About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

68
Reageer op dit artikel

avatar
22 Comment threads
46 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
RobokatKevin BFilipAl FondsAnn Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kevin B
Gast
Kevin B

Dus als ik het goed snap ben je beter dat alles boven de 100.000€ in het mixerfonds steekt Daar kunnen ze niet aan, of spreidt over meerdere banken (waar een spaarrekeningen niets opbrengen). Natuurlijk geleidelijk instappen om verkeerde instapmoment te vermijden. Of vastgoed(bevek), dat kunnen ze ook niet afnemen (huurinkomsten kunnen wel hoger belast worden…)

Filip
Gast
Filip

Bij deutsche bank en moneyou ( ABN AMRO ) hebben we volgens mij een Duitse en Nederlandse staatswaarborg. Misschien is dit veiliger?

Ann
Gast
Ann

Vorige week zaterdag zat ik in de bib wat tijdschriften te lezen. Ik ben toen ergens een heel klein artikeltje tegengekomen hierover.
Het is omdat ik wist dat het eraan zat te komen, dat ik er aandacht aan besteed heb. Maar ik vermoed dat het voor veel andere lezers zelfs niet eens opgevallen is.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Bij de kapper deze week gezien dat er in HLN een artikel over is verschenen.

Mattias
Gast
Mattias

Een aantal bedenkingen toch: – iedereen zit mee in bad. Quid het management? mogen zij gewoon aanblijven aan zelfde voorwaarden, en bonussen blijven claimen die al dan niet contractueel vastliggen; of gaan zij mee de dieperik in? ik heb zo’n voorgevoel dat ze mooi gespaard zullen blijven… – strategie: ik zit te denken om minstens €100k en eventueel zelfs meer te houden bij mijn huisbank waar ook mijn hypothecaire leningen lopen. In geval van insolventie zou je kunnen pogen om een schuldvergelijking/setoff te doen waarbij jou vordering (spaargeld) wordt afgezet tegenover je lening (hypotheek) zodat je niet in de situatie… Lees verder »

Kevin
Gast
Kevin

M.a.w. de banken mogen zich aan risicootjes wagen? De klant draait er toch voor op als het misloopt!

Ronald
Gast
Ronald

Euh….en wat. Bedoel je nu eigenlijk?

kikashi
Gast
kikashi

Ben absoluut voorstander van spreiden maar toch is het misschien nuttig om er bij te zeggen dat hoe meer je spreidt, des te groter is de kans dat je betrokken partij bent wanneer er iets mis loopt. Weliswaar voor een kleiner bedrag.

jph
Gast
jph

en die Privileged Portfolio Pro fondsen van KBC, wel degelijk dakfondsen, vallen deze dan binnen de 100.000 € , of vallen ze erbuiten? Ik zou ervan uit gaan dat ze erbuiten vallen maar vraag het toch even .

Natalie
Gast
Natalie

Spaargeld onder de 100K.. is dat veilig per rekening of voor je totale vermogen. Als je dus bij 4 banken 100K hebt, is die 400K dan beschermd?

En hoe “gewaarborgd” is die minimumsom? Staat dit zo in het wetsvoorstel of moet men dan maar hopen dat er genoeg geld zit in dat reddingsfonds (hoe noemt dat ding weer?)?

Natalie
Gast
Natalie

Geld die waarborg ook voor een online broker als Keytrade, zelfs met hun nieuwe Franse eigenaar?

Alvast opnieuw bedankt.

artbarbaros
Gast

Beste,

Het is een al wat ouder bericht van jullie. Maar als het goed is had ik hier nog een vraag over: wat met het hebben van een hypothecaire lening? Indien er voldoende spaargeld beschikbaar is, zou het dan beter zijn om die lening vervroegd terug te betalen? Zelfs ondanks het fiscale voordeel?

Alvast bedankt voor jullie mening!

Natalie
Gast
Natalie

Goed artikel. Hoe zit het ondertussen met het vastleggen van alle details in een KB tegen 2016 waarover je in artikel spreekt?

En wat werd er op Europees niveau in grote lijnen vastgelegd bij wet. Misschien dat de ECB bepaalde dingen wel of niet mag doen? In ieder geval heeft die ECB nog niet zolang geleden enkele grote Duitse en Franse banken gered ivm Griekse obligaties, dus vraag mij af of Europa veel doet in de praktijk of is het allemaal dode letter?

Karien
Gast
Karien

Wat in verband met pensioensparen of langetermijnsparen bij verzekeringsmaatschappijen ? Waaronder vallen die ? Of is daar een speciale regeling voor van toepassing ?

Jean-Claude
Gast
Jean-Claude

Men moet toch melden dat zulke maatregels niet alleen voor de banken geldig zijn , zij zijn reeds van toepassing in geval van faillissement van gelijk welke firma of onderneming .
Aandelen of obligaties van firma’s zijn , in geval van faillissement , ook niets meer waard !
Aandeel of obligatiehouders van Leernhout & Hauspie weten daar iets van !

Prettige Paasfeesten allemaal !

jules Ceasar
Gast
jules Ceasar

Verder ook even vermelden dat er fondsen zijn die juist gaan beleggen in schulden van banken. Dus in instrumenten die zitten juist onder de aandelen …Het voorbeeld van een dergelijk fonds is KBC Participation Europe Financial Bond Opportunities Inc
Winst nemen en wegwezen is daar de boodschap; het fonds zal wel blijven bestaan bij een crisis maar de inhoud zal waardeloos worden.
Verder lijken financiële “raadgevers” binnen de banken zelf het hier geven advies te volgen….

Kevin B
Gast
Kevin B

Heb gelezen dat Medirect een belgische bank wil worden, welke gevolgen heeft dit voor ons ?

jipi
Gast
jipi

Wat ‘garantie’fondsen betreft is het me niet volledig duidelijk.
Concreet bvb KBC Click interest 27 (BE0945039650) uitgegeven door KBC Asset management
zou dit bij het kernkapitaal behoren of wordt dit als een onafhankelijk fonds beschouwd moest KBC dreigen over de kop te gaan?

Ruben
Gast

Hoe zit het precies met een ‘broker’ (verbeter me als dit niet de juiste term zou zijn) zoals bijvoorbeeld DeGiro..?
Mij is gezegd dat omdat zo’n instantie geen bank is, ze daarom niet onder de deposito garantie vallen. Ok, maar indien je via DeGiro allerlei fondsen hebt aangeschaft (bijvoorbeeld een 10-tal van het Mixerfonds, meeste via de Frankfurtse Beurs) en als die niet zouden “onteigenend” kunnen worden; hoe werkt het dan?? Verhuis je de portefeuille naar een andere bank?

jempi
Gast
jempi

Allee weeral zo iets stoms! Als jij bij u thuis het geld aan ramen en deuren uitsmijt >>> Dan draai je daar zelf voor op!
En de banken en Europa smodderen maar op > En wij mogen betalen.
Was juist begonnen met beleggen in de mixfondsen, > Zitten die daar ook in? Want daar zit toch ook van alles in?

Jens
Gast
Jens

Is er iets veranderd aan de tekst? Of vanwaar de ‘reiterate’?

Zan
Gast
Zan

Interessant, en inderdaad had ik er elders nog niets over gelezen. Wat bedoelt u juist met “eerst vind er een soort onteigening plaats van alle aandeelhouders en houders van kernkapitaal”: bedoelt u hiermee dat de aandelen in feite niets meer waard zijn (dus de aandeelhouder verliest het volledige bedrag dat hij voor zijn aandelen betaald heeft). Of is het nog erger en kunnen aandeelhouders verplicht worden nog extra geld in te brengen (dus ze verliezen meer dan ze voor hun aandelen betaald hebben)?

liesbet
Gast
liesbet

Robokat, waar in de piramide situeren kasbons en termijnrekeningen zich ?

Jens
Gast
Jens

Lijkt me een logische stap, toch zeker wat aandelen en obligaties betreft. Beter dan alles door de ‘collectiviteit’ te laten betalen wanneer het misloopt.

Sloeberke
Gast
Sloeberke

Alles bij mekaar toch vrij ingrijpende veranderingen die weer al stoemelings worden ingevoerd.
Maakt men hier bij aandelen een onderscheid tussen gewone aandelen en coöperatieve aandelen ?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be