen te winnen, hoewel ik bij aanvang zeer sceptisch tegenover deze bank stond. Datzelfde scepticisme heb ik nu wel nog steeds bij Nemea en PSABank. De toekomst zal uitwijzen of dit gegrond is/was.

costaadeje
costaadeje
7 jaren geleden

Zou je dan bij Medirect durven opteren voor een termijnrekening op 5 jaar? Of vinden jullie dat te lang?

costaadeje
costaadeje
7 jaren geleden
Antwoord aan  Archief_Robokat

Dan is het misschien een beter idee om te opteren voor een spaarverzekering (genre Afer Europe) waarbij de gegarandeerde rente mee stijgt als de langetermijnrente stijgt?

costaadeje
costaadeje
7 jaren geleden
Antwoord aan  Archief_Robokat

Maar je kan toch niet ontkennen dat Afer Europe momenteel één van de betere alternatieven is voor wie op veilig wil spelen (gelet op het gemiddelde rendement van de laatste jaren)?

costaadeje
costaadeje
7 jaren geleden
Antwoord aan  Archief_Robokat

Waar moet je tegenwoordig dan nog je geld in steken? Je kan toch niet alles op de beurs gaan beleggen…

jules Ceasar
jules Ceasar
7 jaren geleden
Antwoord aan  Archief_Robokat

Bij afer beweert men nog voldoende lang lopende obligaties te hebben. Ze beweren verder ook dat ze de laatste jaren niet alles uitkeren; dacht ze ongeveer 0,35 % buffer achter houden van de ‘winst’ om deze te kunnen gebruiken om de periode van ‘omslag’ toch nog te kunnen overbruggen.
Oordeel zelf of de looptijd van het meeste leningen binnen jouw beleggingshorizon zitten?
http://www.afer.asso.fr/wp-content/uploads/AFER-portefeuilles-2014.pdf

Verder kan je bij AFER (buiten de rv) kosteloos uitstappen. Je kreeg dan nog steeds dezelfde opbrengst als de recente obligatie uitgiftes.

Anderzijds oogt het geheel wel wat op zijn ‘Frans’ en zit er 41 miljard euro in het fonds.
Dus plots iedereen zijn centen zou opnemen…

Tja Tak 21 misschien is afer hier voorlopig de minst slechte keuze. Iemand anders gegarandeerde mogelijkheden om toch nog een beetje opbrengst te hebben ?

Al Fonds
Al Fonds
7 jaren geleden
Antwoord aan  jules Ceasar

Ik heb niet gezegd dat Tak21 slecht was en ik heb zeker Afer niet genoemd.
Als de rente weer zou gaan stijgen, dan gaan al die producten maar zeer langzaam volgen. Die emmer met dat koud water is goed gevonden als voorbeeld; alhoewel ik het zelf zeg.

costaadeje
costaadeje
7 jaren geleden
Antwoord aan  Archief_Robokat

We zullen binnen 8 jaar hier eens moeten op terugkomen..Als we de laatste 5 jaren qua rendement bekijken, vind ik dat Afer Europe aan mijn verwachtingen voldoet…
Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik de hier beschreven mixfondsen evenzeer interessant vind en het is goed mogelijk dat die de komende 5 jaar meer gaan opbrengen dat mijn Afer spaarverzekering…mijn grootste probleem is dat mijn belegd kapitaal bij de mixfondsen niet gegarandeerd is (mijn startkapitaal van 1000 euro kan bv. na 1 jaar “slechts” 900 euro bedragen), terwijl mijn startkapitaal bij mijn spaarverzekering wel “hetzelfde” blijft en gegarandeerd is.

Al Fonds
Al Fonds
7 jaren geleden
Antwoord aan  costaadeje

Voor kapitaalsrisico dat je neemt, zou je dus beter vergoed dienen te worden. Dat noemt men de risicopremie. Als de fondsenuitgever die premie niet op zak steekt.

costaadeje
costaadeje
7 jaren geleden
Antwoord aan  Archief_Robokat

En wat te denken van Paul D’hoores geldbarometer? Blijkbaar groeien de bomen tot in de hemel…

Al Fonds
Al Fonds
7 jaren geleden
Antwoord aan  costaadeje

Als de rente weer zou gaan stijgen (met de nadruk op zou) dan gaan al die spaarverzekeringen het slachtoffer worden van hun eigen succes tijdens de laatste maanden en jaren. Ze zitten vol obligaties met lage rendementen: kan je je voorstellen hoeveel obligaties daar moeten aan toegevoegd worden met betere rendementen om dat gemiddelde op te krikken ? Vergelijk het met een emmer koud water: hoeveel warm water moet je daarbij gieten om lauw water te krijgen ?
Waarom de rente niet erg snel gaat stijgen? Dat lees je in mijn artikel van morgen…

costaadeje
costaadeje
7 jaren geleden
Antwoord aan  Al Fonds

Om eerlijk te zijn, ik heb nochtans de indruk dat de rente daalt in plaats van stijgt…De rentes op spaarboekjes, termijnrekeningen en spaarverzekeringen daalden onlangs nog in plaats van te stijgen…Hoe de rente er binnen vijf jaar bv. zal voor staan, weet natuurlijk niemand….

Al Fonds
Al Fonds
7 jaren geleden
Antwoord aan  costaadeje

Niet te snel van stapel lopen: op 16 april stond de OLO10 op 0,33. Gisteren noteerde diezelfde OLO aan meer dan 1%. Als dat geen stijging is.
De korte termijn (Euribor3M) noteert wel lager: gisteren negatief. De banken betalen dus geld aan de ECB om hun geld bij te houden. Waarom zouden ze dan hun spaarboekjes aantrekkelijk maken?

Kevin
Kevin
7 jaren geleden

Bedankt voor het artikel, dit stelt me enigszins gerust aangezien daar aanzienlijk wat spaargeld ondergebracht is (termijnrekening + fondsen).

Al Fonds
Al Fonds
7 jaren geleden

Al tijdens het eerste contact dat ik maanden geleden had met Peter Van Heecke,de General Manager van MeDirect, werd er aangekondigd dat MeDirect een Belgische bank zou worden. De route via Malta was een optie om sneller te kunnen starten.
Vele Belgische banken hebben daar aardig gebruik van gemaakt om bij dat Malta de nodige twijfels te zaaien.Mijn bank vroeg me zelfs waarom ik geld ging overschrijven naar Malta…

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x