About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

15
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
LucRobokat (Carl De Ridder)NicoSLucFKenneth Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
NicoS
Gast
NicoS

“En uiteraard moet je een voldoende grote cash buffer aanhouden voor alle voorziene en niet-voorziene uitgaven.”
Kan U over de term “voldoende grote” wat meer uitweiden? Uiteraard in het deel niet-voorziene uitgaven. Bijvoorbeeld in de grootorde van je inkomen. (2x, 4x, 6x, …)

LucF
Gast
LucF

Tot slot nog een kleine suggestie voor wie mijn aanrader “DB Saving Plan” niet goed vind (misschien vanwege de beperking van 500 EUR/maand):

De Waregemse spaarbank CKV trok op 24 november de spaarrente op

https://www.ckv.be/

CKV (Centrale Kredietverlening) trok een jaar geleden haar rentetarieven op en doet deze stunt opnieuw over. De basisrente stijgt van 0,20 naar 0,25%, en de getrouwheidspremie neemt toe van 0,30% naar 0,50%.

De bank verhoogt haar rentetarieven met het oog op het aantrekken van nieuwe deposito’s. De spaarbank wil over voldoende spaardeposito’s beschikken om een kredietportefeuille van een andere bank over te kunnen nemen.

Kenneth
Gast
Kenneth

Als je het vergelijkt met spaarrekeningen of termijnrekeningen is dit te overwegen. De 3m extra vind ik een beetje aan het haar getrokken. Als je al 12m vooropzeg moet geven , waarom dan nog een wachttijd van 3m. Natuurlijk mikken wij me de mixer op een hoger rendement 🙂 , maar voor het geld dat langs de kant staat (miljarden op spaarboekjes) is het mss een alternatief.

LucF
Gast
LucF

Wie een hoger rendement wil voor SPAREN kan het aanbod DB Saving Plan van Deutsche Bank eens bekijken. Een klassieke spaarrekening maar wel met hogere rente en zonder vervelende verplichtingen/beperkingen buiten misschien de maximale maandelijkse inlage.

Rente: basis 0,90% + 0,30% getrouwheidspremie.
Weliswaar beperkt tot sparen aan het tempo van 500 EUR/maand.

De basisrente van 0,90% is verworven per dag, je beschikt altijd vrij over je spaargeld.

LucF
Gast
LucF

Jaja… ze “kunnen” stortingen verbieden. Als het in hun kraam past allicht. En anders niet maar dan is het ook niet relevant voor de klant.

costaadeje
Gast
costaadeje

Die ME12-rekening vind ik toch nog altijd interessanter dan bv. Carmignac Sécurité en Robeco lux-o-rente…

LucF
Gast
LucF

Mooie analyse!

Maar mijn conclusie was al dat dit niet interessant was, zelfs al is het in zekere opzichten een gunstiger aanbod dan de concurrentie.

Zeker in tijden van wellicht stijgende rente jezelf verbinden aan een opzegtermijn van 12 maanden is toch wel heel lang en immobiliseert de spaarder. Waarom denk je dat MeDirect dergelijk product lanceert?

Ter aanvulling: de ME12 kan enkel geopend worden op naam van meerderjarigen.

costaadeje
Gast
costaadeje

Waarom denk je dat MeDirect dergelijk product lanceert?
Hier een antwoord op je vraag:
Ceo van Medirect antwoordt als volgt:
“We willen het ingezamelde spaargeld gebruiken om leningen toe te kennen aan grote bedrijven in heel Europa. We investeren dus in de reële economie.”

Peter
Gast
Peter

en waar verschilt dit met andere banken?

Peter
Gast
Peter

Hoe snel denk je dat de ander banken hun interest van 0.11% naar 1.00% zullen optrekken?

LucF
Gast
LucF

Het interesseert mij niet zozeer wanneer andere banken dit gaan doen, ze moeten maar zelf hun prioriteiten stellen.
Ik kies gewoon de beste spaarrekening op het moment en zet daar maximum op wat ik nodig acht.
Een spaarrekening is nu niet direct waar ik echt zoveel belang aan hecht, maar hetgeen er op staat wil ik wel zo goed mogelijk laten “opbrengen” alhoewel dit met een inflatie van 2,09% onmogelijk is met een rente die lager is dan de inflatie.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be