About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

20
Reageer op dit artikel

avatar
8 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
loekieRaybart vdbRobokatgeert Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ray
Gast
Ray

Men belooft een Maltese depositogarantie tot 100000 € en dan blijkt dit een lege doos te zijn? Malta is dan voor mij een bananenrepubliek.

loekie
Gast
loekie

opgelet: bananen hangen in een tros…

bart vdb
Gast
bart vdb

Wat mij meer verontrust uit het jaarverslag van 2013 is onder meer de toon die ze aanslaan tov toezichthouders & regelgevers in de inleiding: dat zou bij een BE bank niet waar zijn – reden voor mij om aan te nemen dat ze wel eens creatief zouden kunnen zijn in hun interpretaties van regeltjes die ontwijkbaar zijn. Hun aandeelhouders hebben een renteloze lening van ongedefinieerde duur van 1 MIO € (van de 5 MIO kapitaal die ze investeerden) opgenomen zodat het eigen vermogen geen 5 MIO bedraagt, maar 4 MIO : hoe dit rijmt met corporate governance weet ik niet.… Lees verder »

geert
Gast
geert

Naar aanleiding van dit artikel stel ik mij ook de vraag hoe veilig je fondsen bij dergelijke banken zitten, zoals een medirect zelfs.
in principe vallen de fondsen dacht ik bij faillissement niet onder de activa van de bank en moeten we kijken naar de bewaarders (custodians).
Hoe kan je hier zeker van zijn en kan een bank dat niet snel wijzigen?
zijn er redenen om je portefeuille bij sommige banken niet onder te brengen? Is hier al onderzoek naar gedaan?

Jens
Gast
Jens

In de weekendeditie van De Tijd stond ook een artikel hierover, waarin hun communicatiemanager beweert dat Nemea investeert in financiële producten met meer dan 10% opbrengst en quasi geen risico… Hoe klinken alarmbellen ook al weer?

Rik Wouters
Gast
Rik Wouters

Zeer verhelderende en gedegen tekst !
Met dank voor al het zoekwerk!
Proberend iets van economie te begrijpen, blijf ik met een vraag zitten :
“We merken nog op dat Nemea meer geld heeft uitgeleend dan er deposito’s zijn (4,9 versus 2,8 miljoen)”….Hoe kan een bank meer geld uitlenen dan dat ze in deposito’s heeft ontvangen?? (Heeft ze misschien geld ontleend, bv. bij de ECB tegen lage rente, en dat dan uitgeleend tegen iets hogere rente, bv. in zuid-Europa?)
Zou dat eventueel wat toegelicht kunnen worden?

Rik

Le Eff
Gast
Le Eff

Heb je het verhaal onderzocht dat één van de Kaupting mannen daar nu ook aan de top staat?

obelix
Gast
obelix

dank voor deze analyse;
dat je dus eigenlijk een buitenlandse rekening opent, heb ik niet gehoord in de mainstream-media…niet dat dat mij verbaasd;

en bij problemen naar de rechtbank in Malta, tof!

Visbak
Gast
Visbak

Ik snap eigenlijk niet waar dit vorige week vandaan gekomen is. Nemea is toch al minstens een jaar op de Belgische markt beschikbaar, niet?
Wat is er veranderd?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be